نگاهی گذارا به زندگی پر بار سید شهیدان اهل قلم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، در طول جنگ هشت ساله شهیدان با دید معنوی به خاطر احیای ارزش های معنوی و مذهبی نظام اسلامی از جان مایه خود گذاشته و در این راه شهادت را با جان و دل پذیرفتند و یکی از کسانی که در این عرصه و ماندگاری در هشت سال دفاع قدم برداشت سید شهیدان اهل قلم سیدمرتضی آوینی بود.
سید مرتضی آوینی در شهریور 1326 در شهر ری به دنیا آمد؛ تحصیلات ابتدایی و متوسطهٔ خود را در شهرهای زنجان، کرمان و تهران به پایان رساند و از کودکی با هنر انس داشت شعر میسرود، داستان و مقاله مینوشت و نقاشی میکرد.
بعد از پیروزی انقلاب ایران 1357 سید مرتضی به فیلمسازی پرداخت، از اولین کارهای او در گروه جهاد میتوان به مجموعه ششروز در ترکمن صحرا، سیل خوزستان و مجموعه مستند خانگزیدهها اشاره کرد.
گروه جهاد اولین گروهی بود که بلافاصله بعد از شروع جنگ به جبهه رفت و فعالیتهای خود در زمینه سمعی و بصری آغاز کرد.
دو نفر از اعضای گروه در همان روزهای اول جنگ در قصر شیرین اسیر شدند و نفر سوم، در حالیکه تیر به شانهاش خورده بود، از حلقه محاصره گریخت و پس از یک هفته که خرمشهر سقوط کرد و گروه که تازه توانسته بود شکل دوباره به خود بگیرد، راهی منطقه شد و آنها در جستجوی حقیقت ماجرا به خرمشهر و آبادان رفتند که سخت در محاصره بود که تولید مجموعهٔ حقیقت اینگونه آغاز شد.
کار گروه جهاد در جبههها ادامه یافت، عملیات والفجر هشت که شروع شد، گروه دیگر منسجم و منظم شده بود؛ همین شد که مجموعه تلویزیونی روایت فتح در همان حال و هوا شکل گرفت و تا آخر جنگ هم ادامه پیدا کرد.
او عقیده داشت: «انگیزش درونی هنرمندانی که در واحد تلویزیونی جهاد سازندگی جمع آمده بودند، آنها را به جبهههای دفاع مقدس میکشاند، نه وظایف و تعهدات اداری، روح کارمندی نمیتوانست در این عرصه منشأ فعل و اثر باشد؛ گروههای فیلمبرداریشان با همان انگیزههایی که رزمآوران را به جبهه کشانده بود کار میکردند، اینجا عرصهای نبود که فقط پای تکنیک و یا هنر درمیان باشد.»/978/پ203/ف