۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۷
کد خبر: ۲۵۵۹۹۰
کنکاشی در واژه «غیرت»؛

حساسیت زدایی منظم از تکنیک‌های روانی دشمن است

خبرگزاری رسا ـ مدیر بخش روانشناسی مؤسسه امام خمینی(ره) به آثار غیرت‌ورزی در جامعه اشاره کرد و گفت: حساسیت زدایی منظم از تکنیک‌های روانشناسی است که دشمن با استفاده از ابزار رسانه‌ای خود از آن سوء استفاده می‌کند و از تکرار و فراگیری در عادی سازی و حساسیت زدایی از یک ضد ارزش استفاده کرده است چنان که عادی جلوه دادن روابط دختر و پسر و غیرت زدایی نسبت به این مسأله از آن جمله است.
حجت الاسلام اخوي

حجت الاسلام ابراهیم اخوی، مدیر بخش روانشناسی مؤسسه امام خمینی(ره)، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به مفهوم غیرت، اظهار داشت: غیرت خصوصیت و نعمتی است که خداوند در وجود انسان‌ها به ویژه مردها قرار داده است تا به نحو مطلوبی از عهده مسؤولیت صیانت و دفاع از خود و دیگران برآیند.

 

غیرت مذهبی نوع دیگری از غیرت است

مدیر بخش روانشناسی مؤسسه امام خمینی(ره) ابراز داشت: غیرت ناموسی بیشترین وجهه غیرت است و در گستره فراتر، غیرت ملی قرار دارد که فرد نسبت به مرزهای سرزمین و هم‌میهنان خود نیز احساس مسؤولیت کند اما غیرت مذهبی نوع دیگری از غیرت است که فرد نسبت به باورهای دینی خود احساس تکلیف، صیانت و دفاع را داشته باشد.

 

وی غیرت را عامل خویشتن‌داری و پاکدامنی انسان‌ها خواند و گفت: عفت نتیجه غیرت است و انسان غیرتمند، با پاکدامنی خود، فرهنگ پاک زیستی را در جامعه ترویج می‌کند از این رو ثمره غیرتش نخست نصیب خودش می‌شود و در مرحله بعد به خانواده، مذهب، حریم ملی‌اش و به هر چیزی که از آن صیانت می‌کند، می‌رسد.

 

غیرت می‌تواند منطقی و معتدل یا جاهلانه و متعصبانه باشد

حجت الاسلام اخوی یادآور شد: غیرت می‌تواند منطقی و معتدل یا جاهلانه و متعصبانه باشد اما خداوند حمیت جاهلانه را نقد و نکوهش کرده است زیرا آن را حجابی برای رسیدن به حقیقت می‌داند البته خداوند برای غیرت ورزیدن حد و مرزی مشخص کرده است و نباید نسبت به موضوعاتی همچون ازدواج خواهر، دختر یا افرادی که از جانب خداوند مجوز شرعی دارند، تعصب نا‌بجا داشت.

 

حجت الاسلام اخوی تعصب را منطق غیرقابل انعطاف دانست و تأکید کرد: افراد دیندار شخصیتی منعطف دارند و خود را با مقتضیات زمانه هماهنگ می‌کنند تا وظایفشان را به عنوان شخصیتی مؤمن و متدین به صورت مطلوب انجام دهند.

 

مدیر بخش روانشناسی مؤسسه امام خمینی(ره) آموزش غیرت را روشی برای ترویج غیرت در جامعه خواند و ابراز داشت: آموزش ارزش‌های دینی همچون غیرت از دوران کودکی، در جامعه می‌تواند به شیوه‌های مختلفی انجام بگیرد از جمله در سخنرانی‌ها، رسانه‌ها و مطبوعات اهمیت و آثار اجتماعی آن برای مردم تبیین شود زیرا غیرت از پایه‌های زندگی سالم فردی و اجتماعی است؛ غیور بودن یک مرد به این معنا است که منطق لازم برای حفظ حریم حیا و عفاف را در همسرش ایجاد کند.

 

حساسیت زدایی منظم از تکنیک‌های روانشناسی دشمن است

وی با اشاره به تهاجم فرهنگی دشمن، ابراز داشت: امروزه محدوده حریم و ورودی‌های روابط، بسیار گسترده شده و دشمن با هجمه فرهنگی از طریق رسانه‌ها و فضای مجازی سعی می‌کند تا هیچ حریم و احساس گناهی را باقی نگذارد بنابراین باید این دیوارهای شکسته حریم‌ها ترمیم شود و هر فرد خویشتن‌داری را به عنوان یک مهارت، از کودک تا بزرگسال بیاموزد و تمرین کند.

 

حجت الاسلام اخوی به آثار غیرت‌ورزی در جامعه اشاره کرد و گفت: آرامش روانی انسان‌ها، سلامت، شکوفایی و پویایی جامعه، از آثار غیرت است که برای رسیدن به این موهبات، هر فردی می‌تواند با اهرم تقوی، خودش را مدیریت و مراقبت کند.

 

وی شبکه‌های ماهواره‌ای را ابزارهای حریم شکنی و تبلیغ فرهنگ غرب خواند و یادآور شد: حساسیت زدایی منظم از تکنیک‌های روانشناسی است که دشمن با استفاده از ابزار رسانه‌ای خود از آن سوء استفاده می‌کند و از تکرار و فراگیری در عادی سازی و حساسیت زدایی از یک ضد ارزش استفاده کرده است چنان که عادی جلوه دادن روابط دختر و پسر و غیرت زدایی نسبت به این مسأله از آن جمله است.

 

مسلمان غیور، بصیرت نیز دارد

حجت الاسلام اخوی در پایان با اشاره به حوادث اخیر جده عربستان تصریح کرد: مسلمان غیور، بصیرت نیز دارد چنان که رسول خدا(ص) در صدر اسلام به فردی که می‌خواست حکم قصاص یک نفر را از هفتاد نفر بگیرد فرمودند «حق داری قاتل را قصاص کنی نه همه آن قوم را» از این رو غیرت ملی لازم است اما این به معنای تعصب جاهلانه نیست./908/ت301/س

ارسال نظرات