شر حسادت با شر تمام مخلوقات برابر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، مفسر قرآن کریم در بیست و یکمین جلسه سلسله مباحث «درس هایی از قرآن» در حرم مطهر رضوی با بیان این که حالت و واکنش افراد در برابر نعمت و داشته های دیگران متفاوت است، اظهار کرد: گروه اول غبطه می خورند به این مفهوم که می گویند خدایا شکر که به دیگری عطا کردی به ما هم عطا بفرما، گروه دیگر حسادت می ورزند که چون خود نعمتی را ندارند راضی به داشتن دیگران هم نیستند. گروهی دیگر بخل می ورزند؛ راضی به این که دیگری نعمتی را داشته باشد نیست در حالی که خودش آن نعمت را داشته باشد و گروه ایثارگران کسانی هستند که بر داشتن دیگران راضی هستند در حالی خود از آن نعمت محروم باشند.
حسادت تنش آفرین است
وی گفت: این که می گوییم قرآن شفاست به این مفهوم که امراض فکری و روحی چون حسد را از طریق قرآن درمان کنیم، حسادت آرامش را از زندگی حسود و اطرافیان می گیرد و سبب تنش می شود.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی تصریح کرد: اگر این گونه بیندیشیم که خداوند تقسیم کننده نعمات بین بندگانش و هرکس از نعمتی خاص بهره مند است یعنی اگر خداوند به دیگران نعمتی داده است در عوض ما نعمتی را داریم که دیگران ندارند.
رییس ستاد اقامه نماز کشور افزود: هر کس سهمی دارد اگر کسی نعمتی دارد از خدا بخواهید به شما هم لطف و عنایت کند، به جای این که از خدا بخواهید نعمت بیشتری به شما عطا کند بخواهید خداوند به عمر و زندگی تان برکت دهد.
حادثه طبس و مذاکرات 1+5
وی تصریح کرد: خداوند به شن های طبس پرکت داد و آمریکا را با یک ضرب نابود کرد اما امروز با مذاکرات شبانه روزی به نتیجه ای نمی رسند.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی بیان کرد: با حسادت از نعمات بهره مند نمی شویم؛ افراد حسود گمان می کنند اگر دیگری نباشد، فلان نعمت حتما به خودش می رسد از طرفی چنین هر نعمتی مسؤولیتی دارد.
وی افزود: در قرآن کریم آمده است از سنگینی حسادت به پروردگار پناه می برم با این بیان از شر ما خلق و از شر همه حسودان به خدا پناه می برم؛ یعنی شر تمام مخلوت عالم در یک کفه ترازو با شر حسودان در کفه دیگر برابری می کند و بدی حسادت به اندازه تمام بدی های عالم است.
مفسر قرآن کریم خاطرنشان کرد: حسادت حتی در خانه انبیا هم وجود داشت، پسران یعقوب نبی نسبت به برادرشان حضرت یوسف(ع) حسادت ورزیدند.
حسادت زنان
وی با بیان این که حسادت زنان در چند موضوع مسأله آفرین است، عنوان کرد: چرا گاهی زنان در تقسیم ارث نسبت به سهم دوبرابری مردان حسادت می کنند در حالی که مرد سهم الارث خود را در خانه و برای خانواده خرج می کند اما زن می تواند سهم ارث خود را پس انداز کند زیرا مسؤولیتی در هزینه خانواده ندارد.
رییس ستاد اقامه نماز کشور افزود: به دلیل حسادت زنان عمر چندین میلیون زن بیوه در جامعه در حال تلف شدن است، بیست سال قبل آمار زنان بیوه کشور 400 هزار نفر بود اما امروز این آمار به میلیون ها نفر رسیده است که نمی توان نسبت به این تعداد بی توجه بود آنان یا باید برای ادامه زندگی آلوده به گناه شودند، یا پسران با آنان ازدواج کنند یا مثل حضرت معصومه و مریم(س) با تقوا و مطهر باشند که هیچ کدام از این حالات امکان ندارد زیرا آلوده به گناه شدن حرام است، پسران باید با دختران ازدواج کنند، و مثل معصوم هم نمی توان با تقوا بود.
وی تصریح کرد: تنها راهش کنار گذاشتن حسادت زنان است به این منظور اگر عدالت مردی احراز شد که قادر به تأمین دو خانواده با رعایت عدالت است، همسران اول اجازه اختیار کردن همسر دوم را به مردان بدهند و شرایط جدید را تحمل کنند.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی بیان کرد: میلیاردها تومان صرف بودجه نهضت سوادآموزی شد چون زنان خانه دار حاضر به سوادآموزی نزد عروس و دخترانشان نبودند، آدمی که حسود است شاگردی نمی کند.
یادآور می شود، سلسله مباحث «درس هایی از قرآن» ویژه ماه مبارک رمضان هرشب ساعت 22:15 در صحن جامع رضوی برگزار می شود./1308/پ202/ب4