اقتصاد مقاومتی با از بین بردن وابستگی به نفت و خودکفایی تحقق مییابد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حضرت آیتالله حسین مظاهری، رییس حوزه علمیه اصفهان، سهشنبه در ادامه جلسات اخلاقی ماه مبارک رمضان با موضوع معرفت نفس گفت: انسان باید هم برای آخرت و هم برای دنیایش تلاش کند، در دنیا محکم کار کند، گویی که به این زودی از دنیا نمیرود، برای آخرت هم با جدیت تلاش کند.
وی با بیان این که انسان نباید دنیا را فدای آخرت و آخرت را فدای دنیا بکند، اظهار کرد: اینها در روایتهای ائمه(ع) هست و انسان باید این روایتها را بخواند، این که فرمودند زیباییها کلام ما را به مردم برسانید به همین دلیل است.
رییس حوزه علمیه اصفهان با اشاره به این که در این 35 سال بعد از انقلاب باید به خودکفایی اقتصادی میرسیدیم، ابراز کرد: چرا به خودکفایی نرسیدهایم؟ ما هم استعداد و هم تلاش بسیاری داریم، کار اقتصادی این نیست که مغازه باز کنیم و جنس بفروشیم، بلکه کار اقتصادی تولید، صنعت و خودکفایی است.
وی خاطرنشان کرد: همه میگویند استعداد ایرانیها بسیار بالاتر است، این اقتصاد مقاومتی بسیار خوب است، ابتدایش تولید است، یعنی ما در غذا احتیاج به خارج نداشته باشیم، اما متأسفانه وضع ما به جایی رسیده است که اجناس چین و برنجهای هند را مصرف میکنیم، متأسفانه ما تنبل هستیم.
حضرت آیتالله مظاهری ادامه داد: بالاترین حالات در نزد خداوند حالتی است که انسان در اثر کار کردن به خستگی رسیده باشد، یک خانم اگر به راستی بخواهد کار مفید بکند، میتواند، نه این که 20 سال درس بخواند و بعد هم در یک اداره منشی شود، کار خانم این است که در اثر فرزندداری و شوهرداری خسته شده باشد و این نزد خداوند بهترین حالت است.
وی گفت: خانهداری و بچهداری بسیار مشکل است، اگر خانم به راستی بخواهد بچه سالم تحویل جامعه بدهد، بسیار مشکل است، اگر خانم زرنگ باشد این کارها را انجام میدهد اما اینها همه مشکل است، اگر ما تلاش و کوشش داشتیم، اقتصادمان هم سالم میشد.
استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که در اثر تنبلی اقتصاد ما مریض شده است، اظهار کرد: متأسفانه ما اقتصاد مقاومتی را اجرا نکردیم و گرنه باید در همه چیز به خودکفایی میرسیدیم، اگر ما چیزهای غیرضروری را وارد نکنیم و مهمانیها و مراسمهایمان را به سادگی برگزار کنیم، دیگر نیاز به واردات میوه نداریم.
وی خاطرنشان کرد: افراد به دنبال تجملگرایی بیکاری و جوانی و پولداری مفسدهای برای افراد است، یکی از دلایل مفاسد اخلاقی همین تنبلیها و پرخوریها و تجملگراییها است، تجملگرایی نداشته باشید تا انسان بداند به چه جایی ممکن است، برسد، همه خانهدار میشوند و یک محتاج پیدا نمیشود.
حضرت آیتالله مظاهری با بیان این که متأسفانه ایران وابسته به نفت است، ابراز کرد: اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی را ایجاد کنیم باید وابستگی از نفت را از بین ببریم، نفت ذخیره و از آن نسل آینده است، اگر این گونه پیش برویم، دیگر نفت نداریم، اکنون که دولت این قدر به نفت وابسته است، این همه فقر وجود دارد./914/پ202/ش