۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۷
کد خبر: ۲۶۸۴۵۵
استاد معارف و علوم دینی:

روزه قلبی و رفتاری در ماه رمضان از روزه جسمانی مهم‌تر است

خبرگزاری رسا ـ استاد معارف و علوم دینی دانشگاه های خراسان شمالی گفت: هر چند روزه جسمانی و نخوردن و نیاشامیدن در ساعات مشخصی از ایام ماه مبارک رمضان واجب است اما روزه لسانی، قلبی و رفتاری مهم‌تر است.
ماه رمضان

عباس کیفی بجستانی، استاد معارف و علوم دینی دانشگاه های خراسان شمالی و عضو جامعه قاریان قرآن کریم کشور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و موعد میهمانی خدا، اظهار کرد: ماه مبارک رمضان ماه پرفضیلتی بوده و در این ماه همه ما می‌توانیم تقوا و بندگی خود را محک بزنیم.

 

وی با بیان این که می بایست برای مبارزه با وسوسه‌های شیطانی در دنیا با تجهیز به سلاح تقوا آمادگی کامل را کسب کنیم، اضافه کرد: ماه رمضان فرصت ویژه ای برای افزایش آمادگی در این زمینه بوده و باید از آن نهایت استفاده را کرد.

 

این مدرس دانشگاه با بیان این‌که مهم ترین شرط برای بهره مندی از فیوضات ماه مبارک رمضان آمادگی قلب است، افزود: هرچند روزه جسمانی و نخوردن و نیاشامیدن در ساعات مشخصی از ایام ماه مبارک رمضان واجب است اما در این ماه روزه لسانی، قلبی و رفتاری مهم‌تر است.

 

کیفی بجستانی اظهار کرد: همه ماه‌ها، ماه خدا است اما ماه مبارک رمضان فرصتی است که خداوند متعال در اختیار بندگان قرار داده تا گناهان و معاصی که در طول سال مرتکب شده اند را در این ماه جبران کرده و از خداوند متعال طلب بخشش و آمرزش کنند.

 

وی با اشاره به ثواب اعمال عبادی در ماه مبارک رمضان، تأکید کرد: همه بندگان خدا باید تلاش کنند تا در این ماه از فیوضات کامل آن بهره‌مند شوند، چرا که خداوند متعال در ماه رمضان، درهای رحمت و مغفرت را گشوده و این ماه را موعد بخشش و آمرزش ویژه قرار داده است.

 

عضو جامعه قاریان قرآن کریم کشور خاطرنشان کرد: ماه رمضان ماهی است که در دهه نخست آن رحمت، در دهه میانی مغفرت و در دهه آخر آن آزادی از آتش جهنم برای مؤمنین به ارمغان می آید و کسی که این فرصت ها را از دست بدهد از رحمت خداوند محروم می شود.

 

وی با بیان این که ماه مبارک رمضان افزون بر بعد عبادی و دینی، از جنبه های اجتماعی و فرهنگی نیز از ظرفیت های بسیار بالایی برخوردار است، گفت: در ماه رمضان صله رحم، دستگیری از ضعفا و کمک به یتیمان ثواب مضاعفی داشته و به همین دلیل نیز می بایست این امور به صورت ویژه در دستور کار همه مؤمنان و روزه داران قرار گیرد.

 

کیفی بجستانی خودسازی را بزرگ ترین درس ماه رمضان دانست و افزود: بزرگ ترین درس این ماه مبارک، عمق در خداشناسی و خودسازی بوده چرا که حال و هوای معنوی این ماه فرصت مناسب تری برای فرا گرفتن این درس را فراهم می کند.

 

وی ادامه داد: اولین و مهم ترین قدم خودسازی هم این است که انسان به خود و به اخلاق و رفتار خویش با نظر انتقادی نگاه کرده، عیوب خود را با روشنی و دقت دیده و سعی کند آنها را برطرف کند تا مقبول درگاه خداوندی و میهمانی کبریایی شود.

 

استاد معارف و علوم دینی دانشگاه های خراسان شمالی همچنین با اشاره به این که ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای آشنایی بیشتر جوانان با معنویات است، خاطرنشان کرد: باید در این ماه نوجوانان و جوانان را هر چه بیشتر به سوی آموزه های الهی و معنویات سوق دهیم.

 

کیفی بجستانی با بیان این که در این راستا نقش روحانیان و مبلغان و نیز تشکل های دینی و فرهنگی بسیار مهم است، تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان باید تمامی دستگاه های فرهنگی و مذهبی، تبلیغ، ترویج و تبیین آموزه های دینی در بین جوانان را به صورت ویژه در دستور کار خود قرار دهند چرا که در این ماه انسان ها برای پذیرش کلام حق و آموزه های دینی آمادگی بیشتری داشته و می بایست از این فرصت ویژه نهایت بهره را برد./9314/ت302/ب5

 

ارسال نظرات