نشست سالانه خبرگزاری رسا برگزار شد
حجتالاسلام محمدمهدی محققی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا از پایان نشست سالانه اعضای این خبرگزاری با حضور جمعیتی بالغ بر 250 نفر خبر داد و اظهار داشت: این همایش از روز یکشنبه یازدهم مردادماه به مدت سه شبانه روز در دهکده تفریحی و فرهنگی وسف قم برگزار شد.
وی به گفتوگوها و هماهنگیهایی اشاره کرد که برای برگزاری همایش یادشده با معاونان و دبیران خبرگزاری رسا داشته است و در ادامه «تقویت مبانی علمی و حرفهای»، «بصیرت افزایی»، «هم افزایی در بخشهای خبری» و «تأکیدی دوباره بر استقلال تحریریه خبر» را جزء اهداف مهم این نشست سالانه دانست.
برنامهریزیها و روند برگزاری نشست سالانه
پژوهشگر عرصه دین و رسانه همچنین با اشاره به روند برگزاری همایش یادشده، از مشاورههایی علمی با اساتید، دبیران و مدیران استانی خبرگزاری رسا برای اجرای برنامههای آموزشی تا انجام برنامه ریزیهای فشرده اجرایی خبر داد.
مدیرعامل خبرگزاری رسا با بیان اینکه برنامه ریزیها برای برگزاری این نشست در دو محور آموزشی و اجرایی میان معاونان، دبیران و مسؤولان استانی صورت گرفته بود، ابراز کرد: پس از نیازسنجی و دریافت مشاورههای علمی از استادان ارتباطات، جلساتی علمی تشکیل و در آن برای مطالب آموزشی این نشست سالانه تولید محتوا شد.
رویکرد علمی و حرفهای خبرگزاری رسا در انتخاب استادان
وی به دعوت از استادان تبلیغی و رسانهای برای این دوره اشاره کرد که تخصص حرفهای و سطح آگاهی بالایی داشتند و در خصوص رویکرد علمی و حرفهای مؤسسه رسا گفت: با توجه به اینکه عمده خبرنگاران رسا، طلبه بوده و نگاه ویژهای به آنان دوخته شده است، لازم است تا از لحاظ حرفه خبری و نیز تحلیل سیاسی قدرت بالایی داشته باشند؛ از این رو خبرگزاری رسا در نشست سالانه و سایر برنامههای علمی خود سعی دارد تا از استادانی دعوت به حضور کند که علاوه بر تخصص حرفهای و خبری با فضای طلبگی نیز سنخیت داشته باشند.
برگزاری 2580 نفر ساعت برنامه آموزشی
حجتالاسلام محققی به سایر برنامههای برگزار شده در نشست سالانه خبرگزاری رسا اشاره و عنوان کرد: در این همایش 2580 نفر ساعت برنامه آموزشی و در پی آن، آزمونی علمی برگزار و از نفرات برگزیده تجلیل شد.
وی ادامه داد: همچنین برگزاری نشست نقد فیلمی اجتماعی و فرهنگی، برگزاری نشست آموزش خانواده با موضوع تربیت فرزند برای خانوادهها، ارائه گزارش 10 دفتر استانی از وضعیت حوزههای علمیه، رسانهها و شرایط اجتماعی و سیاسی استانها و نیز تبیین اساس نامههای سرویسهای سیاسی، فرهنگی، استانها، اندیشه و تازههای نشر و بخش آموزش و پژوهش بخش دیگری از برنامههای این نشست سالانه بود.
بخشی از آثار و نتایج برگزاری نشست سالانه
مدیرعامل خبرگزاری رسا در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «برگزاری نشستهای سالانه چه تأثیری در رسیدن مجموعه به اهداف خود دارد؟» تصریح کرد: از آنجایی که در اینگونه نشستها، خبرنگاران و خانوادههای ایشان یکدیگر را از نزدیک ملاقات کرده و با مشکلات کاری خبرنگاری آشنا میشوند، زمینهای برای تقویت روحیه همکاران و همراهی هرچه بیشتر خانوادهها با خبرنگاران ایجاد میشود که تأثیر خود را در بالا رفتن سطح کمی و کیفی اخبار نشان میدهد.
وی با اشاره به تدریس و تبیین شیوهنامه جدید رسا در نگارش و انتشار اخبار ابراز کرد: بسیاری از خبرنگاران رسا در 21 مرکز استانی غیر از قم مستقرند و از آنجایی که برخی از آنان پیش از همکاری با رسا در سایر خبرگزاریها اشتغال داشتهاند، شاهد عدم تناسب کیفی و نگارشی در محصولات ارسالی بودیم؛ به همین سبب، تغییراتی در شیوه نامه انجام و در همایش، برای خبرنگاران رونمایی و تبیین شد.
اهمیت تقویت بینش سیاسی و قدرت تحلیل طلاب خبرنگار
پژوهشگر عرصه دین و رسانه از برگزاری دوره بصیرت سیاسی در همایش یادشده خبر داد و گفت: خبرنگاران ارتباطات گستردهای با افراد نخبه دارند، همواره سخنان و تحلیلهای جدید را میشنوند و به خودی خود مورد رجوع هستند؛ اما چنانچه یک خبرنگار، طلبه نیز باشد، نگاه مقدس مأبانهای به وی دوخته میشود که بصیرت و قدرت تحلیل ویژهای را برای آن خبرنگار میطلبد؛ از این رو خبرگزاری رسا در این نشست سالانه و سایر برنامههای علمی خود، افزایش بینش سیاسی و قدرت تحلیل خبرنگاران را هدف قرار داده است.
اهمیت ورود طلاب به عرصه رسانه
وی همچنین به سؤالی در خصوص اهمیت ورود طلاب به عرصه رسانه پاسخ داد و یادآور شد: عدهای از طلاب از سر کنجکاوی و با پیش فرض مثبت و یا حتی با پیش فرض منفی وارد عرصه خبر و رسانه میشوند که غالب این افراد، پس از مدتی ریزش فراوانی دارند.
حجتالاسلام محققی افزود: برخی دیگر از طلاب با رویکرد علمی و برخی بر اساس کسب معاش وارد عرصه خبر و رسانه میشوند؛ اما بیشترین طلاب فعال رسانهای در فعالیتهای خود احساس وظیفه کرده و این شغل را تبلیغی دینی میدانند.
وی تأکید کرد: لازم است تا استادان فن خبر، طلاب فعال در عرصه رسانه را دریابند چراکه ایشان به شدت محتاج یادگیری چکیدههای کاربردی خبر بوده تا در این عرصه، بدون نقص فعالیت داشته باشند.
فعالیت خبرگزاری رسا در زمینه آموزش و پژوهش
مدیرعامل خبرگزاری رسا با بیان اینکه حوزه علمیه فعالیتهای مفیدی در عرصه خبر و رسانه انجام داده است، عنوان کرد: این فعالیتها تا زمانی که به بار نشسته و برای یک طلبه خبرنگار سودمند شود، زمان زیادی میبرد؛ از این رو خبرگزاری رسا سعی دارد تا فعالیت حرفهای خود را کیفیت بخشد و در همین راستا در معاونتهای آموزش و پژوهش برنامه های متنوعی را تدارک دیده است.
فضادهی مناسب حوزههای علمیه برای فعالیت طلاب رسانهای
وی در پاسخ به این سؤال که «میتوان مؤسسه رسا را به عنوان برترین مجموعه تربیت تجربی خبر معرفی کنیم؟» گفت: من نمیتوانم بگویم که برترین هستیم چون باید با علم و آگاهی و نیز بر اساس شاخصههایی چنین ادعایی را کرد که مشخص و معین باشد؛ اما با سعه صدر مراجع تقلید و مدیران و مراکز حوزوی، محیط خوبی در حوزه علمیه برای ورود طلاب به عرصه خبر و رسانه فراهم شده است و در این راستا، مؤسسات ارزشمند دیگری همچون رسا نیز از طلاب رسانهای حمایت و پشتیبانی میکنند.
حجتالاسلام محققی تصریح کرد: خبرگزاری رسا محیط مناسبی برای طلابی که قصد رشد را دارند، فراهم کرده است؛ اما با مفهوم تربیتی که علما و مراجع تقلید میفرمایند، هنوز فاصله بسیاری داریم.
وی در پایان از بارگذاری قالب جدید خبرگزاری رسا تا پایان امسال خبر داد و گفت: تغییرات شیوه نامه جدید پس از بارگذاری قالب جدید، بر نگارش اخبار و شیوه ارسال اخبار اعمال خواهد شد./997/ت300/س