۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۶
کد خبر: ۲۶۷۸۶۷
مدیر مدرسه علمیه آیت الله قاضی دزفولی:

رمضان ماهی تهذیب کننده، سازنده و نیاز انسان به غیر را از بین می برد

خبرگزاری رسا ـ مدیر مدرسه علمیه آیت الله قاضی دزفولی با اشاره به این که در اسلام برنامه و چارچوبی به نام شرع وجود دارد که انسان را پله پله به خدا و تکامل در زندگی نزدیک می‌کند، گفت: رمضان یکی از این شرع‌ها است که تهذیب کننده، سازنده و نیاز انسان به غیر را قطع و از بین می برد.
رمضان

حجت الاسلام منصور کیانی، مدیر مدرسه علمیه آیت الله قاضی دزفولی در دزفول در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به آیه قرآنی «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ» ابراز داشت: براساس این آیه کسانی که ایمان آورده اند، از شکیبایی و نماز مدد جویند که خدا با شکیبایان است.

 

وی ادامه داد: بیشتر مفسرین مفهوم از صبر در سوره بقره آیه 153 را روزه برشمردند؛ مدد گرفتن از روزه و نماز بر معنویت انسان می‌افزاید.

 

حجت الاسلام کیانی با اشاره به این که در اسلام برنامه و چارچوبی به نام شرع وجود دارد که انسان را پله پله به خدا و تکامل در زندگی نزدیک می‌کند، عنوان کرد: رمضان یکی از این شرع ها که تهذیب کننده، سازنده و نیاز انسان به غیر را قطع و از بین می برد.

 

مدیر مدرسه علمیه آیت الله قاض دزفولی تصریح کرد: مسلمانان برای پیش آمدهای ناگوار و فتنه های زمان باید از روزه و نماز کمک و استمداد بگیرند.

 

وی با بیان این که روز تنها گرسنگی و تشنگی نیست، اما این مسأله را نباید بی ارزش برشمرد، اظهار داشت: تشنگی و گرسنگی انسان را پاک می کند؛ این مسأله نخستین درجه برای عموم مردم و مسلمانان است.

 

حجت الاسلام کیانی با اشاره به روایتی از رسول اکرم(ع) بیان داشت: روزی پیامبر(ص) به معراج رفتند در آنجا از خداوند برترین و بالاترین اعمال را جویا شد، پروردگار پاسخ داد که ای کاش شیرینی گرسنگی و کم حرفی را می چشید.

 

مدیر مدرسه علمیه آیت الله قاضی دزفولی ادامه داد: پیامبراکرم(ع) سؤال کرد که میراث گرسنگی و ثمر آن چیست؟ خداوند گفت که خیال و ذهن انسان به این وسیله حفظ می شود؛ کنترل خیال بالاترین مرحله تهذیب نفس است.

 

وی با اشاره به این که از دیگر ثمرات تشنگی و گرسنگی ماه رمضان تقرب به خداوند است، بیان داشت: تشنگی و گرسنگی انسان را از سرگرمی دنیوی و لهب و لعب دور می‌کند؛ کم هزینه بودن برای انسان از دیگر ثمرات این مسأله است.

 

حجت الاسلام کیانی با اشار به ادامه روایت پیامبراکرم(ص) افزود: خدا به پیامبر خود می گوید که بنده در حالت سجده و یا روزه و گرسنگی به خداوند نزدیک می شود.

 

مدیر مدرسه علمیه آیت الله قاضی دزفولی با اشاره به این که انسان در ماه رمضان وقتی از طبیعت دل بکند در حقیقت به آخرت نزدیک می شود، بیان داشت: طبیعت به معنای خوردن و آشامیدن حیوانی بدون هیچ کار عبادی است.

 

وی با بیان این که در ماه رمضان افراد ضعیف الایمان احساس تقرب به خداوند را دارند، یادآور شد: در ماه رمضان افزون بر دوری از مبطلات روزه باید براساس توان و طبع خود برنامه معنوی داشته باشیم.

 

حجت الاسلام کیانی تصریح کرد: در برخی روایات ملاک قبولی اعمال گریه معرفی شده و اگر برای کسی این مسأله عملی نشده است باید دنبال علت آن باشد./9453/ت302/ح

ارسال نظرات