۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۵
کد خبر: ۲۶۴۴۵۳
حجت الاسلام لیله کوهی:

فعالیت‌ هنری حوزویان توان مقابله با تهاجم فرهنگی را دارد/ حوزه از کشف استعداد ادبی طلاب غافل نشود

خبرگزاری رسا ـ شاعر و کارشناس دینی حوزه علمیه در نشست ادبی خبرگزاری رسا با اشاره به این که سیره ادبی امام راحل و رهبر انقلاب فضای فعالیت هنری حوزویان را تقویت کرده است، گفت: می توان از ظرفیت های هنری و دینی طلاب برای مقابله با هجمه های فرهنگی دشمنان استفاده کرد.
حجت الاسلام ليله کوهي در نخستين نشست مشورتي شاعران حوزوي در خبرگزاري رسا
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محسن حسن زاده لیله کوهی، شاعر حوزوی، امروز در نخستین نشست مشورتی بررسی شعر طلاب؛ آسیب‌ها و راهکارها که در خبرگزاری رسا برگزار شد، با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در جهت ضرورت گسترش فعالیت های ادبی و همچنین نقش مهم شعر در انتقال مفاهیم دینی و اخلاقی خاطرنشان کرد: دیوان شعر امام خمینی(ره) زمینه را برای پرورش ادب فراهم و حمایت رهبر معظم انقلاب از اهل ادب این زمینه را برای فعالیت هنری و ادبی دوچندان کرده است و این یعنی اهمیت فعالیت های ادبی و هنری.
 
وی عدم توجه جدی حوزه علمیه به هنر را از مشکلات این عرصه بیان کرد و گفت: در گذشته بزرگان زیادی با دریافت تأثیر هنر در انتقال مفاهیم دینی، توجه خاصی به این مقوله داشتند؛ اما حوزه علمیه به صورت تفریحی وارد شده است؛ بنابراین هنوز نقش اساسی هنر در انتقال و اهمیت پرداخت به آن، به باور تبدیل نشده است.
 
رسانه ای کردن فعالیت صحیح هنری راه مقابله با تهاجم فرهنگی
حجت الاسلام لیله کوهی با اشاره به پیشرفت های جوامع بشری در رسانه ها، استفاده از هنر را بهترین راه انتقال فرهنگ دینی برای جامعه جهانی دانست و تصریح کرد: با توجه به گسترش ابزار رسانه ای، مردم دچار یک سردرگمی رسانه ای شده اند و امپراطورهای رسانه در زمینه های مختلف به خصوص عرصه فرهنگی از این تحیر جوامع برای گمراهی آنان استفاده می کنند که راه مقابله با این هجمه ها استفاده صحیح از ظرفیت های هنری و ادبی است.
 
این شاعر حوزوی بهره گیری از ظرفیت های بالای کشور در عرصه های هنری را راه برون رفت و مقابله با جنگ فرهنگی شکل گرفته از سوی دشمنان دانست و ابراز داشت: ایران از قطب های هنری در جهان است و ایرانیان در بیشتر عرصه های هنری از بیشترین ظرفیت ها برخوردارند که بهرمندی درست از ظرفیت ها کشور را در برابر تهاجم فرهنگی واکسینه می کند.
 
وی نبود عمق کافی آثار هنری دینی را عللی برای کاهش تأثیر هنر حقیقی بر تفکرات جامعه بیان کرد و گفت: برای تأثیر آثار هنری دینی در تفکرات جامعه باید آثار از معارف عمیقی برخوردار باشند و اگر به آثار موجود نگاه دقیقی بکنیم، پی می بریم برخی آثار از معارف عمیق برخوردار نیستند و برای عمق دادن به آثار دینی، حوزه علمیه باید قدم های مهمی بردارد.
 
کشف استعدادهای هنری طلاب رسالت اصلی حوزه
حجت الاسلام لیله کوهی در ادامه با توجه به تأثیر هنر در جوامع، کشف استعدادهای هنری را یکی از رسالت های حوزه علمیه دانست و تصریح کرد: حوزه های علمیه باید در عرصه های هنری به استعدادیابی طلاب بپردازد و این بخش بسیار اهمیت دارد؛ بنابراین فعالیت هنری هم باید از رسالت های حوزه شود.
 
وی آگاهی طلاب از اهمیت فعالیت در بخش های مختلف هنری را گامی در پیشرفت حوزه های علمیه بیان کرد و اظهار داشت: نباید منتظر باشیم که به ندرت برخی از طلاب با هنر آشنا شوند و به آن روی آورند؛ بلکه باید با آگاهی بخشی از حضور در این عرصه مهم، طلاب را برای حضور در بخش های ادبی تشویق  و این مسأله را در حوزه به یک نیاز مهم تبدیل کرد.
 
آموزش؛ حلقه مفقوده استعدادیابی
این شاعر حوزوی ابراز داشت: اگر در حوزه تنها به استعدادیابی اکتفا شود، نتیجه چندانی حاصل نمی شود؛ بلکه باید این استعدادها در مسیر آموزش قرار بگیرند و در ادامه اگر کسی پیشرفتی داشت و اثری ارائه کرد نه تنها باید آن را به جامعه معرفی کند بلکه آثار هنرمندان جدید از سوی کارشناسان ارزش گذاری شود.
 
حجت الاسلام لیله کوهی بهره گیری از ظرفیت رسانه را روزنه‌ای برای معرفی هنرمندان حوزوی و آثار هنری آنان بیان کرد و یادآور شد: با ارتباط بین هنرمندان و رسانه ها می توان در معرفی آثار گامی برداشت و می توان با آموزش خبرنگار هنری این ارتباط را گسترده تر کرد.
 
وی در پایان به اهمیت گسترش آثار دینی و هنری در سطح جهانی اشاره کرد و گفت: رسالت اصلی انقلاب اسلامی گسترش اسلام در جهان است؛ اما اگر در کشور فعالیت هنری ـ دینی صورت می گیرد، تنها مایه درونی و اثر داخلی دارد؛ بنابراین ضروری است به فکر تأثیرگذاری بیرونی و فرامرزی انقلاب اسلامی و آموزه های دینی بود./1322/پ201/س
ارسال نظرات