۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۳
کد خبر: ۲۷۲۰۱۲
استاد حوزه و دانشگاه

لیالی قدر فرصتی برای بیداری و بصیرت دل هاست

خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج حوزه علمیه قم گفت: ماه مبارک رمضان و شب های قدر فرصت خوبی برای بیداری و بصیرت دل ها است و در این شب ها انسان به قوی کردن اراده و نفس خود در برابر وسوسه های شیطان توجه کند.
جلسه تفسير قرآن حجت الاسلام و المسلمين هادوي تهراني در مدرسه گلپايگاني قم حجت الاسلام والمسلمين هادوي تهراني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله مهدی هادوی تهرانی استاد دروس خارج حوزه علمیه قم امروز شنبه در جلسه تفسیر قرآن که در مسجد مدرسه آیت الله گلپایگانی برگزار شد، با تاکید بر بهره گیری از شب های قدر، گفت: ماه مبارک رمضان و شب های قدر فرصت خوبی برای بیداری و بصیرت دل ها است و در این شب ها انسان به قوی کردن اراده و نفس خود در برابر وسوسه های شیطان توجه کند.

 

آیت الله هادوی با اشاره به تفسیر آیه 21 سوره ابراهیم، گفت: با توجه به آیات 31 سوره جاثیه و 105 سوره مومنون، اختیار و اراده انسان با خود انسان است و در برابر همه کارهای انجام شده مسؤول است.

 

وی افزود: در روز قیامت وقتی انسانهای گنهکار دعوت شیطان را بهانه گناه خود می گیرند خداوند به آنها خطاب می کند برای شما عقل و انبیاء و قرآن فرستادم تا حق را از باطل بشناسید.

 

آیت الله هادوی تهرانی اظهار داشت: همه کارهای انسان تحت اراده و قدرت خداوند است البته این دلیل بر سلب اختیار از انسان نیست چرا که تنها چیزی که نمی توانیم آن را از خودمان سلب کنیم و به وجود آن مجبور هستیم، ذات اراده انسان است.

 

استاد دروس خارج حوزه علمیه قم عنوان کرد: تکلیف به فعل ارادی و اختیاری انسان تعلق می گیرد و افعال غیر ارادی انسان تکلیف ندارد و این خود دلیل بر ارادی بودن افعال انسان است.

 

وی با اشاره به آیه 22 سوره ابراهیم، خاطر نشان کرد: در روز قیامت شیطان به گمراه شوندگان می گوید شما وعده خداوند را می دیدید که حق است ولی گوش نمی دادید اما به وعده من که خلف وعده می کردم گوش می دادید و از من تبعیت می کردید.

 

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در آخرت شیطان به گمراه شوندگان می گوید من فقط شما را دعوت به گناه می کردم و بر شما سلطه نداشتم و اراده شما دست خودتان بود.

 

آیت الله هادوی تهرانی تصریح کرد: وسوسه شیطان برای انسان های مختلف متفاوت است چرا که بعضی از انسان ها نیاز به وسوسه شیطان ندارند بلکه خودشان شیطان هستند و جلوتر از وسوسه شیطان برای انجام گناه می دوند.

 

وی با اشاره به وظایف مبلغان دین ابراز کرد: کسانی که مسؤولیت تبلیغ را بر عهده دارند دقت کنند وقتی مردم را به کارهای بر و نیکی دعوت می کنند خودشان هم به آنها عمل کنند تا در مخاطبان تأثیر بهتری داشته باشند.

 

استاد دروس خارج حوزه علمیه قم گفت: شیطان هیچ موقع از گمراه کردن بندگان خدا خسته نمی شود و هیچ کس در برابر وسوسه های شیطان در امان نیست و اگر کسی مغرور شود که در برابر وسوسه های شیطان در امان است این خود یکی از وسوسه های شیطان است.

 

آیت الله هادوی تهرانی در پایان اظهار داشت: شیطان از آنچه که مردم را با آنها وسوسه می کند تبری می جوید و خود شیطان اعتقادی به آن وسوسه ها ندارد و در آخرت از همه شیطانی ها تبری می جوید./1325/پ201/ج

 

ارسال نظرات