آموزه عید فطر؛ تأکید بر ارتباط با مبدأ و توحید
حجت الاسلام سید حمید جزایری، مدیر گروه علوم تربیتی جامعه المصطفی، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به مناسبت عید سعید فطر گفت: عید سعید فطر یکی از اعیاد مهم اسلامی است که خود این عید و اعمالش دارای ابعاد متنوعی است.
وی با بیان این که در ماه مبارک رمضان روزه واجب بود، ولی در عید فطر حرام می شود، اظهار داشت: خود این تغییر وضعیت، یک هشدار باش است و انسان را برای تغییر شرائط آگاه می کند.
حجت الاسلام جزایری یکی از آموزه های عید فطر را روحیه همدردی و هم یاری دانست و بیان داشت: نگا ه به فقرا و رفع فقر و کاهش فاصله های طبقاتی در جامعه اسلامی و ایجاد روحیه هم دردی و هم یاری یکی از آموزه های مهم در این روز است.
وی وحدت و توجه به اجتماع را یکی دیگر از آموزه های عید فطر بیان کرد و خاطرنشان ساخت: وحدت و اجتماع و ایجاد یک حالت روحانی و همدلی آموزهای است که نماز جماعت در این عید نمایانگر آن است.
مدیر گروه علوم تربیتی جامعه المصطفی العالمیه با بیان این که مهم در این عید اظهار نیاز به خدا و خدا را مبداء همه افعال دانستن است، گفت: ارتباط دادن خود و فکر خود با توحید و مبدأ توحید و اظهار نیاز به خدا و خدا را مبدأ همه افعال دانستن و توجه به آنها در زندگی انسان می تواند آموزنده باشد و موجب بسیاری از آثار و برکات خواهد شد.
وی با اشاره به این که کار نیک بسار خوب است؛ ولی بهتر از آن حفظ آن کار نیک است، ابراز داشت: در ماه مبارک رمضان که هر لحظهی آن می تواند موجب قرب و نجات انسان شود باید مراقب بود خرمنی که دراین ماه مبارک به دست آمده به راحتی نابود و ویران نشود.
حجت الاسلام جزایری توجه به روزه و حقیقت ماه رمضان را یکی از راههای حفظ دستاوردهای ماه مبارک رمضان دانست و بیان داشت: انسان باید بداند صیام در ماه مبارک رمضان عبادت مخصوص به یک ماه خاص نیست؛ بلکه یک وسیله است برای این که انسان بتواند قدرت تسلط بر نفسش را پیداکند.
وی ادامه داد: به یاد خدا بودن و تلاوت و انس با قرآن کریم، خودداری اعضای بدن از گناه به شرطی کارآمد هستند که در طول سال ادامه داشته باشند و خلاصه توجه به حقیقت ماه مبارک رمضان عاملی است که می تواند آثار ماه مبارک رمضان را حفظ کند./1324/ت302/س