۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۶
کد خبر: ۲۷۴۷۳۵
قدیری ابیانه:

اتحاد ملی حول محور ولایت و تحقق اقتصاد مقاومتی ایجاد می شود/ با رفع تحریم‌ها مشکل اقتصادی کشور حل نخواهد شد

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مسائل استراتژیک با بیان این‌که دولت یازدهم تلاش کرد تا تحریم‌هایی را لغو کند که فتنه سال 88 در تصویب آن نقش داشت، گفت: در این مذاکرات که بین جمهوری اسلامی و شش کشور قدرتمند دنیا انجام شد، دستاوردهای مهم هسته‌ای ایران در دولت گذشته در مقابل تحریم‌ها و فشارها موضوع چانه‌زنی بود و اگر این دستاوردهای هسته‌ای وجود نداشت جایی برای چانه‌زنی نیز نبود.
محمد حسن قديري ابيانه

محمد حسن قدیری ابیانه کارشناس مسائل استراتژیک در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اتمام مذاکرات و جمع بندی توافق نهایی توسط تیم مذاکره کننده دولت یازدهم، گفت: دولت یازدهم تلاش کرد تا تحریم‌هایی را لغو کند که فتنه سال 88 در تصویب آن نقش داشت و حتی بعضی از فتنه‌گران تا امروز در صدد تشدید آن بودند.

 

وی ادامه داد: در این مذاکرات که بین جمهوری اسلامی و شش کشور قدرتمند دنیا انجام شد، دستاوردهای مهم هسته‌ای ایران در دولت گذشته در مقابل تحریم‌ها و فشارها موضوع چانه‌زنی بود و اگر این دستاوردهای هسته‌ای وجود نداشت جایی برای چانه‌زنی نیز نبود.

 

قدیری ابیانه با بیان این‌که  هدایت‌های رهبر معظم انقلاب و ترسیم خطوط قرمز و پایبندی بر آن مایه وادادگی کسانی شد که تعامل با آمریکا را از حقوق هسته ای ایران مهمتر ارزیابی میکردند و معتقد بودند هر توافق بدی بهتر از توافق نکردن است، ابراز داشت: دشمن شناسی مردم در ادوار مختلف از جمله مسأله هسته‌ای که در روز قدس به نمایش درآمد دشمن را ناامید کرد.

 

این کارشناس مسائل استراتژیک با تأکید بر این‌که قدرت نظامی ایران و توان پاسخ‌گویی به تهدیدات، مذاکرات را به تنها گزینه روی میز آمریکا تبدیل کرد، اظهار داشت: برنامه اقتصاد مقاومتی و پیشرفت‌های حاصله در اوج تحریم‌ها دشمن را به شکست تحریم‌ها واقف کرد به نحوی که حتی جان‌کری و دیگر مقامات آمریکایی اعلان کردند که در صورتی که آمریکا عامل شکست مذاکرات معرفی شود دیوار تحریم ها فرو ریخته خواهد شد.

 

وی در ادامه تصریح کرد: همه این مسأله‌ها در موقعیت روند افول آمریکا، حرکت جهان به سمت چند قطبی شدن، گسترش بیداری اسلامی، بروز مشکلات عدیده اقتصادی برای آمریکا و اختلافات عمیق بین بلوک شرق و غرب که به تشدید اختلافات بین روسیه و اوکراین تبدیل شد، دشمان ما را از زیاده خواهی‌های نامحدود منصرف کرد.

 

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا با تأکید بر این‌که این توافق به معنای ختم دشمنی ما آمریکا نیست، خاطرنشان کرد: این دشمنی همچنان ادامه دارد و ملت ایران نیز با شناخت مواضع دشمن بر مواضع خویش پایبند و مقاوم خواهد بود.

 

قدیری ابیانه ابراز داشت: نمایش انسجام ملی حول محور ولایت فقیه موجب گردید غربی‌ها ناچار شوند تا به حقوق هسته‌ای ملت ایران اذعان کنند و هر چند اگر این اتفاق نمی‌افتاد جمهوری اسلامی از مسیر خود خارج نمی‌شد و آن را طی می‌کرد.

 

وی با تأکید بر این‌که راه نقض توافق برای آمریکا باز است، اظهار داشت: آمریکا دارای حق وتو در سازمان ملل است و می‌تواند بدون هیچ دلیل موجهی این توافق را نقض کند و به شرایط قبل برگردد.

 

این کارشناس مسائل استراتژیک با بیان این‌که دلیلی بر پایبند ماندن آمریکا بر این توافق وجود ندارد، تأکید کرد: باید برنامه‌های اقتصادی کشور را بر اساس اقتصاد مقاومتی ادامه دهیم و نباید به این توافق دل خوش کنیم.

 

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا افزود: بلوکه کردن اموال ایران توسط غرب که باید با رفع تحریم‌ها به کشور برگردد نوعی پس انداز اجباری را به ایران تحمیل کرد که این سرمایه باید در اقتصاد مقاومتی به کار گرفته شود و نباید اجازه داد این سرمایه‌ها با هدف جلب افکار عمومی برای پیروزی در مجلس در مسیر اشتباه هزینه گردد.

 

وی تصریح کرد: شناخت ماهیت دشمن مسیر راه را برای همگان روشن می‌سازد و در این میان برخی تلاش می‌کنند از شکست یا موفقییت توافق بهره جناحی ببرند در صورتی که این پرونده ملی است و همه تفسیرها در نقض احتمالی توافق را باید متوجه آمریکا کرد.

 

قدیری ابیانه خاطر نشان کرد: اتحاد ملی حول محور ولایت و تحقق اقتصاد مقاومتی ایجاد می شود و تحریم‌ها هر چند بخشی از آن در توافق تأکید شده باشد نیز فرو می ریزد.

 

این کارشناس مسائل استراتژیک در پایان تحقق اقتصاد مقاومتی بر عهده تک تک مردم ایران دانست و گفت: نباید فکر کنیم که با رفع تحریم‌ها مشکل اقتصادی کشور حل خواهد شد و همچنین باید برای رهایی اقتصاد از نفت تلاش کنیم و نیز سبک زندگی مردم را در مصرف و تولید اصلاح کنیم./922/ت301/ش

ارسال نظرات