جایگاه عقل در دین اسلام
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله غلامعلی نعیم آبادی، امام جمعه بندر عباس و نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان سه شنبه شب در رواق امام خمینی(ره) با تبیین «جایگاه عقل در اسلام» اظهار کرد: به فرموده امام رضا (ع) «بهترین دوست انسان خرد او و بدترین دشمن او نیز جهلش است»، بنابراین تمام کارها برپایه عقلانیت صحیح انجام می شود.
وی تصریح کرد: انسان اگر در ابعاد گوناگون زندگی ازدواج، تربیت اولاد و تحصیل و... به فرمان عقلش گوش فرا دهد و با تدبیر زندگی کند، ناکام نمی شود اما کمیت عقل بدون وجود انبیاء لنگ است.
آیت الله نعیم آبادی با بیان این که عقل برای هدایت انسان لازم است اما کافی نیست، تصریح کرد: غذای اساسی بشر را وحی تعین می کند؛ تعیین حکم حرام بودن گوشت خوک، خرچنگ، مشروبات الکلی یا واجب بودن حجاب همه از سوی پیغمبران الهی برای انسان تعیین شده است.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان ابراز کرد: عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: درک انسان محدود است و انبیای الهی آمده اند تا از عقل بر مبنای وحی بهره ببریم، خداوند پیامبر را از جنس خود بشر فرستاد تا آیات قرآن کریم را برای آنان تلاوت کند و انسان از پلیدی ها پاک شود.
وی تصریح کرد: فلسفه مبعوث شدن 124 هزار پیغمبر(ع) ابلاغ احکام الهی به بشر و هدایت او بوده است و تعیین حکم های حلال، واجب و حرام تنها از طریق رسل خداوند به انسان می رسد و عقل از تشخیص آن عاجز است.
امام جمعه بندر عباس خاطرنشان کرد: تمام انسان ها حتی یک هندو یا یک ژاپنی در آن سوی مرزها از نعمت عقل برخوردار هستند اما «گاو» در هندوستان در حد تعظیم و کرنش مورد احترام بشر است در نتیجه اگر عقل برای هدایت بشر کافی بود، هندوها در مقابل گاو کرنش نمی کردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: خدای ژاپنی ها که صنعتش امروز دنیا را قبضه کرده است، ارواح پدرانشان است؛ یعنی کسی که می میرد روحش را به عنوان خدایشان احترام می کنند.
آیت الله نعیم آبادی در بخش دیگر سخنان خود با این که شیطان آغاز گر تبعیض نژادی بود، گفت: شیطان به دلیل برتری جنس خود (آتش) نسبت به انسان خاکی حاضر به سجده در برابر او نشد اما تبعیض نژای امروز بشر در مقایسه با شیطان پست تر است زیرا امروز عرب، عجم، سیاه، سفید، افریقایی، آسیایی و امریکایی همه از جنس خاک هستند و متأسفانه هریک خود را نسبت به دیگری برتر می دانند./1308/پ202/ح