۱۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸
کد خبر: ۲۷۳۵۷۵
آیت الله طباطبایی ن‍ژاد تشریح کرد؛

مراتب و درجات سه گانه تقوی و توبه در درگاه الهی

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان با اشاره وصیت نامه امیرالمؤمنین(ع) درباره رعایت تقوای الهی و طلب استغفار از خداوند، گفت: همان‌گونه که توبه درجاتی دارد، تقوی نیز دارا درجات مختلفی است
آيت الله طباطبايي نژاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام  جمعه اصفهان همزمان با بیست و سومین روز از ماه مبارک رمضان به بیان فرازهایی از وصیتنامه امیرالمؤمنین (ع) پرداخت و گفت: حضرت علی (ع) در  شب 21 ماه مبارک رمضان و در حال احتزار وصیت هایی خطاب به امام حسن(ع) و امام حسین(ع) داشتند و در پایان فرمودند این وصایا برای همه فرزندان من و همه کسانی که به دست آن ها می رسد صادق است.

 

وی تصریح کرد: در ابتدای وصیتنامه حضرت فرزندان خود را به تقوی الهی دعوت کرد و گفت: به شما سفارش می کنم که به دنبال دنیا نروید ولو دنیا به دنبال شما بیاید و هیچگاه برای از دست دادن چیزی از دنیا غصه نخورید.

 

نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری با بیان این مطلب که تقوی نیز مانند توبه درجاتی دارد، اظهار داشت: مرحوم سبزواری در منظومه حکمت، اشعاری را در مورد اخلاقیات آورده است و در آن جا می فرماید: توبه سه قسم است.

 

وی ادامه داد: همانطور که ملاحظه می کنیم حتی ائمه (ع) که معصوم هستند نیز توبه می کنند و حتی رسول خدا (ص) نیز می فرمایند: من هر روز 70 بار استغفار می کنم، که اگر توبه تنها در معنای عام آن باشد، برای معصومان معنا ندارد.

 

آیت الله طباطبایی نژاد نخستین درجه توبه را توبه عام دانست و گفت: این قسم توبه که مخصوص عوام الناس است توبه از گناه است.

 

وی درجه دوم توبه را توبه اخص دانست و گفت: این درجه از توبه مربوط به اولیاء الهی و به خاطر ترک اولی است، یعنی گناهی مرتکب نشده اند، لیکن به خاطر کم شدن نماز شب، ذکر یا عبادت از خداوند طلب آمرزش می کنند.

 

وی توبه خاص الخاص را قسم سوم توبه دانست و اظهار داشت: در این مرحله اولیای خدا به خاطر لحظاتی که در خواب یا هنگام غذا خوردن به یاد خدا نبودند توبه می کنند، که البته این بزرگان سعی می کردند غذا خوردن خود را نیز برای خدا انجام دهند.

 

نماینده ولی فقیه در استان افزود: به همین ترتیب که توبه سهقسم دارد، تقوی نیز بر سه قسم است، که اولین مرحله آن تقوی از حرام است.

 

وی خاطر نشان کرد: درجه دوم تقوی مربوط به کسانی است که از حلال هم دوری می کنند، کم می خورند و ساده می پوشند که مبادا  به گونه ای زنگی کنند که دیگران کمتر از آن ها باشند.

 

آیت الله طباطبایی نژاد، به مرحله سوم تقوی اشاره کرد و گفت: آخرین مرحله تقوی ترس از غیر لقاء الهی است که مصداق آن مناجات حضرت علی (ع) در دعای کمیل است که می فرماید: خدایا اگر بر جهنم و عذاب تو صبر کنم، چگونه تحمل کنم که تو مرا دوست نداشته باشی./1305/پ202/ح

ارسال نظرات