سه خصلت متفاوت زن و مرد از دیدگاه نهجالبلاغه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، ظهر امروز مراسم سنواتی ماه مبارک رمضان با برپایی نماز جماعت، سخنرانی و قرائت یک جز از قرآن کریم در مسجد حاج شهباز خان کرمانشاه برگزار شد.
حجت الاسلام علی اصغر ظهیری، استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اهمیت قرآن کریم عنوان داشت: باید به کودکان به ویژه در مدارس جایگاه و اهمیت قرآن نشان داده شود و اگر کودکی ممیز نشده بود باید اشیاء مقدس را از او دور نگاه داشت یا احترام به قرآن، مهر و تسبیح را به او گوشزد کرد.
حجت الاسلام ظهیری تصریح کرد: در ارتباط و تماس با اشیا مقدس به ویژه قرآن کریم باید وضو داشت در غیر این صورت مرتکب کار گناه خواهیم شد.
وی در ادامه بیان داشت: در موفقیت های عرفانی جایگاه زن و مرد یکسان است و زنان هم می توانند همانند مردان درجات عرفان را طی کرده و گوی سبقت را از مردان بگیرند، حتی بسیاری از بانوان در مسائل عرفانی و فرهنگی از مردان بالاتر هستند.
این استاد حوزه با اشاره به تاریخ اسلام گفت: در جنگ احد زنی به نام نصیبه بود که در مقابل دشمنان ایستادگی کرد و از پیامبر اسلام دفاع کرد و در این جنگ 11 زخم بر بدن او ایجاد شد تا جایی که پیغمبر او را ستود.
حجت الاسلام ظهیری با بیان اینکه امیرالمؤمنین در نهج البلاغه به سه ویژگی زنان اشاره کرده است، عنوان داشت: حضرت علی(ع) سه ویژگی مهم را در بانوان عنوان کرده است که بسیاری از معضلات و مشکلات بانوان، ناشی از فقدان این ویژگی ها است.
وی با اشاره به ویژگی اول زنان خاطرنشان کرد: بدترین خصلت زنان زیباترین خصلت مردان است، شجاعت برای مردان بسیار زیبا اما برای زنان ناپسندیده است.
این مدرس دانشگاه ابراز کرد: مهم ترین ویژگی شجاعت این است که زنان از مراوده با مردان و نامحرمان و حضور در اجتماع به صورت های ناپسند ابایی نداشته باشند و این برای زنان بسیار زشت و ناپسند است اما برای مردان زینت است.
حجتالاسلام ظهیری با اشاره به ویژگی دوم خاطرنشان کرد: تواضع برای مردان زینت، اما برای زنان زشت و ناپسند است، از این رو تواضع زنان در برابر نامحرمان پسندیده نیست و کمترین اثرش این است که میل نامحرم به زنان بیشتر می شود.
وی در پایان با بیان ویژگی سوم تصریح کرد: صفت سخاوت در مردان زینت است، اما در زنان پسندیده نیست چرا که زنان مدیریت داخلی خانه را بر عهده دارند، اما مردان باید برای خانواده خویش سخاوتمند باشند و وجود این صفت سبب افزایش و برکت رزق و روزی میشود./857/پ202/ح