بر طرف کردن مشکلات مردم نوعی انفاق است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محسن فقیهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بعد از ظهر امروز در جلسه تفسیر قرآن کریم که در مسجد سلماسی قم برگزار شد، با اشاره به آیه 3 سوره بقره خاطرنشان کرد: طبق آیه «الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ وَ یُقِیمُونَ الصَّلَوةَ وَ ممِّا رَزَقْنَاهُمْ یُنفِقُون»، متقین کسانیاند که به جهان غیب ایمان دارند و نماز به پا دارند و از هر چه روزیشان کردیم به فقیران انفاق کنند.
وی با بیان سؤالاتی درباره اقامهکنندگان نماز اظهار داشت: منظور از «یُقِیمُونَ الصَّلَوهَ» کسانی هستند که نماز را اقامه میکنند یا کسانیاند که نماز میخوانند و یا کسانی که مساجد میسازند و مدیریت میکنند و یا کسانی که برای نماز تبلیغ میکنند؟
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تشویق جوانان به نماز را مرتبه ای از اقامه نماز دانست و تصریح کرد: اقامه نماز مراتبی دارد و ما به یک مرتبه آن که اقامه باشد، اکتفا میکنیم؛ تشویق جوانان به نماز مرتبه دیگری است که اگر ما جوان را به نماز تشویق کنیم، اقامه نماز کردهایم.
آیتالله فقیهی با بیان اینکه انفاق فقط از طریق انفاق مال نیست، گفت: از هر چه خدا روزی کرده است، انفاق کنید؛ آیا منظور خمس و زکات و صدقه است؟ اگر علم داریم، از علم خود انفاق کنیم و اگر سیاست داریم، از سیاست خود انفاق کنیم؛ اصولا روحیه افراد متفاوت است؛ برخی حاضر هستند هر چه دارند در طبق اخلاص بگذارند و در راه خدا انفاق کنند و برخی دیگر مواظب هستند که چیزی به کسی یاد ندهند؛ انفاق فقط مالی نیست، بر طرف کردن مشکلات مردم نوعی انفاق است.
وی افزود: خداوند متعال از ما خواسته است که «ممِّا رَزَقْنَاهُمْ یُنفِقُون» باشیم؛ اگر انسان چنین روحیهای را داشته باشد و از نعمتهایی که خدا به انسان داده است، در راه خدا انفاق کند، یقیمون الصلاتمان خیلی بهتر خواهد شد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شد: هر کس با توجه به توانایی خود باید مردم را به اقامه نماز دعوت کند؛ متقین کسانی هستند که به غیب، خداوند، بهشت و جهنم ایمان دارند و نماز را اقامه میکنند؛ تیم مذاکره کننده هستهای از وین که آمدند، مستقیم به مشهد مقدس جهت زیارت امام رضا(ع) رفتند؛ کاری به ظاهری بودن و یا باطنی بودن این قضیه نداریم، مهم کار زیبایی است که انجام شد.
آیتالله فقیهی خاطرنشان کرد: معنای رحمان و رحیم را شنیدهایم و در نماز میخوانیم؛ اما وقتی لمس میکنیم، به جان ما سرایت میکند، به عنوان مثال موقعی که تصادف میکنیم و پس از تصادف همه افراد سالم میمانند، لطف خدا را مشاهده میکنیم؛ باید صفات خدا را لمس کنیم و در زندگی خود تجربه کنیم./822/پ202/ی