بی اعتمادی مردم ایران نسبت به دولت آمریکا ریشه ای تاریخی دارد
![رييس تبليغات اسلامي جاسک](/Original/1394/03/06/IMAGE635683156354891928.jpg)
حجت الاسلام حمید غلام پور، رییس تبلیغات اسلامی جاسک در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با اشاره به این که تقریبا همه تحلیلگران و کارشناسان رابطه با ایران و آمریکا در این موضوع اشتراک نظر دارند که ایرانیها به آمریکاییها اعتماد ندارند، گفت: در سال 58 یا 59 ایران در مذاکره با آمریکا گروگان های لانه جاسوسی را تحویل داد، اما در مقابل طرف آمریکایی به تعهد خود مبنی بر پرداخت پول های بلوکه شده ایران عمل نکرد و تنها یک چهارم تعهدات خود را پرداخت کرد.
وی با بیان اینکه این سابقه تاریخی سبب شده ملت و مسؤولان اعتمادی به طرف غربی و آمریکایی نداشته باشند، افزود: سابقه تاریخی نشان داده که آمریکایی ها به تعهداتشان پایبند نیستند و به همین دلیل رهبری انقلاب تأکید کردند که طرف غربی قابل اعتماد نیست.
رییس تبلیغات اسلامی جاسک تصریح کرد: این توافق آزمونی است تا ببینیم آمریکا تا چه حد توهم براندازی دولت ایران و توهم دشمنی و خصومت با ملت و انقلاب ایران را فراموش کرده است.
وی ادامه داد: سابقه و شیوه کنشگری آمریکا در عرصه بینالمللی، سطح منطقه و به ویژه کارنامه این کشور در تعامل با ایران در قبل و بعد از انقلاب اسلامی به عنوان کشوری که میخواهد مورد اعتماد ایرانیان قرار بگیرد، به گونهای است که ضریب ریسک را در فرآیندهای تصمیمسازی و سیاستگذاری مسؤولان ایرانی بسیار بالا برده است.
حجت الاسلام غلام پور اظهارداشت: بین ایران و دولت آمریکا یک دیوار بلند بی اعتمادی کشیده شده است که خود دولت آمریکا این دیوار را ایجاد کرده و این بی اعتمادی یک ریشه دراز در تاریخ دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: کودتای سال 1332علیه دولت دکتر مصدق، حمایت تمامعیار از رژیم مستبد و وابسته پهلوی، کودتای نوژه، حمایتهای مستقیم و غیر مستقیم از دولت عراق در تجاوز به ایران، تسلیح شیمیایی صدام، ورود عملی به جنگ علیه جمهوری اسلامی در اواخر جنگ تحمیلی و هدف قراردادن سکوهای نفتی ایران و هواپیمای مسافربری از جمله مواردی است که در بی اعتمادی مردم ایران نسبت به دولت آمریکا نقش دارد.
رییس تبلیغات اسلامی جاسک اعمال سیاست تحریم اقتصادی علیه ایران از سالهای آغازین انقلاب اسلامی که به مرور تشدید شده است، راهاندازی جنگ گسترده تبلیغاتی و رسانهای علیه جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون، برشمردن ایران در محور شرارت و تهدید به جنگ، اقدامات خصمانهی گسترده علیه برنامههستهای ایران از جمله تحریمهای یکجانبه از دیگر عوامل بی اعتمادی مردم ایران نسبت به دولت آمریکا برشمرد.
وی همچنین با بیان اینکه آمریکا حوزه نفوذ را در منطقه خاورمیانه قرار داده و با این اقدام، قصد تصاحب خاورمیانه را دارد، بیان داشت: آمریکا به دنبال منفعت خود در منطقه است از این رو با مداخله در مسایل کشورها، راه اندازی گروهک های تروریستی و ایجاد فتنه و آشوب در منطقه و ادعای دروغین دفاع از حقوق بشر سعی می کند به اهداف شوم خود دست یابد.
حجت الاسلام غلام پور تصریح کرد: آمریکایی ها باید فرصت توافق را قدر بدانند چون به خوبی فهمیده اند که در جوامع بین المللی، دیگر ابراز زور و تهدید جایگاهی ندارد، همان گونه که تحریم ها هیچ تأثیری بر روند مذاکرات نداشت و خودشان به این امر وافق بودند از این رو اذعان داشتند که تحریم ها اثری ندارد و تنها راه را در قبول توافقات دیدند.
وی در ادامه با بیان این که این توافق و اعتمادسازی هم برای مردم ایران و هم برای دولت آمریکا یک آزمونی است، ابرازداشت: مردم ایران نباید موضع خود را نسبت به دولت امریکا تغییر دهند، مقام معظم رهبری در این باره فرمودند ما فقط در زمینه هسته ای با آمریکا توافق کرده ایم و این توافق هیچ ربطی به ظلم ستیزی مردم ایران نسبت به آمریکا ندارد، از این رو ما باید در خط سیاست های کلی که معظم له ترسیم کرده اند حرکت کنیم.
رییس تبلیغات اسلامی جاسک اظهار داشت: واقعیت این است که بسیاری از ایرانیان معتقدند اهداف و انگیزههای آمریکاییها را نمیتوان فقط از طریق سیاستهای اعلامی آنها کشف کرد، بلکه آنچه که رفتارهای سیاست خارجی آنها را تشکیل میدهد، سیاستهای پنهانی و چندلایه آنهاست، با این حال، بیاعتمادی ایرانیان به آمریکا ریشه دیگری هم دارد که به تعارض نظامهای ارزشی دو کشور برمیگردد.
وی در پایان گفت: اگر چه شدت و حوزه اعتماد و روابط اعتمادآفرین متغیر است و میتواند با توجه به تحولات فیمابین دو کشور افزایش یا کاهش یابد، لیکن وجود چشماندازهای نظری و ارزشی متفاوت که به نوبهخود تعریفهای مجزایی از رقابت و منافع ارائه داده است، باعث شده که روابط دو کشور به سمت بیاعتمادی میل داشته باشد./851/ت302/ح