۰۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۷
کد خبر: ۲۷۰۸۰۸
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر:

رمضان، ماه نزدیک شدن به خدا و خوشنود شدن پروردگار است

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه سلسله مباحث اخلاقی هفتگی خود، با اشاره به آثار و برکات روزه، افزود که خداوند در این ماه، به واسطه روزه داری، هم میزان اخلاص بندگان خود را مشخص و تعیین می کند و هم روزه را یک نوع آزمون و ابتلا برای سنجش میزان پایبندی مردم نسبت به دستورات خداوند قرار داده است.
حجت‌الاسلام سيدعلي قاضي عسكر، نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت

به گزارش خبرگزاری رسا، پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت‌الاسلام سیدعلی قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، در ادامه سلسله مباحث اخلاقی هفتگی خود، با اشاره به آثار و برکات روزه، افزود که خداوند در این ماه، به واسطه روزه داری، هم میزان اخلاص بندگان خود را مشخص و تعیین می کند و هم روزه را یک نوع آزمون و ابتلا برای سنجش میزان پایبندی مردم نسبت به دستورات خداوند قرار داده است.

 

حجه الاسلام سیدعلی قاضی عسکر که در جمع کارکنان روزه دار سازمان حج و زیارت سخنرانی می کرد، با اشاره به پاداشی که برای روزه دار مشخص شده است، اضافه کرد، این پاداش نشان دهنده اهمیت بالای فریضه الهی روزه داری است، به گونه ای که قابل درک برای ما در دنیا نیست. ایشان در یک جمله مقصود نهایی از همه آنچه که ما در ماه مبارک رمضان انجام می دهیم، خلاصه کرد: «نزدیک شدن به خدا و خوشنود شدن پروردگار».

 

سرپرست حجاج ایرانی، با مطرح کردن این سوال که ما برای راضی کردن خداوند از خود چه باید بکنیم؟ و چه مسائلی موجب می شود که خداوند از ما راضی و خوشنود شود؟ این پرسش را بسیار مهم دانست.

 

ایشان بهترین منابع پاسخ به این سوال کلیدی را آیات شریفه قرآن مجید و احادیث و روایات معصومین علیهم السلام دانست و افزود: یکی از نکاتی که قرآن بیان می کند که رضایت خداوند را در پی دارد، ایمان و عمل صالح است. در آیه 7 سوره بینه آمده است: «ان الذین آمنوا و عملوالصالحات اولئک هم خیرالبریه، جزاء عند ربهم جنات عدن تجری من تحت الانهار، خالدین فیها رضی الله عنهم و رضوا عنه». در حقیقت کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته کرده اند، آنانند که بهترین آفریدگانند. خداوند در روز قیامت به اینها باغ ها و بوستان هایی می دهد که از داخل آنها نهرها جاریست؛ اینها از دست خدا راضی می شوند و خدا هم از دست اینها راضی می شود. بنابراین ایمان و عمل صالح یکی از راه هایی است که موجب رضایت خداوند از بندگانش می شود.

 

درباره ایمان واقعی، حجه الاسلام قاضی عسکر، آن را باور قلبی و قطعی برشمرد و افزود: یک وقت ما اسم خدا را به زبان جاری می کنیم و صرفا همین لقلقه زبانی است، ولی یک وقت، مانند امیرالمومنین علی (ع) است که وقتی یاد خدا می کند بدنش می لرزد و رنگ رخساره تغییر می کند، چون خود را در محضر خداوند می بیند.

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، در خصوص عمل صالح نیز ، مصداق آن را کارهای خوبی دانست که انجام می دهیم و کارهای نامناسبی که ترک شان می کنیم. ایشان با اشاره به اهمیت پایبندی به این اصل مهم، از این که بین گفتار و اعمال ما حتی در ماه مبارک رمضان تعارض وجود دارد انتقاد کرد و با تاکید بر روایت نقل شده از پیامبر اعظم (ص) در باره مراقبت از زبان و این که در ماه مبارک رمضان باید بر دهان ها قفل زده شود و تحت کنترل عقل و ایمان در آید، افزود؛ در همین ماه مبارک رمضان که قرار بوده دهان ها بسته شود، می بینیم متاسفانه از کسانی که انتظارش نمی رود، هر چه می خواهند به هم می گویند و اوقات مردم را تلخ و آنان را ناراحت می کنند! مگر در ابتدای سال مقام معظم رهبری امسال را سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی نامگذتری نفرمودند؟ پس کی می خواهیم شعارهای رهبری را محقق کنیم؟

 

سرپرست حجاج ایرانی افزود که اگر ایمان و عمل صالح جلوی ما را نگیرد، این طور سوء رفتار می کنیم که موجب غصه خوردن مقام معظم رهبری می شود. امیرالمومنین )ع) هم غصه این مسائل را داشتند و در نهج البلاغه گلایه می فرمایند که من شما را دعوت می کنم به جنگ با دشمنان اما بهانه می آورید و هر کدام یک حرفی را می زنید. و در ادامه فریاد می زنند ای کسانی که به ظاهر مرد هستید ولی از مردانگی در وجودتان خبری نیست، چه کنم با شما؟ من حرفم را می زنم و وصیتم را می کنم ولی شما فرمان نمی برید. همین نافرمانی ها هم باعث شکست شد وگرنه مدیریت امیرالمومنین (ع) که نقص نداشت. حجه الاسلام والمسلمین قاضی عسکر بنابراین تاکید فرمود: « ...، در ماه مبارک رمضان به خود بیاییم، بس است دیگر. یک جا آتش بس بدهیم و (بحث ها را) تمام کنید. منافع ملی را بر منافع حزبی و گروهی و شخصی ترجیح دهید و نگذاریم این قدر دل مردم غصه دار بشود

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، موضوع جهاد و هجرت را دومین نکاتی یادآور شد که در قرآن برای خشنودی خدا آمده است: «مجاهدان در راه خدا و مهاجرین فی سبیل الله، اینها کسانی هستند که خدا را خوشنود می کنند، خدا هم از اینان راضی است». ایشان با اشاره به غواصان شهید که اخیرا از سوی مردم به طرز باشکوهی تشییع شدند افزودند: خداوند ان شاالله به ما، به مادران و به پدران و به خانواده هایشان صبر بدهد. چه قدر اینها فداکاری کردند. با چه شرایط سختی از اروند گذشتند.

 

حجه الاسلام قاضی عسکر با اشاره به آیه 100 سوره توبه در باره سابقین و مهاجرین، اضافه کرد: «اگر کسی دنبال رضایت خداست باید در میدان جهاد قدم بگذترد و هر کجا نیاز شد، آماده باشد جانش را تقدیم خدا بکند. آن وقت اگر این طور باشد، اینها برای همیشه در بهشت جاودانه اند. فوز عظیم این است که شهدا بدان دست می یابند که هم خدا را راضی می کند و هم خودشان از خدا راضی می شوند».

 

«صادق بودن» سومین نکته قرآنی است که نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، برای جلب رضای باری تعالی یادآوری نمود. ایشان با اشاره به آیه 119 سوره مائده که خداوند می فرماید « هذا یوم ینفع الصادقین صدقهم، لهم جنات تجری من تحت الانهار خالدین فیها ابدا رضی الله عنهم و رضوا عنه، ذالک الفوز العظیم» اضافه کرد: فردای قیامت با دوز و کلک و فریب، کاری نمی شود کرد. «الیوم نختم علی افواههم و تکلمنا ایدیهم و تشهد ارجلهم بما کانوا یکسبون» (آیه 65 سوره یس)؛ فردای قیامت جای فریب نیست. مهر می زنند بر این دهان ها و اجازه صحبت به کسی نمی دهند. دست و پا و اعضا و جوارح و زبان به صدا در می آید و در پیشگاه دادگاه عدل الهی شهادت می دهد و می گوید من این کارها را کرده ام....، فردای قیامت، صداقت به درد ما می خورد. هر چه را که راستش را گفتیم و درست عمل کردیم، فردای قیامت ثوابش را به ما می دهند.

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، با اشاره به این فراز از آیات قرآن کریم که خداوند می فرماید «لهم جنات تجری من تحتها الانهار، خالدین فیها ابدا، رضی الله عنهم و رضوا عنه»، اضافه کرد: خوشا به حالشان. خوشا به حال کسانی که به این درجه می رسند که فردای قیامت جزو کسانی باشند که خداوند از دست آنها راضی است و اینها هم راضی هستند. خیلی مقام مهمی است مقام رضا....؛ این دعا را من خیلی وقت ها در سخنرانی هایم گفته ام: « الهی انت کما احب، فجعلنی کما احب». خدایا! من هر چه فکر می کنم تمام ویژگی هایی که برای معبود سراغ دارم در وجود تو هست. خدایا تو هم یک جوری مرا قرار بده که خودت می خواهی. اگر به این درجه رسیدیم خوشا به حالمان. خیلی نعمت بزرگی است. هم در نیا به ما سخت نمی گذرد و هم در فردای قیامت.

 

حجه الاسلام قاضی عسکر در پایان به روایتی دیگر اشاره داشت. امام جواد (ع) می فرماید: ثلاث یبلغن بالعبد، رضوان الله؛ کثره الاستغفار و خفض الجانب و کثره الصدقه». 3 گروه هستند که خداوند تبارک و تعالی رضوان خود را به آنان ابلاغ می کند و از دست اینها راضی می شود؛ اولین گروه «کثره الاستغفار»، آنانی که زیاد استغفار می کنند و سعی می کنند اشتباهات خود را جبران کنند. واقعا خوب است خود ما اقرار کنیم به بعضی از اشتباهات مان و از خدا طلب مغفرت کنیم. ببینید حضرت امام راحل (ره)هم، با همه خدماتی که به مردم کرده، وقتی می خواهد از دنیا برود، آن جمله بسیار پر مغز و بامعنایشان را دارند که به پیشگاه ملت از قصور و تقصیر ها عذرخواهی می کند. حالا ما در پیشگاه خدا بگوییم که اشتباه کردیم، و استغفار کنیم و بگوییم خدایا غلط کردیم، اشتباه کردیم. «وخفض الجانب»؛ تواضع، تواضع در برابر خدا و مردم و در برابر حق. «حق» را بپذیریم. اگر کلمه حق، مطلب حق، و قانون حقی باشد، همه زیر بار آن برویم. و آخرش «و کثره الصدقه»؛ زیاد صدقه دادن، مخصوصا در این ماه موجب خوشنودی خدا خواهد شد.

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، بیانات خود را چنین جمع بندی کرد که مهمترین هدف روزه «تقوا» است و تقوا هم می خواهد ما را به خدا نزدیک کند. در پاسخ به این سوال که چه کاری بکنیم که ما را به خدا نزدیک بکند؟ بهترین کلام، کلام خداست. قرآن کریم و روایات به ما این چند محور را امروز نشان می دهد مه ایمان و عمل صالح و جهاد و مبارزه در راه خدا و امثال لینها. اینها، کلیدهای رسیدن به رضوان الهی هستند. باید تمرین کنیم، بهترین ماه هم برای آن، همین ماه مبارک رمضان است./1330/د101/ف

ارسال نظرات