۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۲
کد خبر: ۲۷۴۴۷۵
حجت الاسلام والمسلمین محمدی ری‌شهری:

پرهیز از سوء‌ظن تأثیر مستقیمی بر افزایش همدلی و هم‌زبانی دارد

خبرگزاری رسا ـ تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به پیامدهای بدگمانی در جامعه اشاره کرد و گفت: اجتناب از سوء‌ظن و بدگمانی نسبت به دیگران از دستورات مهم قرآن است و عمل به این توصیه قرآن می‌تواند در سالم سازی جامعه، همدلی و هم‌زبانی افراد بسیار مؤثر باشد.
محمدي ري شهري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام و المسلمین محمد محمدی ری‌شهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، بعد از ظهر امروز در برنامه «انس با قرآن» شبکه پنج صدا و سیما به فرازهایی از جزء بیست و ششم قرآن کریم اشاره کرد و گفت: این جزء شامل سوره‌های احقاف، محمد، فتح، حجرات، قاف و قسمتی از سوره ذاریات است.

 

وی آیه 12 سوره حجرات را دارای دستورالعمل‌های مهم اخلاقی و اجتماعی دانست و اظهار داشت: اجتناب از سوء‌ظن و بدگمانی نسبت به دیگران از دستورات مهم قرآن است و عمل به این توصیه قرآن می‌تواند در سالم سازی جامعه، همدلی و هم‌زبانی افراد بسیار مؤثر باشد.

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی ری‌شهری به عواقب سوء‌ظن در زندگی فردی و اجتماعی اشاره و تأکید کرد: سوء‌ظن نسبت به دیگران، سبب مختل شدن زندگی خانوادگی، اداری و اجتماعی انسان می‌شود.

 

وی ابراز داشت: برخی از بدگمانی‌ها واقعیت ندارد؛ از این‌رو انسان باید به طور کلی  از سوءظن اجتناب کند؛ عملکرد دیگران را به بهترین وجه تعبیر کند و برای پاک شدن سوءظن از ذهنش، احتمالات خوب را جایگزین کند.

 

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) افزود: اگر قرائنی نیز وجود داشته باشد که ادعای او را تقویت کند، به سوءظن خود ترتیب اثر ندهد و غیبت یا تهمت به کسی نزند.

 

وی تجسس نکردن در امور دیگران را از دستورالعمل‌های مهم قرآن خواند و گفت: در زندگی شخصی دیگران نباید دخالت و سرکشی کرد؛ زیرا طبق دین اسلام، تجسس در زندگی خصوصی دیگران برای رسیدن به اهدافی همچون پیدا کردن نقاط ضعف، عیب و نقص‌های آنها، گناه محسوب می‌شود.

 

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)گفت: تجسس در برخی موارد همچون کشف جرایم امنیتی جایز است؛ اما باید از سوی کسانی باشد که در این زمینه مسؤولیتی بر عهده دارند.

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی ری‌شهری به اثرات سوء غیبت اشاره و تأکید کرد: در دین اسلام، غیبت کردن معادل خوردن گوشت برادر مرده است و باعث ابطال باطنی روزه می‌شود و قرآن با این هشدارها می‌خواهد از رواج غیبت در جامعه جلوگیری کند./908/پ202/ف

ارسال نظرات