باور به مرگ نخستین گام اخلاق عملی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الا سلام محمدعلی فرشاد یزدی، استاد حوزه علمیه قم در جمع عزاداران حاضر در اولین جلسه ترحیم حجت الاسلام والمسلمین سید موسی مدرسی که شب گذشته در حسینیه شهدا قم برگزار شد با بیان این که خداوند متعال در آیات اول سوره ملک میفرماید «تَبَارَکَ الَّذِی بِیَدِهِ الْمُلْکُ وَهُوَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ*الَّذِی خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَیَاةَ لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا وَهُوَ الْعَزِیزُ الْغَفُورُ»، اظهار کرد: بزرگوار و خجسته است آنکه فرمانروایى به دست اوست و او بر هر چیزى تواناست.
وی افزود: در آیه دوم خداوند متعال میفرماید همان که مرگ و زندگى را پدید آورد تا شما را بیازماید که کدامتان نیکوکارترید و اوست ارجمند آمرزنده.
استاد حوزه علمیه با بیان این که حادثه درگذشت ناگهانی یک سید روحانی مجاهد برای تمامی انسانها هشدار جدی است، گفت: این هشدار همان معاد و قیامت است که در همه مجالس این چنین باید به آن پرداخته شود.
وی ادامه داد: خداوند در قرآن کریم به پیامبر اکرم(ص) می فرماید وَمَا جَعَلْنَا لِبَشَرٍ مِنْ قَبْلِکَ الْخُلْدَ أَفَإِنْ مِتَّ فَهُمُ الْخَالِدُونَ تفسیر حقیقی این آیه مبارکه یعنی این که کُلُّ نَفْسٍ ذَآئِقَةُ الْمَوْتِ وَإِنَّمَا تُوَفَّوْنَ أُجُورَکُمْ یَوْمَ الْقِیَامَةِ فَمَن زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فَازَ وَما الْحَیَاةُ الدُّنْیَا إِلاَّ مَتَاعُ الْغُرُورِ.
حجت الا سلام فرشاد یزدی با اشاره به این که در چنین مجالسی عالیتر ین سخن و مهمترین بیان همین مواضع اسلام در باب آخرت است، گفت: ذات انسان در زندگی دنیا این است که هرچقدر توانگر گردد در این مرحله از زندگی مسکین و ناچار است.
وی افزود: حضرت سلیمان در ملک فرمانروایی خود به عنوان غنیتر ین انسان در تاریخ بشریت معرفی شده است.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که باور کردن مرگ از یکی مهمترین مفاد اخلاقی یک انسان است، گفت: امام خمینی(ره) درس اخلاق خود میفرمود که همانند غسال زندگی کنید.
وی افزود: از ایشان پرسیدند زندگی مانند غسال یعنی چی فرمود که یعنی آنکه مرگ را با معنای واقعی باور کنیم.
حجت الا سلام فرشاد یزدی با بیان این که قرآن مملو از آیات هشدار درک مرگ از سوی کل انسانها است، گفت: در آیه ای قران کریم میفرماید قُلْ إِنَّ الْمَوْتَ الَّذِی تَفِرُّونَ مِنْهُ فَإِنَّهُ مُلَاقِیکُمْ ثُمَّ تُرَدُّونَ إِلَى عَالِمِ الْغَیْبِ وَالشَّهَادَةِ فَیُنَبِّئُکُمْ بِمَا کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ.
وی ادامه داد: فَلَمَّا قَضَیْنَا عَلَیْهِ الْمَوْتَ مَا دَلَّهُمْ عَلَى مَوْتِهِ إِلَّا دَابَّةُ الْأَرْضِ تَأْکُلُ مِنْسَأَتَهُ فَلَمَّا خَرَّ تَبَیَّنَتِ الْجِنُّ أَنْ لَوْ کَانُوا یَعْلَمُونَ الْغَیْبَ مَا لَبِثُوا فِی الْعَذَابِ الْمُهِینِ یعنی آن که سلیمان نبی با آن همه شوکت و حکومت حتی اجازه نشستن پیدا نکرد.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که مرحوم آشتیانی پس از مرگ به خواب عزیزان خود آمد و فرمود که برای خود به فکر باشید و غافل نشوید، عنوان کرد: ایشان در خواب فرموده بود که برای سوالات قبر فرشتگانی آمدند و من آن لحظه حضرت رسول و امیر المومنین به دیدارم آمدند./921/پ202/س