انقطاع از خلق جزء شروط سلوک الی الله است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سیدعباس موسوی مطلق، سخنران حرم رضوی بامداد امروز در جمع زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) در شرح دعای ابوحمزه ثمالی اظهار کرد: خداوند تمام رزق های مادی و معنوی و نعمت هایش را از مسیرهایی به ما می رساند که گمان آن را نمی کنیم که این نکته در قرآن کریم برای انسان هایی که تقوای الهی پیشه می کنند مورد تأکید قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: رزق مادی بخش کوچکی از رزق است اما از آنجایی که ما در این عالم زندگی میکنیم و دنیا ما را احاطه کرده است ناخودآگاه ذهن مان به سمت معانی دنیایی و نازل مسائلی نظیر آن معطوف می شود در حالیکه رزق موضوع وسیع و دارای باید و نبایدهایی برای افزایش و یا کاهش آن و دستورالعمل هایی برای استفاده از آن است.
حجت الاسلام موسوی مطلق خاطرنشان کرد: خدای متعال از سر فضل و رحمت رزق را به همه ما انسان ها عطا می کند با این وجود می توان نکاتی را رعایت کرد تا از رزق بیشتری بهره مند شویم که البته برخی از بزرگان این مقدار را بخشی از رزق می دانند و عده ای دیگر آن را جزء رزق محاسبه نمی کنند.
اسباب روزی تقوا است
وی افزود: خداوند رازق است و نباید نگران روزی خود باشیم؛ برخی متّکی به اسباب روزی در دنیا هستند و قدرت الهی را انکار می کنند در صورتی که خداوند اگر اراده کند بدون واسطه هم روزی انسان را می رساند چنان که برای حضرت(س) مائده آسمانی می فرستاد.
سخنران حرم رضوی عنوان کرد: از مراحل سلوک الی الله انقطاع از خلق است؛ اسباب روزی حضرت مریم(س) دعا بود نه ابزار مادی بنابراین شرط رسیدن روزی از جانب خداوند تقوا است.
انفاق حضرت خدیجه
حجت الاسلام موسوی مطلق تأکید کرد: هر آنچه خداوند به ما به عنوان روزی عنایت می کند آن را برای حمایت از دین و حجت خدا ببخشیم؛ چنانچه رزق فروانی که خداوند نصیب حضرت خدیجه(س) کرده بود ایشان تمام آن را در راه خدا، دین خدا و حجتش مصروف کرد.
وی با بیان روایتی از امام صادق(ع) ادامه داد: این خدمت حضرت(س) در کنار شمشیر حضرت علی(ع) قرار گرفته است؛ همان طور که شمشیر امیرمؤمنان علی(ع) دین الهی را حمایت کرد، حضرت خدیجه(س) هم به همان میزان از دین خدا حمایت کرده است.
سخنران حرم رضوی با اشاره به این که انقاق 120 مرتبه در قرآن ذکر شده است، خاطرنشان کرد: بذل مال و جان از بذل و بخشش هایی است که از جانب هر کسی صورت نمی گیرد، اگر بپذیریم مالکیتی وجود ندارد، صاحب و مالک همه اموال ما خداوند است انفاق آسان و ساده می شود.
حجت الاسلام موسوی مطلق یادآور شد: پیامبر اکرم(س) افزون بر شخص حضرت خدیجه(س)، اقوام و دوستان ایشان را هم بسیار تکریم می کردند که وقتی از ایشان درباره آن سؤال شد، پیامبر(ص) پاسخ دادند: زمانی که همه مرا تنها گذاشتند خدیجه(س) مرا تنها نگذاشت./1308/پ202/ب4