۱۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۹
کد خبر: ۲۷۳۱۳۵
آیت‌الله زنجانی در شرح دعای روز بیست و یکم ماه رمضان:

نتیجه دوری از شیطان سکونت در بهشت است

خبرگزاری رسا ـ آیت الله زنجانی دوری انسان از شیطان را سبب جلب رضایت خدا دانست و گفت: ثمره و نتیجه دوری از شیطان سکونت در بهشت است.
نتیجه دوری از شیطان سکونت در بهشت است

آیت الله سید محمد حسینی الموسوی زنجانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، پیرامون شرح دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان با قرائت «اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الى مَرْضاتِکَ دلیلاً ولا تَجْعَل للشّیْطان فیهِ علیّ سَبیلاً واجْعَلِ الجَنّةِ لی منْزِلاً ومَقیلاً یا قاضی حَوائِجَ الطّالِبین» بیان داشت: امروز درخواست می کنیم که خدایا در این روز مرا به سوی رضا و خشنودی خود راهنمایی کن و شیطان را بر من مسلط مگردان و بهشت را منزل و جایگاهم قرار ده ای برآورنده حاجات طالبان معرفت و مشتاقان حقیقت.


آیت الله زنجانی در فراز «اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الى مَرْضاتِکَ دلیلاً» بیان داشت: امروز که دو قسمت رمضان گذشته و از لیالی قدر دو شب را گذرانده ایم روزه گرفتیم و اعمال مورد پسند خدا را سعی بر انجام داشتیم درخواست می کنیم اسباب خشنودیت را برای من مهیا کن راهنما و دلیل را در مسیر رضایت خودت قرار بده تا من رضای تو را جلب کنم و تو از من خشنود شوی.


وی افزود: این درخواست ما اگر به اجابت برسد و زندگی و گفتار و رفتار ما مورد رضایت خدا باشد به فلاح و رستگاری می رسیم و شیوه و سبک زندگی ما به کلی تغییر می کند.


وی ادامه داد: در روایات و آیات اسباب رضایت خالق  بیان شده است و انسان اگر در کنار این دعا اقدام به انجام اعمال مورد رضای خدا کند قطعا به نتیجه خواهد رسید چرا که خدا می خواد بنده اش را در صراط مستقیم ببیند.


استاد سطح عالی حوزه علمیه خراسان بیان داشت: فراز «ولا تَجْعَل للشّیْطان فیهِ علیّ سَبیلاً» گوئی در همان مسیر است که اگر شیطان بر ما مسلط نشود و ما از او دور شویم قطعا موانع برای جلب رضایت خدا کم می شود و وسوسه این عدو مبین و دشمن قسم خورده انسان ما را از مسیر حق دور نمی کند.


وی افزود: بنابراین از خدا که خواستیم راه و راهنمای رضایت خود را برا ما  مهیا کند در ادامه یکی از بزرگترین موانع این مسیر یعنی تسلط شیطان بر نفس انسان را که سبب گمراهی می شود درخواست می کنیم یعنی می خواهیم که از شیطان دور شده و برما مسلط نشود.


وی ادامه داد: یاد همیشگی خدا و حفظ زبان و چشم و اعضای بدن از گناه و مراقبت از حلال و حرام به ویژه در لقمه و روزی که به دست می آوریم به ما کمک می کند که از شیطان دور شویم و نگذاریم بر ما مسلط شود.


استاد خارج فقه و اصول خراسان در فراز «واجْعَلِ الجَنّةِ لی منْزِلاً ومَقیلاً یا قاضی حَوائِجَ الطّالِبین» گفت: درخواست بعدی از خدا، جایگاه و منزل و مأوایی در بهشت است بهشتی که در قرآن وعده آن به پرهیزکاران داده شده در مقابل عمل صالح و دوری از شیطان و جلب رضایت خداست.


وی افزود: در این دعا که دقت کنیم گویی همان مسیر جلب رضایت خداست که با دوری از شیطان به بهشت ختم می شود یعنی اگر دو قسم اول دعا در حق ما به استجابت برسد نتیجه آن که سکنی در بهشت است قسمت بنده خدا می شود.


وی ادامه داد: این درخواست ها را امروز از خدایی می خواهیم که برآورده کننده حوائج است کسی که حاجات درخواست کنندگان را عطا می کند امید است ما را مورد لطف و عنایت قرار دهد./933/ت302/ب4

ارسال نظرات