۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۸
کد خبر: ۲۶۱۹۸۲
آیت‌الله وحید خراسانی:

وظیفه علما تحکیم عقاید، تهذیب اخلاق و تعلیم احکام است

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‌الله وحید خراسانی با اشاره به وظایف علما در قبال جامعه، گفت: خداوند بر دوش علما وظیفه تحکیم عقاید، تهذیب اخلاق و تعلیم احکام را گذاشته است.
آيت الله وحيد خراساني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،‌ حضرت آیت‌الله حسین وحید خراسانی از مراجع تقلید صبح امروز در درس تفسیر قرآن که در مسجد اعظم قم برگزار شد،‌ به ادامه تفسیر سوره مبارکه «یس» پرداخت.


وی با اشاره به آیه «وَمَا تَأْتِیهِم مِّنْ آیَةٍ مِّنْ آیَاتِ رَبِّهِمْ إِلَّا کَانُوا عَنْهَا مُعْرِضِینَ» گفت: خداوند در این آیه به بیان وظیفه علمی انسان می‌پردازد و بیان می‌کند که انسانیت انسان به خاطر عقل او است.


حضرت آیت‌الله وحید خراسانی ادامه داد: در این آیه راه تکامل عقول بشر مشخص شده و انحطاط عقل بشر در این آیه مورد توجه قرار گرفته است.


این مرجع تقلید همچنین در تفسیر آیه «وَإِذَا قِیلَ لَهُمْ أَنفِقُوا مِمَّا رَزَقَکُمْ اللَّهُ قَالَ الَّذِینَ کَفَرُوا لِلَّذِینَ آمَنُوا أَنُطْعِمُ مَن لَّوْ یَشَاءُ اللَّهُ أَطْعَمَهُ إِنْ أَنتُمْ إِلَّا فِی ضَلَالٍ مُّبِینٍ»، ابراز کرد:‌ خداوند در این آیه ارتقای عقل بشر را مورد اشاره قرار داده است.


این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: در این دو آیه علاج تمام امراض فردی و اجتماعی بشر بیان شده است.


استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه با تأکید بر این‌که ما ابداً آیات الهی را نشناخته‌ایم، بیان کرد: اگر همین دو آیه در زندگی انسان عملی شود انسان به کمال انسانیت و غایت خلقت نائل می‌شود.


حضرت آیت‌الله وحید خراسانی با بیان این‌که انسان دارای دو رزق مادی و معنوی است،‌ گفت: ارزاق نیز به سه قسم؛ علم، قدرت و ثروت تقسیم شده اند؛ قسمی از طوایف بشر جاهل، قسمی ضعیف و برخی نیز جزء فقرا هستند.


استاد تفسیر قرآن با استناد به آیات قرآن انفاق از روزی پروردگار را وظیفه‌ای مهم برای انسان دانست و افزود:‌ انسان اگر بداند آنچه به او رزق شده برای خودش نیست، از آنها انفاق می‌کند.


وی ادامه داد: عالم مالک علم، ثروتمند مالک مال و قدرتمند مالک قدرت خود نیست بلکه این‌ها همه رزق الهی هستند و شاهد بر این مدعا چرتی است که به انسان عارض می‌شود چون در این حالت همه این امور از انسان گرفته می‌شود.


این مرجع تقلید تأکید کرد: تمام دانشمندان عالم، علم خود را می‌بازند و کسی در این دنیا مالک چیزی نیست و همه غرق خیال هستیم.


استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه در ادامه با بیان این‌که طبق روایات افضل آیات قرآن، ایة الکرسی است، گفت: آیة الکرسی گنجینه علوم است و علامه دهر آن کسی است که آیة الکرسی را بفهمد.


حضرت آیت‌الله وحید خراسانی بیان کرد: دو اسم اعظم خدا در آیه نخست آیة الکرسی آمده است و در آیه دوم نیز آمده که خدا را خواب و چرت فرا نمی‌گیرد و این نشان می‌دهد که هیچ عالم، قدرتمند و ثروتمندی از خود چیزی ندارد.


استاد تفسیر قرآن ادامه داد: اگر ما آیة الکرسی را بفهمیم متوجه می‌شویم که هیچ کسی مالک نیست و همه چیز رزق الهی است که به انسان داده شده است.


وی با تأکید بر این‌که اگر عالم از رزق علم، قوی از رزق قدرت و ثروتمند از رزق مال خود به جهال، ضعفا و فقرا انفاق کنند دیگر مشکلی در دنیا وجود نخواهد داشت، گفت:‌ این‌ها همه نشانه عظمت اسلام و اعجاز آیات قرآن است.


این مرجع تقلید بر ضرورت عمل به آیات قرآن تأکید کرد و اظهار داشت: اگر ما به آیات قرآن عمل می‌کردیم آیا در این مملکت و کشور جاهل و فقیری باقی می‌ماند؟


استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه با اشاره به اهمیت انفاق مال و تأکید قرآن بر این مسأله، بیان کرد:‌ خداوند از اغنیا میثاق گرفت؛ همان گونه که نماز بر شما واجب است زکات نیز برای خلق من واجب است.


حضرت آیت الله وحید خراسانی با اشاره به وظایف علما در قبال جامعه، گفت: خداوند بر دوش علما وظیفه تحکیم عقاید، تهذیب اخلاق و تعلیم احکام را گذاشته است.


وی با اشاره به آیات قرآن و روایات، تصریح کرد: وای بر ثروتمندی که بمیرد و مال خود را از فقرا دریغ کند و وای بر عالمی که بمیرد و علم خود را در اختیار جهال قرار ندهد./927/پ201/ش

ارسال نظرات