بازیگر سینما:
روحانیت تأثیرگذار و خاص تنها در سینمای ایران دیده میشود
خبرگزاری رسا - بازیگر نقش «میرهاشم» شخصیت روحانی فیلم «حق سکوت» بازی در این فیلم را برای خود دارای پیامد مثبت دانست و گفت: همه ما در زندگی مان با روحانیت ارتباط داشته ایم. توجه داشته باشیم که تنها در سینمای ایران است که شاهد روحانیتی تاثیرگذار و خاص هستیم و نمونه های خارجی ویژه ای وجود ندارد که به آن ها رجوع کنیم یا مثال بزنیم.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، حسام محمودی بازیگر فیلم شخصیت روحانی «میرهاشم» در فیلم سینمایی «حق سکوت» درباره نوع پرداخت این کاراکتر و شرایط ویژه این گونه شخصیتها در سینمای ایران، گفت: برای پرداخت هرچه بهتر و صحیح تر «میرهاشم» که در فیلم سینمایی «حق سکوت» بر عهده داشتم، تلاش کردم برخی از کارهای روزانه خود را انجام ندهم و رفتارهایی را که ممکن است من را از این شخصیت دور کند کنار گذاشتم، اینها مباحث درونی است اما به لحاظ فیزیکی نیز در طی آن مدت تقریباً 10 کیلو وزن کم کردم و معاشرت هایم را با اطرافیانم به حداقل رساندم.
وی همچنین با توجه به این نکته که شخصیت روحانی جزو کاراکترهایی است که در سینمای ایران به صورت ویژه وجود دارد، گفت: تلاش کردم فیلمهایی را که سایر همکارانم در شخصیت روحانی بازی کردهاند نگاه نکنم و از آن ها فاصله بگیرم؛ به دلیل اینکه مختصات این نقش با آن کاراکترهایی که دیگر دوستان ایفا کردهاند قطعاً متفاوت است و باید از مسیر دیگری آن را به نمایش میگذاشتم که برای مخاطب تکراری نباشد. همه ما در زندگی مان با روحانیت ارتباط داشته ایم. توجه داشته باشیم که تنها در سینمای ایران است که شاهد روحانیتی تاثیرگذار و خاص هستیم و نمونه های خارجی ویژه ای وجود ندارد که به آن ها رجوع کنیم یا مثال بزنیم. بازی کردن در چنین نقش هایی برای بازیگر بسیار ویژه است و ممکن است برای من دیگر چنین فرصتی ایجاد نشود. در نتیجه تلاش کردم بهترین اتفاق برای نمایش شخصیت روحانی از جانب من بیفتد.
محمودی همچنین با اشاره به اینکه برای به تصویر کشیدن «میرهاشم» دائم از خود سوالهای متفاوتی را میپرسیدم تا به پاسخ های درست و منطقی برای ایفای نقش برسم، اظهار داشت: ابتدا با خود فکر میکردم که اگر من روحانی و طلبه میشدم چه اتفاقی برایم میافتاد؟ چه کارهایی را که در حال حاضر انجام نمیدهم انجام میدادم و بالعکس؟ نوع نگاه، راه رفتن و حتی حرف زدنم چه تغییراتی میکرد؟ لباس روحانیت به دلیل جایگاهی که دارد رفتارهایی را با خود برای هر فردی که آن را به تن میکند به همراه دارد که نمیتوان از آن اجتناب کرد. با پاسخ دادن به این سوال ها و سوال های دیگر تلاش کردم پاسخشان را در درونم بیابم. در حقیقت آن ها را در شخصیتم زنده کنم. زمانی که چارچوب اصلی در ایفای این نقش مشخص شود و حد و اندازه رفتار و گفتار آن را بازیگر بیابد، کمتر دچار مشکل میشود.
بازیگر فیلم سینمایی «خسته نباشید» نیز درباره تأثیرات به جا مانده از ایفای این نقش، گفت: متأسفانه این فیلم همچنان دیده نشده است و به نمایش درنیامده تا شاهد بازخوردها باشیم. این شخصیت به هیچ عنوان تلاشی برای نشان دادن رفتارهایش نمی کرد تا آنچه که نیست را نشان دهد. «میرهاشم» نام شخصیت روحانی بود که من در «حق سکوت» بازی کردم. از بازی در آن نقش زمان زیادی میگذرد اما بعد از ایفای این نقش ویژگیهایی در من به جا گذاشت و تلاش کردم که آن ها را در خود پررنگ تر کنم. میرهاشم کمتر حرف میزد و قبل از حرف زدن به خوبی فکر میکرد. او سنجیده حرف میزد. نکته های اخلاقی خوب میرهاشم همچنان همراه من باقی مانده؛ به طور مثال تا از من سوالی نشود سعی میکنم حرفی نزنم و از متانت میرهاشم فاصله نگیرم. به لحاظ حسی و عصبی به شدت درگیر این کاراکتر شده بودم تا جایی که به دلیل برخی از تأثیراتی که شخصیت به روی من داشت به پزشک مراجعه کردم تا از آن شرایط فاصله بگیرم.
جشنواره «روحانی و سینما» به منظور بررسی نقش و جایگاه روحانیت در سینما، تلویزیون و مستند به گفت و گو با هنرمندان پرداخت تا با نگاهی دیگر تئوری نقش روحانیت در رسانه را واکاوی کند. مطلب فوق نیز در همین راستا تهیه شده است./1322/د102/ی
ارسال نظرات