نماز جمعه پایگاه بصیرت افزایی و مرکز وحدت مسلمانان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا درکاشان، حجت الاسلام سید محمد موسوی، امام جمعه شهرستان آران و بیدگل پیش از ظهر امروز در آستانه پنجم مردادماه سالروز اقامه نماز جمعه در کشور گفت: نماز جمعه معجونی از همه فضائل یک کنگره عظیم هفتگی مسلمانان است.
وی افزود: اهمیت نماز جمعه به اندازه ای است که در قرآن کریم یک سوره برای نماز اختصاص داده شده است و دستور داده شده تا برای اقامه نماز جمعه شتاب کنید و برای رفتن به نماز جمعه تمامی فعالیت های اقتصادی را رها کرده تا نماز جمعه را اقامه کنید.
حجتالاسلام موسوی با اشاره به این که نماز جمعه نقش مهم و اساسی را در 8 سال دفاع مقدس و پشتیبانی از جبهه و جنگ و دوران بازسازی برعهده داشته است، گفت: نماز جمعه به عنوان یک پایگاه بصیرت افزایی و مرکز وحدت اسلامی و پایگاه وحدت مسلمانان است.
امام جمعه شهرستان آران و بیدگل گفت: نماز جمعه با این که ذکرالله و عبادت دسته جمعی مردم و سیر الی الله برای توده های مردمی و مسلمین است، در عین حال دشمن شناس، توطئه شناس، روشنگر دسیسه های دشمن و خط نفاق و منحرفان است.
حجت الاسلام موسوی همچنین نماز جمعه را حلقه اتصال بین نظام و بدنه مردمی نظام دانست و تأکید کرد: نماز جمعه محلی برای رفع مشکلات مردم و رسانه و محلی برای سیاست های دولت و انتقال مشکلات مردم به حاکمیت است.
وی یادآور شد: پیامبر اکرم(ص) هنگام هجرت از مکه به مدینه به مدت سه روز در محلی به نام قبا، نماز جمعه را اقامه می کند، لذا نماز جمعه از واجبات سیاسی و عبادی اسلام است که هم بصیرت افزایی دارد و هم مردم و جامعه را با رویدادهای مهم روز دنیا و جهان اسلام و مسائل دینی آشنا می کند.
امام جمعه شهرستان آران و بیدگل در ادامه نماز جمعه را یکی از هدایای الهی و دارای آثار و برکات زیادی دانست که خداوند آن را به مسلمانان هدیه داده است.
حجت الاسلام موسوی در ادامه با اشاره به این که از ظرفیت های کامل نماز جمعه استفاده نشده است، یادآور شد: نماز جمعه تهران بازتاب وسیع و گسترده ای در جوامع بین المللی دارد.
وی افزود: نماز جمعه دارای آثار تربیتی است اما به دلیل این که آثار تربیتی و فعالیت های فرهنگی نیاز به زمان دارد و زمانبر است زیاد ملموس نیست.
امام جمعه شهرستان آران و بیدگل با اشاره به این که ارتقای نماز جمعه وابسته به فعالیت های امامان جمعه، ستادهای نماز جمعه و شورای سیاستگذاری است، یادآورشد: با آمدن حجت الاسلام والمسلمین تقوی، نماز جمعه های کشور متحول شد و به سرعت ارتقاع پیدا کرد.
حجت الاسلام موسوی برگزاری کلاس های آموزشی، ارتباط با شورا، مشارکت در همایش ها، تشویق جوانان، انتخاب امامان جمعه جوان و ساخت مصلی های نماز جمعه در شهرستانها را از جمله عوامل ارتقای نمازهای جمعه در کشور برشمرد.
شایان ذکر است، پنجم مرداد ماه سال 58 نخستین نماز جمعه کشور همزمان با ماه مبارک رمضان در دانشگاه تهران به امامت آیت الله طالقانی برگزارشد و در ادامه در سراسر کشور نماز جمعه اقامه شد./1307/پ202/ح