۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۷
کد خبر: ۲۶۰۵۵۲
سخنران حرم رضوی:

انسان در اوج قدرت هم نیازمند صبر است/ صبر؛ کناره گیری از حق نیست

خبرگزاری رسا ـ سخنران حرم مطهر رضوی گفت: انسان در اوج قدرت هم باشد برای رسیدن به آرزوهایش باید صبوری کند البته صبر به معنای واقعی نه کوتاه آمدن در برابر باطل و نه کناره گیری از حق و از دین دست برداشتن.
حجت الاسلام جمالي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمد جمالی، سخنران حرم مطهر رضوی در جمع زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) در رواق امام خمینی(ره) با تبیین صبر در سیره معصومان(ع) اظهار کرد: منظور از صبر استقامت با اعتقاد به مبدأ تا سرانجام آنچه مأمور انجامش هستیم، است زیرا دنیا همیشه به کام انسان نیست؛ گاهی از سوی دشمن و گاهی از سوی دوست گره های هایی در زندگی به وجود می آید که جز صبر تدبیری نمی توان اندیشید.

 

وی تصریح کرد: انسان در اوج قدرت هم باشد برای رسیدن به آرزوهایش باید صبوری کند با تاختن، تازیدن و کوبیدن کاری از پیش نمی رود، گاهی صبر حلّال مشکلات است، البته صبر به معنای واقعی نه کوتاه آمدن و کناره گیری از حق و از دین دست برداشتن.

 

حجت الاسلام جمالی با بیان این که ائمه اطهار و در صدر آن ها حضرت علی(ع) مظهر صبر بوده اند، بیان کرد: حضرت علی(ع) در مقابل تضییع حق خلافت صبر پیشه کردند ولی به قیمت آتش زدن در خانه و کتک زدن ناموسش، ظلم ها بسیاری به امیرمؤمنان علی(ع) روا داشتند؛ صبر علی(ع) دین را حفظ کرد و اگر صبر علی(ع) نبود امروز نام و یادی از اسلام هم نبود.

 

وی افزود: دشمنان کار را به جایی رسانده بودندند که حضرت علی(ع) شب ها تا صبح به سرانجام جامعه می اندیشید و می گفتند خدایا چه کنم دست به شمشیر ببرم یا صبوری پیشه کنم.

 

سخنران حرم مطهر رضوی بیان کرد: حضرت علی(ع) روزی در مسجد خطاب به جمعی از مردم چنین گفتند: «شما مرا به اینجا رساندید، تمام حقوق مرا حاشا کردید؛ حقوق و جایگاهی که خداوند به من عطا کرده است، مگر شماها این موضوع را از پیامبر خدا بارها و در غدیر خم نشنیده بودید که هر کس من مولا و امام اویم علی نیز امام اوست، چرا امروز سکوت کردید که در آن لحظه تنها هفت تا 10 نفر به این موضوع شهادت و گواهی دادند که یکی از آن ها سلمان فارسی بود».

 

حجت الاسلام جمالی ادامه داد: سپس امام رو به مرد سالخورده ای در آن جمع ابراز کردند: تو در غدیر خم نبودی و سخنان پیامبر(ص) را نشنیدی و او گفت من پیرم، چیزی به خاطر ندارم و از طرفی در سیاست دخالت نمی کنم، امام فرمودند همه شما به خاطر دارید اما خود را به کوری و لالی زده اید در حالی که من امروز به شهادت شما نیازمندم.

 

سخنران حرم مطهر رضوی خاطرنشان کرد: از نشانه های مؤمن درس آموختن از امامش است بنابراین هر مؤمن در حد ظرفیتش در دین مداری و هدایت مداری، باید از اهرم صبر بهره ببرد.

 

وی در بخش دیگر سخنان خود به صبر امام هفتم(ع) اشاره کرد و گفت: مردم نسبت به حضرت موسی بن جعفر(ع) وظیفه خود را به درستی تشخیص ندادند و ایشان نیز از دشمن و غیر دشمن ضربه خوردند که در چنین وضعیتی امام بیش از سایر اثباتی و مثبتی خود از صبر استفاده کردند.

 

حجت الاسلام جمالی افزود: هارون به عنوان دشمن ایشان به دنبال این بود که امام را به هر طریقی از چشم مردم بیندازد و برای این هدفش از هر حیله و مکری استفاده کرد.

 

وی تصریح کرد: هارون امام را دعوت کرد تا در آن ساحر قهاری به کوچک و خردکردن شخصیت امام موسی کاظم(ع) نزد سایرین بپردازد که امام نیز با بهرمند شدن از معجزه الهی مجسمه شیری که در آن سالن بود به شیر درنده ای مبدل کردند و ساحر را جلوی چشم هارون و همگان بلعید و خورد.

 

سخنران حرم مطهر رضوی در ادامه گفت: سپس هارون شگفت زده از امام(ع) درخواست کرد ساحر را برگرداند اما آن امام همام چنین گفتند: تفاوت سحر و معجزه الهی در این است که سحر به حالت اولیه بازگردانده می شود./1308/پ202/ب4

ارسال نظرات