۰۸ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۰
کد خبر: ۲۷۰۹۰۲
مدیر بخش روان‌شناسی مؤسسه امام خمینی مطرح کرد؛

ماه مبارک رمضان؛ مجالی برای تغییر عادت‌های غلط

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام اخوی، ماه رمضان را فرصتی برای تغییر عادت‌ها خواند و گفت: ماه رمضان، همچون اردوی آمادگی‌ برای انسان است، تا همانند اولیای الهی به تقرب خداوند برسد که اگر انسان، سبک و روش ماه رمضان را در کل سال پیاده کند، رضایت از زندگی و سطح آرامش او بیشتر خواهد شد.
حجت الاسلام اخوي

حجت الاسلام ابراهیم اخوی، مدیر بخش روان‌شناسی مؤسسه امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به وجوب روزه در میان امت‌های پیش از اسلام اشاره کرد و گفت: در قرآن کریم از ماه رمضان بسیار توصیف شده است‌؛ چنان که بعد از بیان محدودیت‌های روزه به آثار و ثمرات فراون آن اشاره می‌کند و روز‌ه‌داری را  موجب رستگاری انسان می‌شمارد.

 

متخصص و کارشناس امور تربیتی اظهار داشت: اگر انسان بداند که تحمل محدودیت‌ها و سختی‌های روزه‌داری چه ثمرات و نتایج ارزشمندی را به دنبال دارد؛ دشواری‌های روزه برایش آْسان و شیرین می‌شود.

 

ماه رمضان فرصت مناسبی برای بهبود روابط همسران است

وی ماه رمضان را فرصت مناسبی برای بهبود روابط همسران خواند و ابراز داشت: خویشتن‌داری‌های حاصل از روزه در ابعاد مختلف زندگی مطرح است؛ به عنوان مثال در ماه رمضان ضوابط میان زوجین تغییر کرده و رفتارهای نیک میان آنها تقویت می‌شود و رفتارهای منفی و تلخی‌های زندگی تا حد زیادی ترمیم می‌شود.

 

حجت الاسلام اخوی به کاهش ارتباط کلامی میان زوجین اشاره و تصریح کرد: تحقیقات نشان داده است که همسران، متوسط روزی هفده دقیقه با یکدیگر صحبت می‌کنند؛ در حالی که هر یک از زن و مرد در فضای مجازی با هزاران نفر ارتباط برقرار ‌می‌کنند و حاصل این روابط چیزی جز مشغول شدن افکار به امور بیهوده نیست.

 

وی در ادامه مدیریت فضای مجازی را در زندگی مهم خواند و تأکید کرد: همان‌گونه که می‌‌توان در ماه رمضان  تغذیه، نگاه و دوری از گناهان را  مدیریت کرد؛ فضای مجازی نیز باید مدیریت شود.

 

مدیریت فضای مجازی به معنای تعطیل کردن آن نیست

مدیر بخش روان‌شناسی مؤسسه امام خمینی(ره) افزود: مدیریت فضای مجازی به معنای تعطیل کردن آن نیست؛ بلکه به معنای محدود کردن مدت، کنترل روش و زمان استفاده از آن است؛ تا به حق دیگران لطمه‌ای وارد نشود؛ اگر قسمت‌هایی از فضای مجازی که قوانین شرعی تعریف شده دارند، مورد استفاده قرار بگیرند، ثمره و فایده آنها در زندگی مشهود خواهد بود.

 

حجت الاسلام اخوی گفت: امروزه اکثر مردم در فضای تکنولوژی خود را گم کرده‌اند و بیشتر زمان و عمر خود را با وسایل مدرن همچون موبایل و رایانه می‌گذرانند؛ از این‌رو انسانی که کنترل خود را از دست بدهد، برایش زمینه‌ گناه فراهم است و‌ به سمت آن کشیده می‌شود.

 

وی یادآور شد: تقوا در دیدگاه معصومین(ع) به منزله دارویی است که همه دردها را درمان می‌کند و در عصر حاضر نیز وابستگی به شبکه‌های مجازی از دردهایی است که جامعه بشری را از خودش دور کرده است.

 

ماه رمضان، فرصتی برای تمرین تقوا و تغییر عادت‌ها است

متخصص و کارشناس امور تربیتی، ماه رمضان را فرصتی برای تمرین تقوا خواند و گفت: ماه مبارک رمضان، مجال و فرصت مناسبی برای افراد و خانواده‌ها است که تسلط خود را بر فضاهای مجازی افزایش دهند و به خود کنترلی برسند.

 

وی خاطرنشان کرد: خداوند بندگان را در ماه رمضان به خویشتن‌داری نسبت به حلال‌ها دستور داده است؛ تا برای انسان بعد از این ماه، خویشتن داری و اجتناب از حرام‌‌ها باقی بماند.

 

وی ماه رمضان را فرصتی برای تغییر عادت‌ها خواند و تأکید کرد: در ماه رمضان می‌توان شب‌زنده داری، کم‌خوری، تقوای سمعی و بصری را تمرین کرد و وابستگی به لذت‌های مادی را کاهش داد و لذت‌های روحانی و معنوی را تجربه کرد.

 

مدیر بخش روان‌شناسی مؤسسه امام خمینی(ره) افزود: تغییرات جزئی در سبک زندگی، می‌تواند به تغییرات مثبت، کلی و خوشایند بسیاری منجر شود؛ چنان که امام علی(ع) فرمودند «عادت‌ها را تغییر دهید؛ تا بندگی کردن برای شما راحت و آْسان شود».

 

لذت دعا و مناجات در ماه رمضان

وی لذت دعا و مناجات را بالاتر از لذت‌های مجازی خواند و گفت: انس با دعا و لذتی که از این ناحیه حاصل می‌شود به طور قطع بسیار بیشتر از لذت‌های مجازی همچون ساعت‌ها فیلم و سریال دیدن و مشغول شدن در فضاهای مجازی است.

 

متخصص و کارشناس امور تربیتی، زمینه تحول در انسان را تغییر در ذائقه افراد دانست و‌ گفت: در روانشناسی بر این موضوع تأکید می‌شود که اگر بخواهیم در انسانی تغییراتی به وجود آید؛ باید در ذائقه‌ آنها تجربه‌های جدیدی به کار گرفته شود؛ به عنوان مثال از فردی که نسبت به زود خوابیدن مقاوم است، خواسته شود که فقط هفته‌ای یک مرتبه زود بخوابد و نتایج این دو حالت را با یکدیگر مقایسه کند.

 

حجت الاسلام اخوی در پایان ابراز داشت: ماه رمضان، همچون اردوی آمادگی‌ برای انسان است، تا همانند اولیای الهی به تقرب خداوند برسد که اگر انسان، سبک و روش ماه رمضان را در کل سال پیاده کند، رضایت از زندگی و سطح آرامش او بیشتر خواهد شد./908/ت302/ف

ارسال نظرات