۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۲:۱۷
کد خبر: ۲۷۱۲۰۳
درس هایی از قرآن(13)

تعقل عامل ایجاد اخلاص است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام والمسلمین قرائتی در حرم رضوی با بیان این که تعقل و تفکر سبب ایجاد اخلاص می شود، گفت: تفکر و تعقل سبب بررسی سرانجام کارها می شود به طوری که اگر قبل از انجام هر کاری تعقل و تفکر کند اخلاص در او ایجاد می شود.
حجت الاسلام قرائتي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین قرائتی، مفسر قرآن کریم در سیزدهمین جلسه «درس هایی از قرآن» با تأکید بر این‌که خداوند در قرآن تعقل را عامل ایجاد اخلاص معرفی می کند، گفت: اگر انسان قبل از انجام هر کاری تعقل و تفکر کند اخلاص در او ایجاد می شود.

 

وی تصریح کرد: تعقل سبب می شود تا انسان نتایج کارهایش را بررسی کند و به این نتیجه برسد که هر معامله ای با غیر خدا محکوم به شکست است از این رو نیّت خود را خالص کرده و برای رضای خدا کار می کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با بیان این‌که اخلاص اعمال انسان را به مراحل بالا می برد، اظهار کرد: دنیا برای انسان کوچک و ارزش و قیمت انسان برابر با بهشت الهی است از این رو اگر انسان خود را با غیر از بهشت معامله کند، بازنده است.

 

وی افرزود: از برکات اخلاص رشد و نمو 700 برابری است؛ البته نه به این معنا که آن عمل خالصانه نمو می یابد بلکه به این معنا که خود انسان رشد کرده و به بی نهایت و قدرت الهی وصل می شود.

 

مفسر قرآن کریم با بیان این‌که انسان مخلص نباید رفتاری دو گانه داشته باشد، بیان کرد: طبق کلام امام رضا(ع) انسان نباید حتی بین سلام کردن به انسان ثروتمند با انسان فقیر تفاوت قائل شود چرا که غضب خداوند در روز قیامت را به دنبال دارد.

 

رییس ستاد اقامه نماز کشور خاطرنشان کرد: انسان اگر نیّتش را خالص و پاک کند به خواست الهی به هرآنچه که می خواهد از جمله مسائل مادی می رسد؛ البته ممکن است مالش کم باشد اما رزق و برکتش افزایش می یابد و زندگی همراه با آرامش خواهد داشت اما در غیر این صورت حتی اگر ثروت و قدرت داشته باشد و در مورد موضوعی تصمیمی بگیرد نمی تواند خواسته اش را عملی کند و زندگی همراه با آرامشی نخواهد داشت.

 

وی تصریح کرد: در نیّت (کار خیر) غرور وجود ندارد و خالص است اما اعمال انسان ممکن است در آغاز به دلیل ریا و یا در ادامه به دلیل غرور و عجب و یا در پایان به دلیل انجام عملی ناپسند و گناه به نابودی کشیده شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی عنوان کرد: انسان مخلص کسی است که از میان انسان ها عبور کند اما همرنگ آن ها نشود؛ به عبارتی انسان مومن و مخلص هیچ گاه اسیر پول، تهدید، بغض و رفاقت نمی شود.

 

یادآور می شود؛ سلسله جلسات «درس هایی از قرآن» با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی ویژه ماه مبارک رمضان هرشب ساعت 22 در صحن جامع رضوی برگزار می شود./1308/پ202/ب4

ارسال نظرات