تشکیل ستاد امر به معروف و نهی از منکر وظیفه حکومت اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، حجت الاسلام حسین افاضاتی، استاد حوزه و دانشگاه، ظهر امروز در مراسم سخنرانی بیست و یکمین روز ماه مبارک رمضان که در مسجد امام حسین(ع) کرمان برگزار شد، با اشاره به اهمیت فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر و نقش آن در جامعه اسلامی، گفت: بنا به فرموده قرآن کریم بهترین مردم، امتی هستند که امر به معروف و نهی از منکر میکنند.
وی با اشاره به آیات قرآن، تصریح کرد: بنا به دستور قرآن کریم لازم است حکومت اسلامی ستاد یا گروهی را برای اقامه امر به معروف و نهی از منکر تشکیل دهد تا با قدرت هرچه تمام تر این واجب الهی را عملیاتی کنند.
این کارشناس مسائل مذهبی با تبیین وظایف حساس گروه امر به معروف و نهی از منکر، گفت: قرآن کریم امر کنندگان به معروف و ناهیان از منکر را رستگار و پیروز می داند و برای آنان پاداش بزرگی را وعده داده است.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به آیاتی از سوره مومنان، گفت: خداوند متعال در ابتدای سوره مومنان صفات برجسته افراد با ایمان را ذکر می کند؛ اما بنا بر نظر برخی از مفسران، اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه نباشد این شش ویژگی بی اثر و بی فایده خواهد بود.
وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر حق هر مسلمانی است که از سوی حکم خدا برای هر مسلمانی گذارده شده و این حق در واقع حق نظارت بر جامعه انسانی و ایمانی است که افراد می خواهند در آن زندگی سالم داشته باشند.
مدیر مدرسه علمیه امام مهدی کرمان با اشاره به آثار امر به معروف و نهی از منکر بر اجتماع، گفت: ما چون حق داریم محیط بهداشتی و پاکی داشته باشیم، حق ریختن زباله و آشغال در سطح جامعه نداریم؛ ولی متاسفانه این حق در داشتن محیط سالم و عاری از هر گونه مفاسد روحی و روانی پایمال شده است و با نهادینه شدن احکام امر به معروف و نهی از منکر این حق باز خواهد گشت.
وی به خصوصیت افرادی که مقابل امر به معروف و نهی از منکر ایستاده اند، پرداخت و گفت: طبق فرمایش قرآن افرادی که با قلب و دل تنفر از کار بد دارند و با زبان و عمل امر به معروف و نهی از منکر می کنند، تمام خصال و ویژگی های نیک و خوب را دارا هستند.
استاد حوزه علمیه کرمان با اشاره به احکام فقهی امر به معروف و نهی از منکر، خاطر نشان کرد: ترک این فریضه الهی حرام بوده و عذاب دردناک اخروی را به دنبال خواهد داشت.
وی گفت: تارک امر به معروف و نهی از منکر هم چون انسان خوابی است که نسبت به فضای زندگی خود و اطرافیان بی تفاوت بوده و هیچ عکس العمل و اعتراضی نداشته و پیوسته از آن ها اثر سوء خواهد دید.
حجت الاسلام افاضاتی به عواقب ترک امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و گفت: بدترین اثر ترک این واجب الهی تسلط و حکومت بدترین آدم ها بر جامعه خواهد بود و نمونه آن در تاریخ تسلط حجاج بن یوسف است که بر اعراب حاکم شد؛ چرا که آنان بنابه فرمایش امام حسین (ع) فریضه امر به معروف و نهی از منکر را فراموش کردند.
این کارشناس مسائل دینی افزود: براساس قصص قرآنی اگر در جامعه ای امر به معروف و نهی از منکر ترک شود، هلاکت و بدبختی آن جامعه را فرا خواهد گرفت و فجیع ترین نتیجه ترک این واجب الهی غوطه ور شدن جامعه در فساد و گناه است.
وی ادامه داد: اگر افراد جامعه امر به معروف و نهی از منکر را ترک کنند و گناه در جامعه زیاد شود، دیگر دعای اولیای الهی نیز شنیده نخواهد شد و درگاه اجابت دعا بسته خواهد شد.
حجت الاسلام افاضاتی در پایان گفت: اسف بار ترین نتیجه ترک امر به معروف و نهی از منکر این است که حرام جای حلال را می گیرد و مردم دین داری را امری مذموم می شمارند./9704/پ202/ب4