امام صادق سبب تجلی و شکوفایی علوم و معارف دینی شد
وی افزود: دلایل بسیاری سبب شد که این مذهب را به امام صادق(ع) نسبت دهند و از آن به عنوان مذهب جعفری یاد کنند.
اصغری با اشاره به دلایل نامگذاری مذهب جعفری، اعلام کرد: امام صادق(ع) در فاصله انقراض امویان و قدرت یافتن عباسیان امکان و فرصت آن را یافت تا به گسترش علم و رونق احکام الهی بپردازد.
مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) بیان داشت: سانسور و کنترل خلفای اموی شرایطی را بوجود آورده بود که سبب فاصله بین اهل بیت(ع) و مردم شد.
وی در ادامه تصریح کرد: امام صادق(ع) از فرصت به دست آمده استفاده کرد و آن آموزشهایی را که از طریق پدر و جدبزرگوار خود آموخته بود منتشر کرد، در چنین اوضاع و احوالی بود که امام صادق(ع) به شهرت رسید و امکان اظهارنظر پیدا کرد.
اصغری در ادامه ابراز داشت: امام صادق(ع) در این فرصت آزادانه به نقد و بررسی مسایل دینی پرداخت و از سوی دیگر چشمه سنت را که از گرد و غبار، زنگارها، آرای نادرست و شبهات پر شده بود پاک کند.
مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) گفت: طالبان علم از همه نقاط جهان اسلام به مدینه هجرت کرده و در حوزه درس ایشان گرد میآمدند، به این ترتیب شکوفایی علم اهل بیت(ع) به امام صادق(ع) منسوب شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شاگردان امام صادق(ع) هر شیوهای را که امام میپسندید و هر نظری را که ایشان تأیید میکرد به او نسبت داده و به این دلیل این مذهب را مذهب جعفری نامیدند./807/ت302/ح