۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۵
کد خبر: ۲۷۶۰۹۰
استاد حوزه علمیه قم:

دعا رمز مقابله با یأس و ناامیدی است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با بیان این‌که دعا رمز مقابله با یأس و ناامیدی است، گفت: دعا مسیر رسیدن انسان را به تعالی کم کرده و مانند سایر اعمال عبادی سبب افزایش مرتبه کمال انسان می‌شود.
دعا و نيايش

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، خانم حاجیان، استاد حوزه علمیه قم، ظهر امروز در رواق حضرت خدیجه(س)حرم حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به این‌که دعا مسیر رسیدن انسان را به تعالی کم کرده و مانند سایر اعمال عبادی موجب افزایش مرتبه کمال انسان می شود، گفت: تقویت ولایت مداری از برکات دعا در زندگی انسان است.

 

وی با اشاره به این‌که هر کدام از تعالیم دینی برای رسیدن به یک هدف مشخص وضع شده است، افزود: دعا و نیایش تنها برای برآوردن حاجت های انسان نیست بلکه دعا معرفت انسان را نسبت به معبود افزایش داده، سبب تقویت اعتماد به نفس انسان شده، تحمل سختی‌ها را برای انسان آسان کرده و انسان براساس آن تلاش خود را در مسیر زندگی هدفمند می کند.

 

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین ابزارهای شیطان برای گمراه کردن انسان در مسیر بندگی خداوند ناامیدی و یأس است و چیزی که با این ناامیدی به مقابله بر‌می‌خیزد دعا و نیایش است زیرا انسان احساس نمی‌کند که در این جهان تنها و بی‌کس به حال خود رها شده است.

 

حاجیان با اشاره به این‌که هرکدام از دعاها دارای یک مضمون خاص است و هدف خاصی را در زندگی انسان دنبال می کند، گفت: دعاهایی مانند زیارت عاشورا درس ظلم ستیزی را به انسان داده و انسان را در مقابل طاغوت‌ها و ستمگران به تقویت اراده و قیام دعوت می کند.

 

استاد حوزه علمیه قم اظهار کرد: بیشتر دعاها آداب بندگی و اخلاق را به انسان آموزش می‌دهد که مناجت های حضرت امیر (ع) به این شکل است و ایشان در مناجات های خود به مؤمنان آموزش می‌دهند که چگونه با خداوند سخن گفته و خواسته‌های خود را به درگاه الهی مطرح کنند.


حاجیان افزود: انسان‌هایی که در دل شب با خداوند در حال مناجات هستند به مرور زمان وسعت روح و سینه آن‌ها افزایش یافته و به عبارت دیگر شرح صدر پیدا کرده و هیچ چیز نمی‌تواند آن‌ها را ناامید کرده یا از مسیر درست منحرف کند.


وی با اشاره به این‌که بهتر است مادران از همان دوران خردسالی دعا کردن را به فرزندان خود آموزش دهند، یادآور شد: مادرانی که به کودکان خود دعا کردن را آموزش می‌دهند فرزندان خود را در برابر ناامیدی و شکست ها مقاوم می‌کنند و به آن‌ها نشان می‌دهند که انسان باید در کنار تلاش برای خواسته‌های خود به نزد خالقی توانا برود و از طرف دیگر به فرزندان خود آموزش می‌دهند که چگونه خواسته‌های معقولی داشته و این خواسته‌های معقول را در کنار تلاش از ذات اقدس الهی بخواهند./837/پ202/ی

ارسال نظرات