۰۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۴:۴۶
کد خبر: ۲۷۶۱۷۸
نماینده آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری:

حوزه با حفظ استقلال مؤید و حامی نظام اسلامی است

خبرگزاری رسا ـ نماینده خبرگان رهبری حوزه های علمیه را در عین استقلال مؤید و حامی ناصح نظام اسلامی دانست و تاکید کرد: همان گونه که مادر فرزند خود را رها نمی کند و نسبت به آن بی توجه نیست، حوزه های علمیه نیز نمی توانند نسبت به نظام اسلامی بی تفاوت باشند.
حجت الاسلام و المسلمين سيد محمد واعظ موسوي

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد واعظ موسوی، نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، وضعیت حوزه های علمیه استان را از نظر کیفی و کمی رضایت بخش ندانست وگفت: البته در حال حاضر با روند رو به رشد حوزه های علمیه استان روبرو هستیم.

 

وی ادامه داد: مردم آذربایجان از مردمی مشتاق به معارف اسلامی متشکل می باشد، استان آذربایجان شرقی می تواند نسبت به استان های اطراف و کشور های همسایه در این منطقه مرکزیت داشته و مرکز نشر معارف اسلامی باشد.

 

نماینده خبرگان رهبری مباحث فرهنگی و اعتقادی را مظلوم همیشه تاریخ عنوان کرد و افزود: متصدی اصلی فرهنگ عمومی کشور حوزه های علمیه هستند؛ مردم عزیز ایران اسلامی نیز با وجود تبلیغات سوء دشمنان هنوز اعتقاد راسخ قلبی خود را به روحانیت حفظ کرده اند.

 

وی ابراز داشت: جواب گویی حوزه های علمیه به نیاز های اجتماعی، فکری و اعتقادی مردم در گرو تقویت کیفی و کمی حوزه های علمیه است؛ امروز در تعامل حوزه ها و جامعه نیاز است این مهم را مورد توجه و دقت نظر قرار داد.

 

مدرس درس خارج حوزه علمیه با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب تأکید کرد: آذربایجان و خصوصا تبریز با توجه به صبغه روحانیت و فقاهت آن برای رسیدن به حد مطلوب و در شأن آذربایجان نیازمند یک حرکت شتاب گونه برای رفع کمبود ها و رسیدن به جایگاه مطلوب است.

 

وی خاطرنشان کرد: تبریز نسبت به شمالغرب کشور محوریت دارد، بنابراین برای احیای محوریت دینی در شمال غرب کشور نیاز به تلاش های شبانه روزی، مصلحت اندیشی و با برنامه ریزی های دقیق می باشد، در این راستا باید از تمامی پتانسیل ها باید بهره برد.

 

حجت الاسلام والمسلمین واعظ موسوی، بالاترین پتانسیل را بهره گیری از ظرفیت مردم مؤمن و مسلمان دانست و تأکید کرد: بهره گیری از ظرفیت مدیریتی مردمی حوزه ها علمیه باعث خواهد شد اقبال مردم به حوزه های علمیه بیشتر باشد، مردمی بودن حوزه و بدور از وابستگی های جناحی بودن حوزه ضروری است.

 

وی حوزه های علمیه را مادر نظام اسلامی عنوان کرد و گفت: همانگونه که مادر فرزند خود را رها نمی کند و نسبت به آن بی توجه نیست، حوزه های علمیه نیز نمی توانند نسبت به نظام اسلامی بی تفاوت باشند.

 

نماینده مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: حوزه وابسته موید خوبی برای دولت نخواهد بود، اگر حوزه تحت اشراف دولت باشد تأیید آن نیز مطلوب نخواهد بود، حوزه زمانی می تواند نسبت به نظام مؤید باشد که از استقلال برخوردار باشد.

 

وی نظام را فرزند مشروع حوزه های علمیه دانست و اظهار داشت: ارتباط حوزه نسبت به دولت نباید به گونه ای باشد که جیره خوار دولت و بر سر سفره آن باشد، حوزه های علمیه تشیع با هزار سال قدمت از استقلال برخوردار بوده و هستند.

 

حجت الاسلام والمسلمین واعظ موسوی با اشاره به رهنمودهای رهبری، گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند؛ حوزه های علمیه در عین ارتباط دوسویه با دولت، باید از استقلال خود به کنار نباشد.

 

وی رونق حوزه های علمیه را در گرو مردمی بودن حوزه ها دانست و ادامه داد: حوزه های علمیه اگر مردمی باشند از رونق بیشتری برخوردار خواهند بود چنانچه تا به امروز نیز حوزه نهاد مردمی بوده و از طریق مردم اداره می شده است.

 

مدرس درس خارج حوزه علمیه اظهار داشت: باید به گونه ای عمل کرد تا مردم حوزه را از خود بدانند و نسبت به آن غیرت و توجه داشته باشند.

 

وی در پایان خاظر نشان کرد: در حال حاضر که حوزه های علمیه استان آذربایجان شرقی در سیر توسعه کیفی و کمی قرار دارد، باید این حرکت را تقویت کرد و از آن پشتیبانی کرد و آن را به یک حرکت شتاب گونه مبدل کرد./854/ت302/ج

ارسال نظرات