۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۶
کد خبر: ۲۶۲۳۰۴

نخستین اجلاسیه بانوان فرهیخته جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در مشهد برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ عضو دفتر مطالعات و تحقیقات زنان حوزه علمیه قم با بیان این که اولویت اصلی برای زنان خانه و خانواده است، گفت: هدف ما نشر فرهنگ اهل بیت(ع) و استوار ساختن پایه های انقلاب اسلامی است.
نخستین اجلاسیه بانوان فرهیخته جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در مشهد برگزار شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد،  فریبا علاسوند، عضو دفتر مطالعات و تحقیقات زنان حوزه علمیه قم در اولین اجلاسیه بانوان فرهیخته جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با موضوع گفتمان مادری و زن تراز انقلاب اسلامی که صبح امروز در سالن همایش هلال احمر برگزار شد، خاطرنشان کرد: هدف ما نشر فرهنگ اهل بیت(ع) و استوار ساختن پایه های انقلاب اسلامی است.


وی با بیان این که انقلاب اسلامی یک تئوری منحصر به فرد و متمایز از پسوند تاریخی جریان بزرگ اسلام، برای زنان مطرح کرده، یک ذهینت و شائبه غلط است، اظهارکرد: تمامی کسانی که ایده اسلام را در طول این 35 سال گذشته از انقلاب اسلامی برای ما بیان کردند، در صدد  احیای فکر اسلامی و به جریان انداختن آن بعد از قرن ها به خواب رفتن و فراموش شدن، بودند.


اولویت اصلی برای زنان خانه و خانواده است

 

عضو دفتر مطالعات و تحقیقات زنان حوزه علمیه قم به وجود قرائت های متفاوت و سکولار از اسلام در سایر کشورهای اسلامی اشاره کرد و بیان داشت: انقلاب اسلامی در میان این قرائت های مختلف، اسلام ناب را دوباره ارائه می کند و محصول این جریان تمدنی جدید که اختصاص به جمهوری اسلامی ایران دارد، یک زن الگو است.


استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: شاید ما به یک تعریف از زن الگو نرسیده باشیم ولی آن چه که انقلاب برای زن ایرانی به وجود آورده و در خارج از مرزهای ایران آن را مشاهده می کنند، یک زن ایرانی که در نقش چندگانه خود سعی می کند درست عمل کند، در نقش همسری و مادری، فهم اجتماعی در مسائل سیاسی و اجتماعی، بینش و موضع گیری صحیح و حضور اجتماعی داشته باشد و باوجود تمام این مسائل، دغدغه اش خانواده است.



علاسوند به وجود جایگاه های نامناسب شخصیت و مقام زنان درفرهنگ های مختلف اشاره و خاطرنشان کرد: اولویت اصلی برای زنان خانه و خانواده و حفظ جغرافیای زندگی به شمار می رود ولی در عین حال به عنوان جزئی از پیکره نظام اسلامی می تواند در اجتماع حرکت داشته و مؤثر باشد و این حاصل انقلاب اسلامی برای زنان است و برای دنیا بدیع و تازه به شمار می رود.


وی اظهار کرد: خدواند یک جریانی را به عنوان مادر تراز انقلاب الهیاتی و مادر تراز الهی و معنوی را به تمام دنیا معرفی می کند که در تمام قصص قرآن مطرح شده از جمله، جریان نبوت حضرت عیسی(ع) و اعجاز آن که بدون پدر و با موهبت الهی به حضرت مریم(س) داده شده است.


عضو دفتر مطالعات و تحقیقات زنان حوزه علمیه قم با بیان این که امروزه نگرانی های مادران تغییر کرده است، تصریح کرد:  تنها مادرانی که اهل توسل و احادیث هستند از خداوند تقاضای فرزندی صالح و عبد که از وسوسه های شیطان در امان باشد را می طلبند بنابراین برنامه ریزان اجتماعی، باید برای مسئله تربیت تلاش کنند که مادران الهیاتی و معنوی را نیاز دارد.


نابودی دختران و زنان کشور از اهداف غرب و استکبار است


استاد حوزه و دانشگاه، نابودی دختران و زنان کشور را از اهداف غرب و استکبار دانست، اظهار کرد: مسئله زن تراز انقلابی نیست بلکه زن تراز الهیات و معنوی است؛ عبادت یک سرفصل مهم در زندگی زن الهیاتی به شمار می رود و پاک بودن قلب مادر، ضمانتی برای نسل آینده محسوب می شود.


علاسوند به نقش زن به عنوان تربیت کننده یک انسان اجتماعی مؤثر اشاره وخاطرنشان کرد: زنی که دائم گرفتار مد و مسائل پیش پا افتاده است، هرگز چنین تفکر بالنده ای که او تربیت کننده یک انسان مؤثر و قوی برای تغییر جامعه به سمت صلاح است را نخواهد داشت.


وی  تأکید کرد: عبادت کردن، پاکیزه و عفیف بودن را از عناصر معنوی مهم زنانگی برای ورود به فضای اجتماعی  است و اگر زنی این استواری ها را نداشته باشد آمادگی حضور در اجتماع را ندارد بنابراین زن برای این که  یک انسان اجتماعی را تربیت کند باید  این عناصر معنوی را کسب کرده باشد.


عضو دفتر مطالعات و تحقیقات زنان حوزه علمیه قم با اشاره به حضرت خدیجه(س) به عنوان زنی همه ثروت خود را خرج تفکر می کند و به پای اعتماد وحی می ریزد و در راستای فکر توحیدی عمل می کند، تصریح کرد: بیشترین طرف دار انبیاء، فقرا هستند ولی حضرت خدیجه به عنوان یک ثروتمند، بزرگترین گذشتی که انسان می تواند بکند یعنی حب مال را انجام داد و در ازای این ایثار خداوند آن قدر ایشان را بالا می برد که مادر فاطمه(س)  می کند یعنی تمام اجر او مادر ی فاطمه(س) است.

حضرت فاطمه(س)، الگوی کامل برای زنان

 
استاد حوزه و دانشگاه به یکی از القاب حضرت فاطمه(س)  به نام حانیه اشاره و اظهار کرد: حانیه در زبان عرب یعنی، زن بسیار دلسوز و شوهر مرده ای که تمام توجه اش به فرزندانش است، حضرت فاطمه(س) در تمام فصل های زندگی، عبادت، همسری و مادری به عنوان یک الگوی بی نظیر برای زنان محسوب می شوند.


علاسوند با بیان این که ما با وجود چینن الگوی بی بدیل و زن تراز الهیات، دچار چالش هایی هستیم، اظهار کرد: از دست دادن فرصت مادری، ما سالانه 6 میلیون فرصت مادری از دست می دهیم  که بخش زیاد آن مربوط به دختران مجرد یا آن ها که هرگز ازدواج نکردند می شود، سلطه جریان مادی گرایی و فاصله گرفتن از مسئله مهم تربیت ونیز  تغییر پیدا کردن مقیاس های صحیح مادری و به وجود آمدن مادری فانتزی از جمله چالش های موجود محسوب می شوند.


وی گفت: فرزندان می خواهند که مادر بیولوژیکی و مادراجتماعی شان یکی باشد و این کاری که تمام جریان های فردی دفاع از حقوق زنان خواهان انهدام آن هستند که مادر بیولوژیکی جدای از مادر اجتماعی است ولی جریان اسلام عکس آن بوده یعنی این دو را درکنار هم می داند.


عضو دفتر مطالعات و تحقیقات زنان حوزه علمیه قم، با تأکید این که غول عظیم تکنولوژی که بین مادر و فرزندان فاصله ایجاد کرده در آینده بسیار خطرناک است، تأکید کرد: مراقبت های عاطفی مادری به مراقبت های فانتزی، نگرانی های معنوی به مادی و ظاهری و نیز رفتارهای غریزی مادر به رفتاری که برای فرزندان ناملموس است تبدیل شده اند لذا باید به عناصر اصلی در مسئله مادری بیشتر اههمیت داده شود.

گفتنی است در پایان این مراسم از هشت بانوی فعال و برگزیده تجیل شد./844/پ202/ب

ارسال نظرات