رحمت واسعه الهی توفیق بندگی را نصیب انسان می کند
![رحمت واسعه الهی توفیق بندگی را نصیب انسان می کند](/Original/1394/04/25/IMAGE635726659065780369.jpg)
آیت الله سیدمحمد حسینی الموسوی زنجانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، پیرامون شرح دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان با قرائت «أَللّـهُمَّ غَشِّنى فـیهِ بِالرَّحْـمَةِ وَ ارْزُقْنى فیهِ التَّوْفیقَ وَ الْعِصْمَةَ وَ طَهِّرْ قَلْبى مِنْ غَیاهِبِ التُّهَمَةِ یـا رَحیماً بِعِبـادِهِ الْمُؤْمِنـینَ» بیان داشت: در این روز درخواست می کنیم که اى خدا، در این روز مرا به رحمت خود درپوشان و هم توفیق و حفظ از گناهان روزى فرما و دلم را از تاریکیهاى شکوک و اوهام باطل، پاک دار، اى خداى مهربان بر اهل ایمان.
آیت الله زنجانی در فراز «أَللّـهُمَّ غَشِّنى فـیهِ بِالرَّحْـمَةِ» بیان داشت: امروز می خواهیم رحمت خدا چنان فراگیر شود که همه وجود ما را در بر گیرد. نه اینکه گوشه ای یا بخشی از زندگی را بلکه می خواهیم در دریای رحمتش غرق شویم.
وی افزود: عواملی همچون توبه و صبر در قرآن و روایات سبب نزول رحمت الهی می شود بنابراین انسان اگر توبه کند از خطاها و به سوی خدا برگردد خدا نظر رحمت به او می افکند و با او به رحمت و غفران برخورد می کند.
استاد سطح عالی حوزه علمیه خراسان در فراز «وَ ارْزُقْنى فیهِ التَّوْفیقَ وَ الْعِصْمَةَ» گفت: در این بخش از خدا توفیق می خواهیم توفیق بندگی، توفیق عبادت و توفیق ترک گناه و معصیت و نیز از او می خواهیم در برابر گناهان ما را حفظ کند.
وی افزود: از خدا می خواهیم که پلیدی و گناه را از ما دور کند عیوب ما را و گناهان ما را بپوشاند و توفیق دوری از آن را عطا کند و همین حفظ خود از گناه و ترک گناه به انسان توفیق می دهد و در زندگی مؤثر است.
استاد خارج فقه و اصول خراسان در فراز پایانی «وَ طَهِّرْ قَلْبى مِنْ غَیاهِبِ التُّهَمَةِ یـا رَحیماً بِعِبـادِهِ الْمُؤْمِنـینَ» بیان داشت: از خدا طهارت و پاکی قلب از تهمت و ظن و بدگمانی می طلبیم برخی حتی به خدا هم ظن و گمان بد دارند که این اصلا پسندیده نیست.
وی افزود: قلبی که آلوده به تهمت به دیگران و ظن و بدگمانی باشد نمی تواند خدا را حس کند و از رحمت و لطف و کرم او دور می شود بنابراین امروز خدا را با نام مهربان با اهل ایمان صدا می زنیم و از او می خواهیم در استجابت این دعا همچون رفتار و رحمتی که با اهل ایمان دارد با ما برخورد کند./933/ت302/ب4