«فکتشیت ایرانی» ساعتی پیش از بیانیه لوزان و قبل از آمریکاییها منتشر شد/ برخی فراموش کار شده اند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، نشست خبری حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در پایان سفر به شیراز دقایقی پیش آغاز شد.
رییسجمهور در ابتدای سخنانش در این نشست با بیان اینکه "در استان فارس امکانات فراوان و جاذبههای زیادی وجود دارد و دولت مصمم است قدمهای مهمی برای توسعه این استان بردارد" اظهار داشت: در زمینه جاذبههای گردشگری این استان باید گفت تعداد گردشگران 2 برابر شده و این نشان از حرکت خوبی در این زمینه است.
وی با بیان اینکه "تا پایان امسال 14 تا 16 محل اقامتی در استان فارس تکمیل میشود" افزود: دولت مصمم است ضمن توجه به مفاخر تاریخی ایران کمکهای خود را برای افزایش امکانات اقامتی و رفاهی بیشتر کند؛ در همین راستا 140 میلیارد تومان تسهیلات برای تکمیل محلهای ویژه اقامت گردشگران از جمله هتلهای سه، چهار و پنج ستاره اختصاص یافته است.
حجتالاسلام والمسلمین روحانی خاطرنشان کرد: در زمینه سلامت و دانشگاه دولت آمادگی دارد استان فارس و شهر شیراز محلی برای گردشگری سلامت کشور شود؛ شیراز از گذشته این جاذبه را داشته و باید این ظرفیت و جاذبه را تقویت کند، همچنین دانشگاه شیراز که از معتبرترین دانشگاههای کشور است، باید زمینه بینالمللی شدن آن فراهم شود؛ دولت نیز تبدیل دانشگاه شیراز به دانشگاه دولتی را دنبال میکند.
وی تصریح کرد: استان فارس در زمینه آب و محیط زیست مشکلات زیادی دارد که هم تأمین آب و هم آب رسانی نیاز به سرمایهگذاری دارد. در این سفر نیز تصمیماتی برای برخی از سدها و تالابها گرفته شده است؛ قطعاً برای اینکه پریشان از پریشانی درآید و بختگان احیاء شود، و برای حل همه این مشکلات باید مردم، مسئولان و تشکلها با هم مشارکت کرده و همه به صحنه بیایند.
رییسجمهور تاکید کرد: احیاء این تالابها هم سلامت مردم، هم حفظ محیط زیست و هم گردشگری را تأمین میکند و نیازمند هستیم که مسئله محیط زیست، سلامت و کشاورزی پیگیری شود.
وی در ادامه سخنانش به اهمیت بهرهبرداری از معادن در مسیر توسعه استان فارس اشاره کرد و گفت: در زمینه صنعت و مسئله معادن قدمهای بسیار مهمی در استان فارس برداشته میشود، منطقه وسیع بهرام گور یک منطقه حفاظتشده است که قرار شد با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان محیط زیست، راههای بهرهبرداری از معادن وسیع منطقه بهرام گور بررسی شود به گونهای که به محیطزیست نیز لطمهای نخورد.
حجتالاسلام والمسلمین روحانی افزود: اعتبارات طرحهای صنعتی بزرگی در استان فارس آماده شده است؛ به عنوان مثال بزرگترین طرح آلومینیوم کشور در این استان در حال اجراست که یک میلیارد و 200 میلیون دلار برای احداث آن تأمین اعتبار شده است. همچنین طرح پتروشیمی و نیروگاه سیبل ترکیبی در منطقه مهر و لامرد عملیاتی و اجرایی میشود. فاز دوم پالایشگاه شیراز نیز که مشکلات محیط زیستی داشته است، با رفع مشکلات اجرایی میشود.
رییسجمهور به بخش راه و راهآهن استان فارس اشاره کرد و اظهار داشت: طرحهای بسیاری در استان فارس در حال اجراست که البته به دلیل زمانبندی کم به طرحهای راهآهن نتوانستیم بپردازیم اما مسئله راهاندازی راهآهن شیراز - اهواز و شیراز - اصفهان هرچند در این سفر تأمین اعتبار نشده ولی مدنظر دولت است.
وی اظهار داشت: عملیات اجرایی آزادراه شیراز - اصفهان نیز آغاز و مطالعات آن انجام شده است، بر اساس اطلاعاتی که وزیر راه و شهرسازی ارائه کرده است 23 درصد این طرح اجرایی و عملیاتی شده اما در عین حال هنوز کار زیادی برای این طرح باقیمانده است. 50 درصد اجرای طرح آزادراه شیراز - اصفهان بر عهده دولت و 50 درصد نیز بر عهده بخش خصوصی است که با اجرای این طرح فاصله بین شیراز تا اصفهان 100 تا 120 کیلومتر کوتاهتر میشود.
دولت مصمم به توسعه بیش از پیش استان فارس است
حجتالاسلام والمسلمین روحانی در ادامه سخنانش به مجموع طرحهای مصوب دولت در شانزدهمین سفر استانی ویژه استان فارس اشاره کرد و گفت: دولت مصمم به توسعه بیش از پیش استان فارس است، در جریان این سفر برای اجرای 92 طرح بزرگ در استان فارس، 953 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده که تمامی این طرحها نیز در سالهای 94 و 95 تکمیل میشوند.
رییسجمهور در ادامه این نشست به سؤالات خبرنگاران خبرگزاری دانشجو، روزنامه خبر جنوب، پایگاه تحلیلی خبری نگاه فارس، ماهنامه جهان امروز و صدا و سیمای مرکز فارس پاسخ داد.
فکتشیت ایرانی قبل از آمریکا منتشر شد
حجتالاسلام والمسلمین روحانی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه "دانشجویان خواستار روشنگری در زمینه فکشیت هستند" گفت: فکتشیت ایرانی قبل از آمریکا منتشر شد. شبی که تفاهم بین ایران و 1+5 انجام شد و بیانیهای که در لوزان اعلام شد، یک ساعت قبل از انتشار بیانیه لوزان، خبرگزاریهای ایران فکتشیت را منتشر کردند و خارجیها نیز آن را باز انتشار دادند.
وی تأکید کرد: نمیدانم برخی حافظهشان ضعیف شده است چرا که قبل از آمریکاییها ما فکتشیت خود را اعلام کردیم. بنابراین ما نظراتمان را به صراحت گفتهایم منتها برخی شبههای ایجاد و مسائلی را مطرح کردند. وزیر امور خارجه ما و رییس سازمان انرژی اتمی نیز به تفصیل نظرات ایران را اعلام کردند، حال اگر میخواهید مصاحبههای آنان را دوباره منتشر کنید تا فکتشیت دوم منتشر شود.
کلید توسعه حضور مردم در عرصههای اقتصادی و کارآفرینی است
رییسجمهور در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه خبر جنوب مبنی بر اینکه "مردم ما شما را با کلید تدبیر و نگاه امید میشناسند، شاه کلید تدبیر و امید شما برای باز کردن قفل رشد اقتصادی استان فارس چیست؟" اظهار داشت: کلید توسعه حضور مردم در عرصههای اقتصادی و کارآفرینی است. کارآفرینان باید به صحنه آمده و دولت نیز در زمینه تأمین زیرساختها و زیربناها به صحنه میآید.
وی افزود: در زمینه اینترنت و پهنای باند اتفاقات خوبی افتاده و در سال 94 در استان فارس 80 روستا و شهر دارای اینترنت میشوند و پهنای باند قدم به قدم نیز شامل همه شهرها میشود.
حجتالاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به اعطای تسهیلات 4 هزار میلیارد تومانی به این استان خاطرنشان کرد: کارهای زیربنای در دولت انجام میشود؛ اختصاص یک میلیارد و 200 میلیون دلار برای کارخانه آلومینیوم جنوب کشور و 550 میلیون برای یک طرح دیگر و 420 میلیون برای یک طرح دیگر نشان از اقدامات دولت است اما همواره باید به یاد داشت که کلید اصلی مردم هستند.
پیام تخت جمشید به ملت ایران «ما میتوانیم» است
وی با اشاره به بازدید خود از مجموعه جهانی تخت جمشید گفت: مردم این سرزمین در 2500 سال گذشته طرح آمدن آب باران و طرح فاضلاب را اجرا کردند، این نشان میدهد ملتی بزرگ و متمدن در علم، پیشرفت و فناوری بودهاند. همانطور که اعلام کردم، پیام تخت جمشید به ملت ایران «ما میتوانیم» است و در هر قدمی که میخواهیم برداریم تخت جمشید یک دلیل آشکار است.
رییسجمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار پایگاه تحلیلی - خبری نگاه فارس مبنی بر اینکه "دولت برای کارخانههایی که در حالت کما قرار گرفته یا در حال نیمه کما هستند، چه اقدامی انجام میدهد؟" اظهار داشت: کارخانههایی که با سرمایه در گردش مشکلشان حل میشود، به آنها سرمایه داده میشود، اگر مشکل دیگری دارند استاندار پیگیری کند تا مشکل حل شود و اگر عملی نشد به ما اطلاع دهند.
در عرصه سیاست خارجی کارهای مهم و برجستهای انجام شده
حجتالاسلام والمسلمین روحانی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار ماهنامه جهان امروز مبنی بر اینکه "موفقیت دولت در عرصه سیاست خارجی را شاهد هستیم، آیا وقت آن نرسیده که با هدف ترمیم کابینه و خدمت رسانی بهتر و حفظ پایگاه اجتماعی خود آقای ظریف را در کابینه تکثیر کنید؟" گفت: در دولت کارهای زیادی انجام شده است، در عرصه سیاست خارجی کارهای مهم و برجستهای انجام شده و مردم با هوشیاری و دقت و چشم تیزبین روزانه شاید مسئله دیپلماسی را دنبال میکنند.
رییسجمهور تاکید کرد: همان طور که دانشمندان هستهای و دیگر دانشمندان ایرانی در حال افتخارآفرینی برای کشور هستند، دیپلماتها هم به همان اندازه افتخار آفریدهاند البته همه وزرا در بخشهای مختلف بهداشت، کشاورزی، صنعت، مخابرات، انرژی و بازرگانی در حال خدمت رسانی و تلاش هستند.
وی افزود: در بحث سلامت کار عظیمی در کشور انجام شده به گونهای که در حاشیه سازمان ملل رؤسای بسیاری از کشورها به من میگفتند:"چگونه این اقدام عظیم را در عرصه سلامت انجام دادید؟" اتفاق مهمی به واقع در عرصه سلامت اردیبهشتماه سال گذشته آغاز و اجرایی شد آن هم در شرایطی که قیمت نفت نصف شده بود. در شرایط تحریم و کاهش قیمت نفت از رکود خارج شدیم و تورم را مهار کردیم البته رفع مشکلات مردم زمان بیشتر و سرمایه بیشتر میخواهد.
حجتالاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به افزایش تولید محصولات کشاورزی در ایران گفت: در هیچ زمانی بعد از انقلاب، به اندازه امروز انبارهای کالاهای اساسی ما پر نبوده است درحالیکه وقتی دولت را تحویل گرفتم انبارها خالی بود و در برخی از استانها، انبارها فقط برای 3 روز موجودی گندم داشتند اما در حال حاضر موجودی انبارهای ما از شش ماه بیشتر است.
وی در همین راستا به طرحهای گسترده دولت در بخش استحصال و صرفهجویی آب در کشور اشاره کرد و ادامه داد: دولت در این عرصه، طی فعالیت چهار ساله خود 10 میلیارد دلار هزینه میکند. در حال حاضر اگر کابینه نیاز به ترمیم داشته باشد ترمیم میشود، اما امروز همچنین تصمیمی نداریم.
مسئله آب یک معضل کشوری است
رییسجمهور در بخش پایانی این نشست در پاسخ به سؤال خبرنگار صدا و سیمای مرکز فارس مبنی بر اینکه "با توجه به اینکه استان فارس 10 درصد محصولات کشاورزی کشور را تأمین میکند طرح انتقال آب از خلیجفارس چه زمانی عملیاتی میشود؟ همچنین با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بر استفاده از محصولات ایرانی شما چه برنامهای برای استفاده از محصولات داخلی در دستگاههای دولتی دارید؟" اظهار داشت: مسئله آب یک معضل کشوری است. همه استانها به جز یکی 2 استان درگیر آن هستند، حتی برای تأمین آب مصرفی برخی شهرها و روستاها دچار مشکل هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین روحانی تاکید کرد: یکی از طرحهای ما در این استان آبرسانی به 700 روستا است؛ هدف کلی این است که طرحهای آبرسانی را بهتر و بهینه انجام دهیم،
وی ادامه داد: همه طرحهای فاضلاب و همه آبیاریهای نوین و مدرن برای صرفهجویی در مصرف آب است البته یک راه هم انتقال آب از دریا و یا خرید آب از کشورهای دیگر است اما طرحی که مدنظر ماست این بوده که نیروگاههای کوچک اتمی 100 مگابایتی و نیروگاههای غیر اتمی هم برق تولید کنند و هم آب شیرین کنند.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: این قیمت آب را گران میکند اما برای بسیاری از مصارف میصرفد که انجام دهیم، این طرح عملیاتی میشود اما ویژه استان فارس نیست و در کشور جزو اولویتها است که از دریا آب را شیرین کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین روحانی در خاتمه با اشاره به تاکیدات روز گذشته رهبر معظم انقلاب مبنی بر استفاده دستگاههای دولتی از کالاهای داخلی گفت: طبیعی است که دولت و ملت از محصولات تولید داخل استفاده کند و استفاده از محصولات داخلی کار ضروری و لازم است؛ البته صداوسیما هم باید خریدهایش را از داخل تأمین کند و همه بخشهای دولتی و غیردولتی باید به تولید داخلی متکی شوند و دستور مقام معظم رهبری باید از سوی تمام بخشها عملیاتی و اجرایی شود./851/پ201/ج