۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۷
کد خبر: ۲۶۵۹۹۰
آیت‌الله طباطبایی نژاد با تأکید بر تخصصی شدن تبلیغ در حوزه:

نهادهای تبلیغی بیش از اعزام مبلغ برای تربیت مبلغ تلاش کنند

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با بیان این‌که تبلیغ یک فن پیچیده است و باید به صورت تخصصی مورد توجه قرار گیرد، گفت: نهادهای تبلیغی باید در جهت تربیت مبلغان فعالیت داشته باشند نه در زمینه اعزام آنان.
آيت الله سيد يوسف طباطبايي ن‍ژاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، امروز در دیدار رییس و معاونان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در اصفهان، با تسلیت سالروز رحلت امام و هم چنین قیام 15خراد گفت: دفتر تبلیغات اسلامی از جمله نهادهایی است که وظیفه اصلی آن تربیت مبلغ است.

 

وی با اشاره به این که تربیت مبلغ کاری بسیار پیچیده و نوعی فن محسوب می شود، افزود: اکثر طلاب بعد از پایان دوران تحصیل، در قالب یک منبری قرار می گیرند ولی این به تنهایی به معنای تبلیغ نیست و مبلغ بودن یک فن قوی و پیچیده است.

 

آیت الله طباطبایی نژاد با بیان این که دفتر تبلیغات اسلامی باید در جهت تربیت مبلغان فعالیت داشته باشد نه در زمینه اعزام آنان، گفت: متاسفانه در زمان کنونی افراد بسیار کمی را شاهد هستیم که در زمینه منبر رفتن و تبلیغ تبحر داشته باشند و افرادی چون حاج آقا فلسفی به وجود آید که آن گونه در زمینه تبلیغ و منبر رفتن تخصص داشت.

 

وی با اشاره به این که تبلیغ یک فن و تخصص است، افزود: برای رسیدن به مبلغان متخصص باید تبلیغ را به عنوان یک رشته در حوزه های علمیه مورد توجه قرار دهیم که طلاب بعد از گذراندن دوران سطح با توجه به علایقشان به این رشته گرایش پیدا کنند و گروهی برای تربیت این مبلغان انتخاب شوند.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به عوامل مؤثر در یک مبلغ موفق گفت: یک منبری و یک مبلغ باید هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی متخصص باشد به ویژه در زمینه مباحثی که مطرح می کند که در چه قالبی است و این صحبت ها چه پیامی از دین را به مردم منتقل می کند و در درجه اول به صحبت ها و مطالبی که بیان می کند توجه و دقت داشته باشد.

 

وی در ادامه بیان کرد: نحوه برخورد و صحبت کردن با مردم، شناخت اقشار و سلیقه های مردم و در کنار مردم بودن از دیگر عوامل موثر در تبلیغ است و یک مبلغ دینی باید حرف و عملش دارای جاذبه و تمام حرکات و رفتارش برای مردم درس باشد.

 

آیت الله طباطبایی نژاد مطالعه و تبحر در یک مبحث خاص، که به گفته شهید مطهری مغز انسان مانند کتابخانه است که باید دارای چینش منظم باشد و یک مبلغ اگر می خواهد در یک مسأله صحبت کند باید در همان زمینه به مطالعه بپردازد.

 

وی در ادامه بیان داشت: اگر یک مبلغ نتواند موضوعات اسلام را به درستی کار کرده و در مرتبه اول خودش به فهم این اصول اعتقادی نرسد، نخواهند توانست در بالای منبر به دیگران منتقل کند.

 

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان در ادامه بیان داشت: بخش هنر در سازمان تبلیغات یعنی هنر نویسندگی، شاعری و گویندگی و چرا باید وارد عرصه های هنری شویم که هیچ ربطی به ما ندارد و سعی کنیم هنرهای اسلامی را مورد توجه قرار دهیم همانند هنر خطاطی که اکثر روحانیان قدیم در این زمینه تخصص داشتند و از جمله هنرهایی است که دارد از بین می رود.

 

وی در ادامه درباره حضور مبلغان خواهر نیز افزود: حضور خواهران طلبه فارغ التحصیل در سطح سه حوزه باید زمینه حضور این خواهران در بخش تبلیغ فراهم کند از آن جمله با همکاری آموزش و پرورش برای حضور این خواهران در مدارس و هم چنین به صورت امام جماعت در مدارس دخترانه وارد شوند و در این میان تسلط کافی به احکام و مسائل شرعی باید در بین خواهران بیشتر مدنظر قرار گیرد.

 

آیت الله طباطبایی نژاد همچنین درباره بخش قرآن، سازمان تبلیغات بیان داشت: باید روی حفظ قرآن که به فرموده رهبری باید 10میلیون حافظ داشته باشیم، در بین طلاب بیشتر مورد توجه و اهمیت قرار گیرد./1306/پ202/ب4

ارسال نظرات