۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۵
کد خبر: ۲۷۶۸۲۱
سیزدهمین دوره جشنواره امام رضا(6)

برنامه های سیزدهمین دوره جشنواره امام رضا تشریح شد

خبرگزاری رسا ـ مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) گفت: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) در 31 استان کشور و 718 نقطه از دنیا در 79 کشور برگزار می‌شود.
جواد جعفري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، سید جواد جعفری، دبیر بنیاد بین المللی امام رضا(ع) صبح امروز چهارم مرداد در نشست خبری که در محل بنیاد امام رضا(ع) برگزار شد به تشریح برنامه های سیزدهمین دوره جشنواره پرداخت.

 

وی با بیان این که الهام بخش جشنواره امام رضا(ع) آستان مقدس حضرت رضا(ع)، حضرت معصومه(ع) و آستان مقدس شاهچراغ است، افزود: نقطه عطف جشنواره امام رضا(ع)، دهه کرامت است که تجلی و تبلور فرهنگ و معنویت را با رویکرد فرهنگ رضوی به نمایش می گذارد.

 

جعفری درباره نحوه برنامه ریزی برنامه های سیزدهمین دوره جشنواره امام رضا(ع) تصریح کرد: در این جشنواره سه شورا به صورت تأثیرگذار مشغول به فعالیت هستند که یکی شورای سیاستگذاری، شورای هماهنگی بزرگداشت جشن های دهه کرامت و دیگری شورای بین الملل است.

 

مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) با بیان این که ساماندهی بخش مردمی جشنواره امام رضا(ع) بر عهده شورای هماهنگی دهه کرامت است، ادامه داد: فعالیت های شورای امور بین الملل هم  مربوط به گستره فعالیت های جشنواره امام رضا(ع) در خارج از کشور است که هشت کارگروه بر چگونگی اجرای برنامه ها در سطح ملی و بین المللی نظارت می کنند.

 

وی افزود: در این جشنواره بخش شعر و ادب به مسؤولیت معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، بخش سینمایی به مسئولیت سازمان سینمایی کشور، بخش هنری به عهده معاونت هنری ارشاد و بخش مطبوعاتی به عهده معاونت مطبوعاتی ارشاد است.

 

اضافه شدن بخش دانشگاهی به سیزدهمین دوره جشنواره

جعفری در ادامه با اشاره به اضافه شدن بخش دانشگاهی به سیزدهمین دوره جشنواره امام رضا خاطر نشان کرد: با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته قرار است بخش علمی و پژوهشی جشنواره امام رضا از پژوهشگاه فرهنگ و هنر جدا بشود و به دانشگاهها منتقل بشود.

 

وی با بیان این که دانشگاه ها خاستگاه فعالیت های علمی و دانشگاهی هستند، افزود: با توجه به این که در حال حاضر دو نوع نظارت در جشنواره امام رضا(ع) در بخش فنی و تخصصی اعمال می شود که شامل تولید آثار و داوری در برنامه های موضوعی جشنواره است لذا ارتقای سطح کیفی علمی و پژوهشی مدنظر است.

 

وی به دومین نظارت مستمر در جشنواره بین المللی امام رضا(ع) اشاره کرد و گفت: نظارت‌های عمومی نیز شامل آن بخش از نظارت‌هایی می شود که به رضایت‌مندی مخاطبان مربوط است.

 

جعفری شعار سیزدهمین دوره جشنوراه بین المللی امام رضا(ع) را نوآوری و خلاقیت عنوان کرد و گفت: در این زمینه راهکارهای مناسبی به صورت جدی برای کارگروه های مختلف جشنواره ابلاغ شده است.

 

مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) به تشکیل اتاق فکر در کنار هر یک از برنامه‌های موضوعی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) اشاره کرد و افزود: این اتاق‌ها زمینه رشد و توسعه خلاقیت‌ها را در سطوح مختلف جشنواره بین المللی امام رضا(ع) فراهم می کند.

 

جعفری به ارزیابی علمکرد برنامه‌های موضوعی جشنواره در استان‌های کشور و انتخاب هشت استان برتر به عنوان مجموعه‌هایی که در این دوره از جشنواره دارای اثر گذاری بیشتری بوده اند اشاره کرد و گفت: کارگروه ارزیابی و عملکرد به لحاظ تولید آثار برنامه‌های استان‌های کشور را بررسی می کند و منتخبین نهایی را معرفی می کند. 

 

مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) به تأسیس یک دبیرخانه دائمی در حوزه فعالیت‌های پژوهشی در وزارت علوم اشاره کرد و گفت: این دبیرخانه دائمی می‌تواند فعالیت‌های حوزه پژوهشی جشنوراه امام رضا(ع) را در عرصه‌های مختلف کشور تقویت کند.

 

جشنواره تئاتر رضوی احیا شد/سیاست بومی شدن برنامه های موضوعی جشنواره

وی با اشاره به این که امسال جشنواره تئاتر رضوی با محوریت استان خراسان شمالی در حال برگزاری است؛ تصریح کرد: این جشنواره با حمایت‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار خراسان شمالی بعد از چند سال توقف مجددا احیا شد.

 

جعفری اظهار کرد: در حوزه فراگیر شدن بخش مردمی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) ترویج و توسعه جشن‌های محله محور مورد توجه قرار گرفته و مقرر گشته جشن‌هایی همچون میلاد امام زمان(عج) در کشور برگزار شود.

 

جعفری به معرفی شانزده خادم فرهنگی نمونه در مراسم اختتامیه اشاره کرد و گفت: به مناسبت نامگذاری امسال به نام همدلی و همزبانی گروهی متشکل از 13 قوم ایرانی با هویت فرهنگی محلی خودشان سرودی را به نام امام رضا(ع) برای اجرا آماده کرده‌اند که در مراسم اختتامیه رونمایی می‌شود.

 

مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) عنوان کرد: نهادسازی و جریان سازی در حوزه فعالیت‌های فرهنگی دو دستاورد بسیار بزرگ این جشنواره است که امیدواریم طی سال‌های آتی بتوانیم زمینه رشد و توسعه این دو موضوع را بیش از پیش فراهم کنیم.

 

وی با اشاره به این که 530 نفر در کشور داوری آثار این دوره از جشنواره امام رضا(ع) را برعهده گرفته اند، خاطر نشان کرد: رشد 86 درصدی در حوزه سینما، رشد 20 درصدی در حوزه فعالیت های فرهنگی و ادبی، رشد 10 رصدی در حوزه برنامه‌های هنری، رشد 30 درصدی فعالیت‌های پژوهشی تنها بخشی از دستاوردهای بسیار مثبت این جشنوراه در سال جاری است.

 

برگزاری جشنواره امام رضا در 718 نقطه از دنیا در 79 کشور

جعفری درادامه  به برخی میهمانان مراسم اختتامیه نیز اشاره کرد و گفت: گروه های مختلفی از مجمع جهانی خادمان رضوی، بانوان مورج فرهنگ رضوی، برگزیدگان بخش‌های مختلف جشنواره بین المللی امام رضا(ع) و چهره‌های برجسته هنری در مراسم اختتامیه حضور دارند.

 

 مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) گفت: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) در 31 استان کشور و 718 نقطه از دنیا در 79 کشور برگزار می‌شود.

 

 یادآوری می شود؛ سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) از یکم تا یازدهم ذی‌القعده در دهه کرامت برابر با 25 مرداد تا چهارم شهریور سال 1394 در تمام استان‌های ایران و 220 نقطه از جهان برگزار می‌شود.

 

 مراسم افتتاحیه این جشنواره هم زمان با میلاد باسعادت کریمه اهل بیت حضرت معصومه(س) در شهر مقدس قم برگزار می شود و آیین اختتامیه این جشنواره در شب میلاد فرخنده ثامن الحجج(ع) در مشهد مقدس برگزار خواهد شد./934/پ202/ب5

ارسال نظرات