دشمن از مسلمان واقعی و با اخلاص هراس دارد
![حجت الاسلام ناصر رفيعي، عضو هيأت علمي جامعه المصطفي](/Original/1394/04/21/IMAGE635723181437481408.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه، عصر امروز در مراسم جمع خوانی قرآن کریم که در محل شبستان بزرگ امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار شد با بیان اینکه میتوان با مثال امور سخت را به آسانی مورد فهم عموم قرارداد، اظهار کرد: به همین دلیل است که ما در کتابهای آسمانی مثل زیاد داریم.
وی افزود: درباره مثلهای قرآن کتابهای مستقلی نوشته شده است به عنوان مثال خداوند وقتی در قرآن میخواهد بفهماند چگونه اعمال کفار از بین میرود مثال به خاکستر میزند.
حجتالاسلام رفیعی با بیان اینکه در سوره نور مثلهایی از تمثیل مؤمن بیان شده است، گفت: امام باقر (ع) فرمود خدا به مؤمن عزت در دنیا، رستگاری در آخرت عطا می فرماید و در چشم مردم با ابهت میشود؛ امام خمینی (ره) خودشان میفرمود وقتیکه من را میخواستند به تهران ببرند افسری که کنار من بود از ترس میلرزید.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه مؤمن در ادبیات امام علی (ع) عبارت است کسی که پس از قبول قلبی خدا و اسلام، با زبان خود اقرار به احدیت خدا کند و با عمل خود نیز ایمان به وحدانیت خدا داشته باشد، عنوان کرد: خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید بنده من، تو اطاعت کن من تو را همچون خود قرار میدهم.
وی افزود: خداوند کریم در سوره نور میفرماید «اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ کمِشْکاةٍ فِیهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِی زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ کأَنَّهَا کوْکبٌ دُرِّی یوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَکةٍ زَیتُونَةٍ لَا شَرْقِیةٍ وَلَا غَرْبِیةٍ یکادُ زَیتُهَا یضِیءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُورٌ عَلَی نُورٍ یهْدِی اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ یشَاءُ وَیضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِکلِّ شَیءٍ عَلِیمٌ».
حجتالاسلام رفیعی با بیان اینکه یعنی خدا نور آسمانها و زمین است نور را و همچون محفظهای است که در آن چراغی باشد و چراغ در شیشهای که گویی ستارهای است، گفت: در ادامه آیه خداوند میفرماید درخشان و آن چراغ با روغن زیتون صاف روشن باشد که از درخت پر برکت زیتون سرزمین مقدس گرفته شده باشد نه زیتون شرقی و نه غربی در نتیجه آنچنان صاف و قابل احتراق باشد که نزدیک است خود به خود بسوزد هر چند که آتش بدان نرسد.
وی افزود: معلوم است که چنین چراغی نورش دو چندان و نوری بالای نور است خدا هر که را خواهد به نور خویش هدایت کند و این مثلها را خدا برای مردمی میزند که خدا به همه چیز دانا است.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه شخصی تازه مسلمان در مراسم حج محضر پیامبر اکرم (ص) رسید و گفت که پدر و مادرم کافر هستند من با آنها چگونه برخورد کنم، گفت: رسول اکرم (ص) فرمود از این به بعد با آنها مهربانتر باش؛ اسلام چند قانون بینالمللی دارد یکی از آنها احترام به والدین در کنار ایمان به وحدانیت خدا است.
حجتالاسلام رفیعی با بیان اینکه در عصر حاضر برای نجات و رستگاری نباید از سیره معصومین(ع) جدا شد، عنوان کرد: شخصی بود در زمان بعثت رسول اکرم (ص) غلامان خود را برای تحقیق فرستاد که پیامبر اکرم (ص) آیاتی را برای اکثم بن صیفی فرستاد تا به دستش برسد.
وی با اشاره به اینکه رسول خدا برای اکثم بن صیفی آیه 90 سوره نحل را فرستاد، تصریح کرد: خداوند در این آیه از قرآن کریم میفرماید «إِنَّ اللَّهَ یأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ وَ إیتاءِ ذِی الْقُرْبی وَ ینْهی عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ وَ الْبَغْی یعِظُکُمْ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ» یعنی خدا به عدالت و نیکی کردن و بخشش به خویشان فرمان میدهد و از کار بد و ناروا و ستمگری منع میکند پندتان میدهد شاید اندرز گیرید.
عضو هیأتعلمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه خداوند در این آیه سه فرمان دارد که عدل، احسان و رسیدگی به فامیل از فرمانهای الهی است، گفت: خداوند در این آیه سه نهی هم دارد که عبارتاند منکر، فحشاء و ظلم نکردن؛ به محض دریافت آیه اکثم بن صیفی به قبیله خود دستور داد که همه مسلمان شود و این یعنی اینکه ایمان نور است و در قلب مینشیند./921/پ202/ف