۰۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۰
کد خبر: ۲۷۷۸۶۰
حجت‌الاسلام ادیب یزدی:

حضرت حمزه رسوا کننده جریان جنایتگر تکفیر‌ی و داعشی است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه تهران با اشاره به نیمه شوال، سالروز شهادت حضرت حمزه(ع) گفت: حضرت حمزه(ع) در زمان حیاتش همانند ستاره‌ای روشنگر بود و با شهادتش، جریان باطل را رسوا و حقیقت را آشکار کرد؛ چنان که در روزگار ما نیز رسواگر جریان جنایتگر تکفیر‌ی و داعشی است.
حجت الاسلام اديب يزدي

حجت‌الاسلام مرتضی ادیب یزدی، استاد حوزه علمیه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به نیمه شوال، سالروز شهادت حضرت حمزه(ع) اظهار داشت: حضرت حمزه(ع) در زمان حیاتش همانند ستاره‌ای روشنگر بود و با شهادتش، جریان باطل را رسوا و حقیقت را آشکار کرد؛ چنان که در روزگار ما نیز رسواگر جریان جنایتگر تکفیر‌ی و داعشی است.

 

وی با اشاره به آیه «من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدوا الله علیه فمنهم من قضى نحبه و منهم من ینتظر» ابراز داشت: بنابر مشهور این آیه درباره شهادت حضرت حمزه(ع) نازل شده است و منظور از «قضى نحبه» حضرت حمزه است که به شهادت رسیده و منظور از «منهم من ینتظر» حضرت علی(ع) است.

 

حجت‌الاسلام ادیب یزدی افزود: پیامبراکرم(ص) بعد از نزول این آیه به حضرت علی(ع) بشارت شهادتش را دادند و حضرت علی(ع) بعد از این آیه همواره منتظر شهادت بودند و بعد از چهل سال به این فیض نائل شدند.

 

وی خاطرنشان کرد: حضرت حمزه(ع) از رشیدترین عموهای پیامبر اکرم(ص) است که ایمانش را مکتوم و مخفی می‌کرد؛ تا به پیامبر(ص) خدمت کند؛ اما بعد از جسارت ابوجهل به حضرت، ایمانش را آشکار کرده و با تمام توان از ایشان حمایت کرد.

 

کارشناس امور دینی یادآور شد: حضرت حمزه(ع) به عنوان یاور و حامی پیامبر اکرم(ص)، همواره در کنار ایشان بود؛ تا این که جریان هجرت به مدینه و جنگ احد پیش آمد که پیامبر(ص) به پیشنهاد عمویشان، جنگ در بیرون مدینه را تأیید کردند؛ گرچه حضرت حمزه به برتری نظر پیامبر(ص) اذعان کردند؛ اما پیامبر(ص) فرودند «هر پیامبری که لباس رزم پوشید، آن را بیرون نیاورد، مگر آنکه در میدان جنگ حاضر شود».

 

وی به شجاعت و صلابت حضرت حمزه(ع) در راه اسلام اشاره و تأکید کرد: پیامبراکرم(ص) و اهل بیت(ع) علاقه‌ فراوانی به حضرت حمزه(ع) داشتند؛ چنان که بعد از شهادت ایشان، پیامبر(ص) بسیار محزون بودند و فرمودند «انت فاعل الخیرات»؛ یعنی عمویم در هر کار خیری شراکت می‌کرد.

 

استاد حوزه و دانشگاه افزود: حضرت علی‌(ع) درباره ایشان فرمودند «اگر حضرت حمزه(ع) و حضرت جعفر(ع) زنده بودند، کسی جرأت نمی‌کرد حق ما را غصب و به اهل بیت(ع)‌ جسارت کند؛ چنان که حضرت فاطمه(س) نیز مرتب بر سر خاک ایشان حاضر می‌شد.

 

وی جنگ احد را محکی برای راستی‌آزمایی مسلمانان در ایمانشان خواند و گفت: این جنگ، بهترین محک براى شناختن مؤمن از غیر مؤمن و پرونده سوابق مسلمانان است؛ چنان که غیر از حضرت علی(ع) و چند نفر از اصحاب واقعی پیامبر(ص) بسیاری از مسلمانان فرار کرده و ایشان را تنها گذاشتند.

 

حجت‌الاسلام ادیب یزدی افزود: حضرت حمزه(ع) در حین جنگ با نیزه وحشی، هند جگر خوار به شهادت رسید؛ گرچه وحشی قصد داشت نخست پیامبراکرم(ص) یا حضرت علی(ع) را به شهادت برساند؛ اما به دلیل عدم دسترسی به پیامبر(ص) و هوشیاری و عدم غفلت حضرت علی(ع) از دشمن، حضرت حمزه(ع) را مورد هدف قرار داد./908/ت302/ی

ارسال نظرات