ماه رمضان فرصتی برای زدودن جامعه از رذایل اخلاقی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در گرگان، آیت الله سید کاظم نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در گلستان امروز در چهارمین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان اظهار داشت: بیان حرف خوب، یکی از چیزهایی است که موجب آمرزش انسان می شود.
وی با اشاه به آیه 20 سوره احزاب افزود: ذات اقدس الهی در این آیه به مؤمنین خطاب کرده که همیشه او را ناظر ببینند و حرف منطقی و حق بگویند.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری با طرح این پرسش که چرا پروردگار بر مراقبت از زبان تاکید کرده است؟ خاطرنشان کرد: هر کدام از اعضای بدن انسان مانند گوش و چشم، فقط یک گناه مرتکب می شوند، یعنی آنچه را که نباید ببینند و بشنوند، می بینند و می شنوند، اما زبان انسان بیش از 30 گناه انجام می دهد.
آیت الله نورمفیدی برخی از گناهان مربوط به زبان را غیبت، دروغ، سخن چینی، بدزبانی و فحاشی، تمسخر، افشای اسرار دیگران، تهمت، شهادت دروغ، اشاعه فحشا و نشر مسائل بی اساس، خودستایی، خشونت در سخن و مذمت کسی که مستحق آن نیست، عنوان کرد.
امام جمعه گرگان با بیان این که طبق فرمایش پیامبر گرامی اسلام(ص)، زبان انسان عاقل، پشت سر عقل اوست و زبان انسان منافق، جلوی عقلش قرار دارد، اظهار داشت: انسان عاقل، با وساطت عقل خود سخن می گوید و قبل از گفتن، نتایج و پیامدهای آنرا تجزیه و تحلیل می کند.
آیت الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: روزی معاذ بن جبل نزد پیامبر(ص) آمد و گفت به من چیزی بیاموز که بواسطه آن وارد بهشت شوم، پیامبر(ص) پاسخ داد اساس هر چیزی که انسان را به بهشت می برد، زبان است، معاذ دوباره پرسید مگر ما درباره حرف های خود مواخذه می شویم؟ پیامبر اینبار با عصبانیت گفت آنهایی که به جهنم می روند بخاطر بی توجهی به زبان است.
به گفته وی، زبان یکی از بزرگترین نعمت های پروردگار است که اگر نبود، انسان پیشرفت نمی کرد، زبان وسیله ای است برای ابراز آنچه که در درون انسان می گذرد.
نماینده ولی فقیه در گلستان ادامه داد: زبان، در ظاهر یک تکه گوشت است، اما انواع سخنان را به اشکال مختلف همچون شعر، طنز و داستان بیان می کند.
آیت الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: در قرآن آمده است که اگر مراقب زبان خویش باشید و تقوا پیشه کنید، کارهای شما درست می شود و اگر خطایی هم داشته باشید، پروردگار شما را می آمرزد.
وی پسندیده ترین کاری که انسان مؤمن با استفاده از زبان باید انجام دهد را اصلاح و سازش بین دیگران بیان کرد و گفت: حضرت علی (ع) در شب 21 ماه رمضان، بعد از تقوای الهی، انسان ها را به نظم درکارها و صلح بین یکدیگر فراخواند.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: حضرت علی(ع) به نقل از نبی مکرم اسلام (ص) فرمود که هیچ واجبی به اندازه صلح و سازش بین دیگران، ثواب ندارد.
آیت الله نورمفیدی در ادامه به بررسی اهمیت «سلام» در آموزه های دینی پرداخت و با اشاره به روایتی از حضرت علی (ع) گفت: اگر کسی وارد خانه شود، «سلام» کند و چنانچه کسی در خانه نباشد بگوید «سلام پروردگار بر ما» و همراه آن سوره توحید را بخوانید، فقر از خانه او می رود.
وی با اشاره به سخنی از امام صادق (ع) افزود: پیامبر (ص) به انس گفت هر که را دیدی «سلام» کن، پروردگار، حسنات تو را زیاد می کند و در خانه هم «سلام» کن که برکت خانه زیاد می شود.
امام جمعه گرگان ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام (ص) در جایی دیگر فرمودند هر که از امت مرا دیدید «سلام» کنید، وقتی وارد خانه شدید هم «سلام» کنید خیر شما زیاد می شود.
آیت الله نورمفیدی، «سلام» را موجب نزدیک شدن دل ها دانست و خاطرنشان کرد: پیامبر (ص) و ائمه معصومین (س) می خواهند دل های اعضای خانواده به هم نزدیک باشد.
به گفته وی، توجه به مسائل اخلاقی موجب زیاد شدن خیر و برکت در زندگی می شود./1315/پ202/ب1