روزی که منافقان از نور صالحان بهره می گیرند
![ري شهري](/Original/1394/01/27/IMAGE635648224972215457.bmp)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام و المسلمین محمد محمدی ریشهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در برنامه «انس با قرآن» شبکه پنج صدا و سیما به برخی از فرازهای جزء بیست و هفتم قرآن کریم اشاره کرد و گفت: این جزء شامل سورههای ذاریات، طور، قلم، الرحمن، واقعه و حدید است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به تفسیر آیات دوازده و سیزده سوره حدید پرداخت و اظهار داشت: در این آیات به یکی از صحنههای هشدار دهنده قیامت اشاره شده است؛ چنان که در قیامت خورشید و ماه وجود ندارد و تاریکی مطلق حاکم است.
وی ابراز داشت: در قیامت هر کسی باید در پرتو نور و اعمال خودش حرکت کند؛ چنان که اگر در دنیا اعمال نیک داشته و برای قیامت فرستاده باشد، در صحرای محشر وجودش نورانی است.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی ریشهری افزود: خداوند در توصیف صحنه قیامت میفرماید «در قیامت، نوری پیشاپیش و در سمت راست مردان و زنان مؤمن حرکت میکند و به آنها بشارت بهشت میدهد» که منظور از نور اهل ایمان در قیامت همان عقاید حقه و اعمال صالح آنها در این دنیا است که انسان را به سمت بهشت راهنمایی میکنند.
وی اعمال صالح انسانها و پاداش آنها در قیامت را متفاوت خواند و تأکید کرد: طبق روایات در صحرای محشر، نور ایمان انسانها به اندازه عمل صالح آنها متفاوت است و برخی با اعمال صالح فراوان در صحرای قیامت میدرخشند و افرادی نیز عمل صالح و نورانیتی ندارند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: کافران و منافقانی که در دنیا عمل صالح نداشتهاند، در قیامت نیز در تاریکی فراگیر هستند و آنها مؤمنان را مشاهده میکنند که در پرتو نور عملشان، مسیر بهشت را طی میکنند.
وی افزود: در قیامت، امکان قرض گرفتن وجود ندارد و هرکسی باید از سرمایههای خودش استفاده کند؛ چنان که طبق آیه قرآن «کافران و منافقان به اهل ایمان میگویند که لحظهای بایستید؛ تا ما نیز از نور شما استفاده کنیم و پاسخ میشنوند که به دنیا برگردید» در صورتی که هیچ بازگشتی وجود ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی ریشهری، گناه نکردن و توبه را تنها راه تحصیل نور هدایت خواند و گفت: خداوند انسان را قبل از فرارسیدن موعد مرگش به توبه فرا میخواند؛ تا توفیق و شایستگی کسب نور هدایت در قیامت را داشته باشد./908/پ203/س