عضو جامعه مدرسین:
سطح توقعات مردم از توافق هستهای باید کاهش یابد
خبرگزاری رسا ـ معاون جامعه و نظام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از مسؤولان خواست تا سطح توقع اقتصادی مردم را از توافق هستهای بالا نبرند و گفت: فروش دلار کمتر از 2850 تومان دولت به مردم کسری بودجه و ورشکستی تولید کنندگان و بیکاری بیشتر را برای جامعه به بار خواهد آورد.

حجت الاسلام والمسلمین حسن نظری شاهرودی معاون جامعه و نظام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، درباره بیانات رهبر معظم انقلاب درباره لزوم توجه به مسائل اقتصادی در داخل کشور و چشم پوشی از خارج برای حل مشکلات کشور، اظهار داشت: نباید در مردم توقع به وجود بیاوریم که توافق هستهای مشکلات اقتصادی کشور را حل میکند.
معاون جامعه و نظام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: با توافق هستهای تنها دلارهای ایران در بانکهای کشورهای دیگر آزاد میشود؛ ولی با توجه به اینکه دلار 2850 برای سال نود و چهار در نظر گرفته شده است بنابراین هر چقدر دلار وجود داشته باشد دولت اجازه ارائه دلار ارزانتر به مردم را ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین نظری شاهرودی افزود: در بودجه کشور دلار نرخ مشخصی دارد در صورتی که دولت بخواهد این دلار را با قیمت کمتری به فروش برساند دچار کسری بودجه میشود و مشکلات اقتصادی کسری بودجه پیش میآید که آن هم خود معضلی است.
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم تغییر قیمتها را از مشکلات جدی اقتصاد کشور عنوان کرد و اظهار داشت: خداوند را شاکریم که شتاب تغییر قیمتها گرفته شده و نرخ 44 و 40 درصد به 14 درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: مشکل جدیتر اقتصاد کشور اشتغال است؛ اشتغال مسأله مهمی است که برای شکوفا سازی یک اقتصاد و یا از بین رفتن آن بسیار اهمیت دارد؛ در این زمینه بخش خصوصی باید وارد عمل شود؛ در کشور به دنبال موانع اشتغال باشیم و سعی کنیم از اینکه خودمان سد راه تولید شغل نباشیم.
معاون جامعه و نظام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز داشت: سطح توقع مردم از مذاکرات هستهای و دستیابی به توافق باید کاهش یابد؛ همه باید بدانند که اگر توافق انجام شود بیکاری از بین نمیرود؛ بیکاری مسأله مهمی است که باید از داخل حل شود؛ مقداری دلار به داخل کشور وارد خواهد شد ولی آیا اگر ده میلیارد دلار به بانک مرکزی ارائه شود مشکل بیکاری در کشور حل خواهد شد؟
حجت الاسلام والمسلمین نظری شاهرودی اظهار داشت: بانکهای کشور به عرضه کننده دلار بیش از سه هزار تومانی دادهاند، اگر قرار باشد که از فردا دلار دو هزار تومانی بدهند یعنی آن مقدار که با دلار سه هزار تومانی وارد بازار شده است اکنون باید با قیمت پایینتری از مبلغ تمام شده به فروش برسد که این باعث ضرر واحد تولیدی و در نتیجه ورشکستگی و بیکاری تعداد بیشتری از کارگران خواهد بود.
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: در عرضه محصولات داخلی نیز باید رقابت ایجاد شود؛ کالاهای داخلی اجناس خود را تبلیغ کنند و با ارتقای کیفیت خود توجیهی برای خرید کالاهای خارجی توسط مردم باقی نگذارند؛ با تولید بهینه قیمتها را کاهش دهند.
وی خاطر نشان کرد: مردم باید هنگام مقایسه کالای داخلی و خارجی از کالای داخلی احساس رضایت بیشتری داشته باشند؛ اگر کیفیت خوب باشد و قیمت کالا نیز متناسب با کیفیت آن باشد به طور حتم مردم از کالای داخلی استقبال خواهند کرد و از مصرف آن خوشنود خواهند بود.
معاون جامعه و نظام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: تولید کنندگان ما نباید با تکیه بر انحصار تولید و توزیع در کشور و استفاده از حمایتهای دولت مردم را تحت فشار قرار دهند؛ بعضی از این خودروهایی که با قیمتهای بالا در اختیار مردم قرار میگیرد تنها به علت نبود رقابت دارای کیفیت خوبی نیستند؛ دولت وظیفه دارد به گونهای سیاستهای اقتصادی خود را تبیین کند که تولیدات را از انحصاری و شبه انحصاری خارج کند چون ضرر عمومی دارد؛ همانطور که برای جلوگیری از آلودگی هوا برنامه ریزی میکند./836/ت302/ج
ارسال نظرات