۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۶
کد خبر: ۲۷۷۲۴۶
رییس ستاد اقامه نماز هرمزگان تبیین کرد؛

راه‌های توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز در بین دانش‌آموزان

خبرگزاری رسا - رییس ستاد اقامه نماز هرمزگان با بیان این که دعوت جوانان به نماز در صورت انسجام و هماهنگی نهادهای فرهنگی و عقیدتی میسر است، گفت: به منظور ترویج فرهنگ اقامه نماز ضروری است تا عناصر و واحدهای فرهنگی و عقیدتی کارکردهای خود را به نحو صحیح انجام دهند.
راه‌های توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز در بین دانش‌آموزان

حجت الاسلام محمدحسن فروزان نژاد رییس ستاد اقامه نماز هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با اشاره به این که بسیاری از احکام اسلامی مانند حج، نماز، خمس و زکات و نظایر این‌ها، شکل اجتماعی دارند گفت: انجام این اعمال عبادی از یک سو موجب کمال فرد می شود و از سوی دیگر، تعالی اجتماعی را به دنبال دارد.


وی با اشاره به اهمیت نماز افزود: اهمیت این فریضه الهی به قدری مهم است که قرآن بعد از ایمان آن را متذکر شده است " یقیمون الصلوه " از این جا به اهمیت نماز پی می بریم زیرا یکی از پایه های دین شمرده شده است و در رأس همه عبادت‌ها قرار دارد.


رییس ستاد اقامه نماز هرمزگان، وجود انگیزه را مهم ترین عامل گرایش فرزندان به نماز خواند و تصریح کرد: بدون تردید همه انسان ها به طور فطری استعداد و گرایش به نیایش دارند، اما آنچه که درباره کودکان و نوجوانان مهم است، چگونگی روش های آموزش و نحوه ارائه و انتقال این ارزش هاست.


وی به نقش برجسته والدین در تحقق این امر مهم اشاره و اضافه کرد: پدر و مادر باید این را باور کنند همان گونه که در تامین نیازهای مادی کودک مسؤولیت دارند، در قبال تامین نیازهای معنوی نیز موظف هستند.


حجت الاسلام فروزان نژاد ادامه داد: همان گونه که قرآن انسان‌ها را به انجام اعمال پسندیده ترغیب می‌کند و از ارتکاب اعمال زشت به شدت بر حذر می‌دارد، سخنان پدر، مادر و مربی نیز باید این گونه باشد.

 

وی اظهارداشت: دوران ما به سمت و سویی در حرکت است که دین باوری و احیای انگیزه های دینی در سکوی نخست آن قرار گرفته است، تقاضای مذهب یکی از خواهش های فطری بشر است جوان به طور طبیعی گرایش بسیاری به مسائل مذهبی نشان می دهد و حساسیت زیاد، او را دچار بحران انتخاب صحیح می کند.


رییس ستاد اقامه نماز هرمزگان همچنین با بیان این که نماز در میان عبادات، جایگاه خاصی دارد تصریح کرد: نمازی که فرد می خواند هر اندازه سرشار از اخلاص و معنویت باشد، تنها ارتباط یک فرد را با خدا برقرار می سازد، اما نماز جماعت از یک وسیله ارتباط میان عبد و معبود فراتر می رود و جنبه اجتماعی و سیاسی به خود می گیرد.


وی با اشاره به اهمیت حضور در نماز جماعت اظهارداشت: اگرچه نماز دارای اهمیت فراوان است، اما برگزار کردن نماز به جماعت اهمیت بیشتر دارد، زیرا نماز جماعت نمادی با ارزش از جامعه مطلوب اسلامی است که عناصری مانند رهبری، اتحاد و نظم را در بر می گیرد.


 حجت الاسلام فروزان نژاد، نماز را مهم‌ترین عامل و اصولی‌ترین روش تربیت در جلوگیری از انحرافات اخلاقی فرزندان خواند و تصریح کرد: خانواده، نقش مهمی در انتقال فرهنگ نماز در جامعه کنونی را می تواند ایفا کند.


وی در ادامه ضمن ارائه راهکارهای جذب دانش آموزان به نماز خوانی و شرکت درنماز جماعت مدارس؛ تکریم و شخصیت دادن به دانش آموزان، نشاط آفرینی فرهنگی و اعتقادی و خودباوری در دانش آموزان، ایجاد را بطه قوی دینی معلم و دانش آموز، داشتن نماز خانه جذاب و عالی و استفاده از رنگ های دلپذیر درمدارس، اجرای  مسابقات مختلف در خصوص نماز و اهدا جوایز به دانش آموزان برتر بین دو نماز و شرکت معلمین، مدیر، معاون در کنار دانش آموزان در نماز جماعت مدارس از جمله راهکارهای تشویق و ترغیب دانش اموزان به اقامه نماز جماعت برشمرد.


رییس ستاد اقامه نماز هرمزگان در پایان از تنبلی و سستی، عدم استقلال فکری در مسایل اعتقادی و پیروی از محیط، دوستان فاسد، نا آگاهی از فلسفه نماز و اهمیت و جایگاه آن، محیط خانوادگی ناسالم، تربیت غیر اسلامی، برخورد نامناسب در دوران کودکی از سوی متولیان امور فرهنگی، سلب توفیق ناشی از ارتکاب گناهان، یاس و ناامیدی از رحمت خداوند به عنوان عوامل دفع جوانان از فریضه نماز به ویژه نماز جماعت یاد کرد./851/ت302/ی

ارسال نظرات