۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۶
کد خبر: ۲۶۸۹۷۴
پژوهشگر حوزوی:

وابستگی به دنیا ایمان انسان را متزلزل می‌کند

خبر گزاری رسا ـ استاد و پژوهشگر حوزه علمیه قم با بیان این‌که وابستگی به دنیا ایمان فرد را متزلزل و شیطان را به فریب انسان امیدوار می‌کند، گفت: شیطان با استفاده از علاقه هر فرد به دنیا سعی می‌کند ایمان او را بگیرد.
وابستگی به دنیا ایمان انسان را متزلزل می‌کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام احمد اسماعیلی سخنران ظهرهای مسجد خاتم الانبیای پردیسان قم در ادامه مبحث ایمان مستقر و متزلزل افزود: همه انسانها در نزد خداوند یک جایگاه ندارند و منزلت هر فرد متفاوت است تا جایی که برای هر فرد درجه و جایگاه مخصوصی است.

 

وی با بیان روایتی از امام سجاد(ع) که فرمودند«برای عموی من عباس، مقامی در قیامت است که تمام شهدا به او غبطه می خورند» گفت: حتی شهدا هم مراتب و درجاتشان با هم متفاوت است. برای مثال درجه کسی که از اول عمر خود معصیت نکرده و به شهادت رسیده با کسی که توبه کرده و شهید شده متفاوت است.

 

حجت الاسلام اسماعیلی در ادامه با توجه به نحوه ایمان افراد، انسان‌ها را به چهار گروه تقسیم کرد و گفت: گروه اول کسانی هستند که از ابتدا هیچ گونه لغزشی نداشتند و ثابت قدم باقی ماندند و حتی معیار و میزان برای دیگران بودند. در این گروه می توان عمار یاسر را مثال زد که پیامبر(ص) او را معیار جدایی حق از باطل معرفی کردند.

 

وی افزود: گروه دوم کسانی هستند که در ابتدا مؤمن هستند، اما تا دنیا به آنها رو آورد و یا به خاطر مسائل دیگر با مرور زمان تغییر می‌کنند و در مقابل حق می‌ایستند، زبیر از مصادیق این گروه است که در ابتدا پیامبر(ص) او را سیف الاسلام نامیدند ولی در نهایت با وسوسه پسر خود راه را گم کرد و در مقابل حضرت علی(ع) ایستاد.

 

سخنران مسجد خاتم النبیا در ادامه گفت: گروه سوم بر عکس گروه دوم در ابتدا در گمراهی بودند ولی به تدریج و یا با یک تلنگر مسیر خود را عوض کردند و در راه حق قدم برداشتند. مثال بارز این گروه هم حراست و این گروه از بهشتیان اند.

 

وی ادامه داد: گروه چهارم هم کسانی هستند که تمام عمر خود را کافر بوده اند که وضعیتشان مشخص است و از بحث ما خارج هستند.

 

این مبلغ حوزوی در پایان به وسوسه شیطان تا لحظه مرگ اشاره کرد و گفت: شیطان با استفاده از علاقه هر فرد به دنیا و ما فیها سعی می‌کند ایمان او را بگیرد و وابستگی به دنیا می‌تواند ایمان فرد را متزلزل کند.

 

وی در ابتدای سخنرانی با بیان مسأله شرعی، در رابطه با تزریق آمپول در حال روزه داری، گفت: اگر آمپول تقویتی باشد بعضی مراجع گفته اند مطلقاّ جایز نیست، برخی دیگر گفته اند بنا بر احتیاط واجب جایز نیست، وعده ای هم گفته اند مطلقاّ اشکال ندارد که باید مکلفین به رساله مرجع تقلید خود مراجعه کنند. اما در رابطه با آمپول غیر تقویتی همه مراجع اتفاق نظر دارند که جایز است./843/پ202/ی

ارسال نظرات