۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۲:۱۶
کد خبر: ۲۷۱۲۰۲
حجت‌الاسلام جلالی:

زندگی اجتماعی جزئی از فطرت انسان است

خبرگزاری رسا ـ رییس دفتر آیت‌الله مصباح با بیان این‌که انسان در پرتو اجتماع به کمال دست پیدا می کند، گفت: اهمیت معاشرت در انسان به حدی است که علما و دانشمندان زندگی اجتماعی را جزئی از فطرت و طبیعت انسان می دانند.
حجت الاسلام جلالي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت‌الاسلام حسین جلالی، رییس دفتر آیت‌الله مصباح شامگاه گذشته در سلسله نشست های «دین، نشاط، زندگی» که در صحن جمهوری اسلامی حرم رضوی برگزار می شود، با بیان این‌که انسان موجودی اجتماعی است و در پرتو اجتماع به کمالات دست پیدا می کند، گفت: اهمیت معاشرت در انسان به حدی است که علما و دانشمندان انسان را مدنی بالطبع تعریف کرده‌اند؛ یعنی زندگی اجتماع جزئی از فطرت و طبیعت انسان است.

 

وی عنوان کرد: عبادت های انسان را می توان به دو دسته تقسیم کرد؛ برای دسته ای از اعمال عبادی انسان اجر و ثواب های در ظاهر متناسبی در نظر گرفته شده است؛ مانند نماز، روزه، جهاد، شهادت و غیره اما برای برخی دیگر از عبادت ها همخوانی و تناسبی با پاداش و اجری که برایشان در نظر گرفته شده ندارند و خداوند اجر و ثواب عظیم و وسیعی را برای آن ها در نظر گرفته است.

 

عضو شورای مرکزی جبهه پایدای به بیان نمونه هایی از این اعمال که اکثر آن ها در حیطه آداب معاشرت قرار می گیرد پرداخت و گفت: به عنوان نمونه می توان به سلام کردن اشاره کرد، سلام کردن نه وضو لازم دارد و نه رکوع و سجود اما خداوند برای فرد سلام کننده 69 ثواب در نظر گرفته است.

 

وی بیان کرد: مصافحه کردن از جمله اعمالی است که برای آن اجر عظیمی عنایت می شود، در روایات تأکید شده است دو نفری که با هم مصافحه می کنند از اجر مهاجرین در راه خدا بهره‌ می برند.

 

حجت الاسلام جلالی تصریح کرد: همچنین تأکید شده است دو فردی که با هم مصافحه می کنند هنگامی که از هم جدا می‌شوند گناهی برایشان نمانده است؛ در روایت دیگری نیز تأکید شده است تا زمانی که دست دو برادر یا خواهر دینی در دست یکدیگر است، گناهان آن ها چون برگ پاییزی فرو می ریزد.

 

وی با تأکید بر این که در اسلام روبوسی تنها بین زوجین و والدین و فرزندان مجاز است، اظهار کرد: اسلام بر معانقه (در آغوش گرفتن) تأکید کرده است به گونه ای که خداوند به دو مومنی که معانقه می کنند می فرماید رحمت خداوند بر شما جاری شد و عمل خود را از سر بگیرید؛ به این معنا که خداوند گناهان آن ها را بخشیده است.

 

رییس دفتر آیت‌الله مصباح خاطرنشان کرد: برای بخشی از گناهان نیز عقاب و مجازات نامتناسبی در نظر گرفته شده است؛ به عنوان نمونه غیبت شدیدتر از زنا معرفی شده برای دروغ نیز هفتا دبرابر زنا گناه نوشته می شود و قطع کننده رحم نیز بوی بهشت که از 500 هزار سال به مشام مؤمنان می رسد را استشمام نمی کند.

 

حجت الاسلام جلالی ابراز کرد: این عبادت ها و گناهانی که با ثواب و عقاب‌شان هم خوانی ندارند تأکیدی بر برقراری ارتباط مؤثر و آداب معاشرت از سوی خداوند است و اهل بیت(ع) است. 

 

وی ادامه داد: هر انسانی دارای اعتقادات، باورها و اخلاقیاتی است که تا به رفتار تبدیل نشوند قابل مشاهده نخواهند بود از این رو تأکید شده است تا مومنان و شیعیان باورها و اعتقاداتشان را با رفتارشان به نمایش گذاشته و مروج دین و سبب زینت، عزت و آبروی اهل بیت(ع) باشند.

 

عضو شورای مرکزی جبهه پایدای با تأکید بر این‌که خوش رو، خوش کلام و خوش برخورد بودن از الزامات آداب معاشرت است، گفت: شادابی و خوش رویی مغز دوستی است و سازگاری، صبر و حوصله، پرهیز از ملامت و سرزنش، رعایت شئون اجتماعی، نظافت، حفظ اسرار و رازداری، وفای به عهد، امانت داری و بخشش از جمله نکاتی است که دوستی و ارتباطات را مستحکم می کند./1308/پ202/ب4

ارسال نظرات