۱۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۱
کد خبر: ۲۷۳۳۲۰
رونمایی از 15 اثر تازه در نمایشگاه قرآن؛

پویایی فرهنگ قرآنی در گرو نوآمدی و به روز بودن محصولات تربیتی

خبرگزاری رسا ـ مرکز فرهنگ و معارف قرآنی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم 15 اثر تازه قرآنی خود را که از ماه رمضان سال گذشته تا امسال تولید شده در بخش حوزوی بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن رونمایی کرد.
قرآن کريم

به گزارش سرویس اندیشه خبرگزاری رسا، مرکز فرهنگ و معارف قرآنی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم 15 اثر تازه قرآنی خود را که از ماه رمضان سال گذشته تا امسال تولید شده در بخش حوزوی بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن رونمایی کرد.

 

مراسم رونمایی از این آثار با حضور دکتر علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام محمدصادق یوسفی مقدم، مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآنی، حجت الاسلام نجف لک‌زائی، رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، حجت‌الاسلام علی نیکبخت، مسؤول سایت مرکز فرهنگ و معارف قرآنی برگزار شد.

 

 

بخش حوزوی، از 15 اثر برجسته قرآنی مکتوب و نرم‌افزاری رونمایی کرد. در این مراسم حجت‌الاسلام محمدصادق یوسفی مقدم، مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآنی گفت : نمایشگاه قرآن هر سال باید دربردارنده محصولات جدیدی برای معرفی و عرضه به علاقه‌مندان علوم و معارف قرآنی باشد و این امر پویایی و نشاط نمایشگاه را در پی خواهد داشت. این مرکز در پی حمایت‌های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و پژوهشگاه علوم و معارف اسلامی، توانسته پیشرفت خوبی در زمینه ارائه آثار و محصولات قرآنی با پشتوانه تحقیقی و پژوهشی داشته باشد. 13 عنوان در 15 جلد از این آثار در این مراسم رونمایی می شود.

 

مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآنی افزود : آثاری که در این بخش رونمایی می‌شوند همه تولیداتی هستند که از دوره قبلی برگزاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن تا شروع این دوره تولید شده‌اند، مشکلاتی چون کمبود کاغذ و طولانی شدن مدت بررسی و نظارت بر آثار باعث شد این محصولات قرآنی زودتر از این ارائه نشوند، اما خوشبختانه 15 اثر برجسته در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآنی معرفی شده است.

 

حجت‌الاسلام یوسفی مقدم با معرفی برخی از این آثار اظهار کرد: سایت ترجمه قرآنی به عنوان نخستین سایت تخصصی و پژوهشی فعالیت خود را آغاز کرده است. این سایت پایگاهی تخصصی برای قرآن پژوهان محسوب می شود و در سال آینده پایگاه تخصصی تفسیر قرآن نیز طراحی و ارائه خواهد شد.

 

 

او نرم افزار تلفن همراه سراج را یکی دیگر از آثار تولیدی مرکز فرهنگ و معارف قرآن معرفی کرد و گفت: این نرم افزار تلفن همران محصولی قابل توجه است. با وجود آنکه نرم‌افزارهای تلفن همراه فراوانی در حوزه علوم قرآن طراحی شده است، اما نرم‌افزار سراج بیش از هر نرم افزاری، دارای پشتوانه تحقیقاتی و علمی است که هم برای مؤلفان و مترجمان و هم برای طلاب و دانش‌پژوهان مفید خواهد بود.

 

حجت‌الاسلام یوسفی مقدم در ادامه با معرفی کتاب‌های تازه انتشار یافته در این بخش اظهار کرد : « 15 اثر جدید در نمایشگاه بین‌المللی قرآن ارائه شده است، کتاب‌های نظریه وحدت موضوعی سوره‌های قرآن(نگرش‌ها و چالش‌ها)، تربیت اخلاقی با نگاه قرآنی و تربیت عقلانی از منظر قرآن، از جمله این آثار است.

 

به گفته یوسفی مقدم، جلد 12 و 13 دائرة المعارف قرآن کریم، سیمای ابرار در قرآن، سیری در اسرار فرشتگان،‌ آیات الاحکام، سیره پیامبر در برابر مخالفان از زبان قرآن، امامت،‌ امامیه و اهل سنت، جلد هشتم تفسیر آموزشی، شواهد قرآنی برخی مضامین حکمت متعالیه، علوم قرآن در احادیث اهل بیت(ع) و فرهنگ‌نامه تحلیلی وجوه و نظایر در قرآن از دیگر آثار ارائه شده این مرکز در نمایشگاه قرآن است.

 

 

حجت‌الاسلام نجف لک‌زائی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نیز در این مراسم با بیان اینکه باید از مهجور بودن قرآن جلوگیری شود گفت: راه‌های چگونگی رفع مهجوریت قرآن کریم در خود قرآن کریم قابل مشاهده است. هر انسانی با توسل به اندیشه‌ها و انگیزه‌های خود در مسیر درست و الهی قرار می‌گیرد و پیاده شدن دو نقشه علم و ایمان در زندگی موجب برون‌رفت قرآن از مهجوریت در احوال انسان می‌شود.

 

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری درباره پیاده شدن علوم قرآنی در همه امور و به ویژه علوم انسانی اظهار کرد: رهبر گرانقدر جمهوری اسلامی راه سعادت و فلاح را عمل به این دو نقشه می‌دانند و باید گفت که هر زمان ایمان در وجود ما محقق شد، آن زمان است که برای خدا حرکت می‌کنیم. خوشبختانه رویه‌ای که مرکز فرهنگ و معارف قرآن در پیش گرفته حرکت در مسیری متعالی براساس دو نقشه راه مورد اشاره است است. تجلی و مصداق آن را می‌توان در تألیف و تدوین دائرة‌المعارف قرآن کریم جستجو کرد.


حجت‌الاسلام لک‌زایی افزود: در راستای تکمیل شدن این حرکت به زودی تدوین دائرةالمعارف اهل‌بیت(ع) نیز توسط پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی آغاز خواهد شد. در جهان اسلام تا کنون دائره المعارف قرآن وجود نداشت و مایه مباهات است که اولین دائره المعارف تولیدی مسلمانان با تلاش محققان مرکز فرهنگ و معارف قرآن در حال نگارش است.

 

حجت‌الاسلام علی نیکبخت، مسؤول سایت مرکز فرهنگ و معارف قرآنی در بخش دیگری از این مراسم با معرفی پایگاه تخصصی ترجمه قرآن به عنوان سومین پایگاه این مرکز گفت: رویکرد این سایت پژوهشی است، بخش‌هایی هم برای قرائت و ترجمه گویا در نظر گرفته شده است. گرافیک چشم‌نواز، استفاده از آخرین روش‌های برنامه‌نویسی و خطوط فارسی، برخی از ویژگی‌های این سایت هستند. جستجو در ریشه کلمات قرآنی، معرفی ترجمه‌های مختلف، معرفی کتب مربوط به ترجمه، پایان‌نامه‌ها و مقالات پژوهشی قرآنی، برخی از بخش‌های این سایت هستند.

 

گفتنی است، در پایان این مراسم از سایت تخصصی ترجمه، نرم افزار سراج و کتاب‌های انتشار یافته، از سوی علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسؤولان مرکز فرهنگ و معارف قرآنی رونمایی شد.

/503/993/م

ارسال نظرات