۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۹
کد خبر: ۲۷۰۴۷۳
مدیر حوزه علمیه ثقلین شهرکرد:

اخلاص در عمل عاملی مهم برای رسیدن به مقامات معنوی است

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه ثقلین شهرکرد با بیان این‌که ‌دانستن و عمل کردن باید برای رضای خدا باشد، گفت: اخلاص در عمل عاملی مهم در رسیدن به مقامات معنوی است.
اخلاص

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام مهدی خدابنده، مدیر حوزه علمیه ثقلین شهرکرد، ظهر امروز در نشست اخلاق کارکنان سپاه حضرت قمر بنی هاشم(ع) این استان، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر، ایام وفات حضرت خدیجه کبری(س) را تسلیت گفت و با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص)، گفت: در طی طریق الی‌الله باید دانستن، عمل و آموختن برای رضای خدا باشد.

 

امام جمعه شهر کیان با بیان این‌که ملاک آسمانی‌ها برای شناخت انسان عظیم به یقین معنوی است و مربوط به روح و جان و فطرت هر فرد است، افزود: انسان یک موجود دو بعُدی است که دارای جسم و جان است و همان‌گونه که جسم او نیاز به نوش، غذا، بهداشت و پیشگیری از بیماری‌ها دارد، روح و جان او نیز نیازمند خوراک است که این خوراک از راه گوش برای او تأمین می شود، به شرط آن که هر سخنی را نشنود و هر عملی را انجام ندهد مگر آن که از درستی آن کاملا اطلاع داشته باشد.

 

حجت‌الاسلام خدابنده مقدمه هر کاری را دانستن عنوان کرد و گفت: ‌دانستن و عمل کردن باید برای رضای خدا باشد و این یعنی پرهیز در دانستن و اخلاص در عمل، دو عامل مهم در رسیدن به مقامات معنوی است که نخستین مراتب امر به معروف و نهی از منکر نیز محسوب می‌شود.

 

وی تصریح کرد: قدمت این فریضه الهی به خلقت آدم ابوالبشر می‌‌رسد و همه انبیای الهی نیز آمر به معروف و ناهی از منکر بوده‌اند.

 

حجت الاسلام خدابنده با بیان این که شعار «قولوا لا اله الله تفلحوا» مصداق بارز امر به معروف و نهی از منکر است که رستگاری انسان را به همراه دارد، تصریح کرد: باید بگوییم خدایی جز خدای یگانه نیست و از هر آنچه غیر خداست پرهیز کنیم تا رستگار شویم.

 

وی به موضع گیری برخی افراد در برابر این فریضه اشاره کرد و افزود: گاهی دیده می‌شود که برخی می گویند، امر به معروف و نهی از منکر یک امر فردی است؛ در حالی که این عقیده به مدعیان جدایی دین از سیاست و سکولارها مربوط می شود.

 

مدیر حوزه علمیه ثقلین شهرکرد تصریح کرد: مرتبه نخست امر به معروف و نهی از منکر فردی است؛ اما نتیجه آن اجتماعی است و در بحث اجتماعی دارای شرایط و مراتب و مراحل خاص خود است.

 

این مقام مسؤول، به حکومت مصر پس از انقلاب و روی کار آمدن مرسی اشاره کرد و گفت: مصری‌ها دیدند که اگر بر اساس دین عمل کنند و امر به معروف و نهی از منکر در بعد اجتماعی را مدنظر قرار دهند باید هزینه بپردازند و مورد تحریم و فشار واقع شوند؛ بنابراین راه آسان تر را انتخاب کردند و به مانند نظام سکولار ترکیه عمل کردند و دیدید که نتیجه آن چه شد.

 

وی با اشاره به این که بزرگ ترین آمر به معروف و ناهی از منکر امام حسین(ع) است، ابراز داشت: امام حسین(ع) برای انجام این فریضه به عنوان امری اجتماعی، قیام کرد و در این راه، سر و جان خود را فدا کرد و از فرزندان و هستی و اهل بیت خویش گذشت.

 

این استاد حوزه علمیه با اشاره به نقش حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب در این عصر، گفت: حضرت امام خمینی(ره) منادی امر به معروف و نهی از منکر جهانی در عصر ما بود که اکنون نیز رهبر معظم انقلاب این راه را ادامه می دهد.

 

وی ماندگار شدن بیان این بزرگواران در تاریخ را نتیجه توجه به درون دانست و تأکید کرد: مدت تأثیرگذاری و ماندگاری بیان و امر و نهی به درون آمر به معروف و ناهی از منکر بر می‌گردد.

 

حجت الاسلام خدابنده در ادامه با بیان فضیلت‌های شخصیتی حضرت خدیجه(س)، این بانوی بزرگ اسلام را اسوه اخلاق و فهم معرفی کرد و گفت: حضرت خدیجه(س) در 15 سال قبل از بعثت بر خلاف رسم مردم آن زمانه به خواستگاری پیامبر رفت و به همین دلیل مورد تحریم قرار گرفت.

 

این استاد حوزه علمیه افزود: حضرت خدیجه(س)، شهرت، مال، بزرگی و همه چیز داشت؛ اما برای به دست آوردن خوبی بالاتر که در وجود پیامبر اکرم(ص) دیده بود، از آن ها گذشت و در سایه همین فهم و درک بالا ام المؤمنین لقب گرفت.

 

وی در پایان انفاق اموال حضرت خدیجه در راه اسلام را یادآور شد با تأکید بر ترویج این سنت حسنه در جامعه امروزی، افطاری دادن و اطعام روزه داران در ماه مبارک رمضان را نوعی انفاق دانست./9457/پ202/ح

ارسال نظرات