ریشه دردهای های امروز بشر دوری از خدا است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید حسین مؤمنی، استاد حوزه علمیه قم ظهر امروز در جمع زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی ثامن الحجج حضرت رضا(ع) به تبیین« یاد خدا در قرآن» پرداخت.
وی به آیات 16 و 17 سوره اعراف اشاره کرد و گفت: طبق این آیات، شیطان به دلیل برخورد خداوند با او و رانده شدنش از درگاه الهی، خطاب به خداوند تأکید می کند که تمام عبد و بندههایت را از طراط مستقیم الهی دور و از چهار سمت روبرو، پشت، راست و چپ به آن ها حمله می کنم تا از مسیر شکر خارج شوند.
مهم ترین دغدغه شیطان
استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه مهم ترین دغدغه شیطان دور کردن انسان از بندگی خداوند است، اظهار کرد: شیطان با حمله از چهار موضع به عباد الله سعی می کند تا آن ها را از شکر زبانی و عملی خداوند باز دارد زیر زمینه بندگی با شکر خداوند مهیّا می شود.
وی افزود: شکر الهی هم شامل شکر زبانی و هم شکر عملی مانند نماز، روزه، رعایت حقوق مالی و رعایت سایر اوامر است.
حجت الاسلام مؤمنی تصریح کرد: طبق آیات و روایات شیطان از روبرو بر انسان حمله کرده و آخرت را نزد او بی مقدار جلوه می دهد، از پشت حمله می کند و تا انسان را در رعایت حقوقی که خدا بر اموال انسان در نظر گرفته است را ضایع کند، از راست حمله می کند تا دین انسان را با روشن جلوه دادن مسیر تاریکی و معقول و منطقی نشان دادن شبهه به فساد بکشاند و از چپ حمله می کند تا با لذت های دنیایی حتی لذت های مکروه و مباه انسان را از یاد خدا غافل کند.
مدیریت لذائذ حلال
وی گفت: لذت های حلال نیز باید مدیریت شده و به دور از زیاده طلبی مورد استفاده قرار گیرند، از جمله لذت های خوردن؛ پرخوری در اسلام حرمت شرعی ندارد اما انسان را از مسیر عقلانیت دور کرده و حماقت را برای او به ارمغان می آورد از این رو در روایات هم تأکید شده است معده را به سه بخش تقسیم کرده و یک بخش را برای خوردنی ها، یک بخش را برای نوشیدنی ها و یک بخش را برای تنفس در نظر بگیرید.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: شهوت نیز عقل و دل انسان را از بین می برد، شهوت شامل هر گونه زیاده طلبی به ویژه در عرصه های جنسی است که باید مدیریت و کنترل شود.
وی اظهار کرد: تمام اضطراب ها، تشویش خاطرها، دغدغه ها و مشکلات دنیایی و ابتلائات و گرفتاری ها از جمله دردهایی هستند که شیطان در جهت فاصله انداختن بین انسان با خداوند و دوری او از بندگی و انجام تکالیف الهی برای انسان به ارمغان می آورد.
سخنران حرم مطهر رضوی تأکید کرد: خداوند در قرآن کریم ذکر و یاد خدا را به عنوان درمان این دردها و سدی برای جلوگیری از نفوذ و غلبه شیطان بر انسان معرفی کرده است.
وی با تأکید بر اینکه با یاد خدا قلب و دل انسان ها آرامش می گیرد، اظهار کرد: تمام اضطراب ها، بیقراری ها، تشویش ها، مشکلات و گرفتاری ها و نگرانی نسبت به آینده نتیجه خروج انسان از ذکر الله و مصداق اکمل آن یعنی نماز است.
ریشه بی برکتی فاصله از خدا است
حجت الاسلام مؤمنی اضافه کرد: انسان دور از یاد خدا آرام و قرار ندارد، در زندگی به بلا و گرفتاری های فراوان مبتلا می شود، مال و اموالش کم و یا بی رزق و بی برکت می شود و اگر برکت از مال دور شود آنگاه هر آفتی به آن زندگی هجوم می آورد، در حالیکه انسان های بسیاری وجود دارند که مالشان کم اما با برکت و زندگیشان سرشار از آرامش و یاد خداوند است.
استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: ذکر الله به معنای دعای فراوان نیست همین که نماز را مغتنم بشمارید و به آن توجه کنید، یاد خدا را به جا آورده اید.
حجت الاسلام مؤمنی افزود: متأسفانه عده ای از یاد خدا رویگردان می شوند و هنگامی که مصائب و گرفتاری ها سراغشان میآید خداوند را مقصر می پندارند در حالیکه مقصر اصلی خود انسان و اعمال اوست./1308/پ202/ب5