اصول چهارگانه زندگی امام صادق
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در زاهدان، حجت الاسلام سیدحسن پورموسوی امروز در مراسم سالروز شهادت امام صادق(ع) که در مسجد جامع زاهدان برگزار شد، گفت: برای اینکه بتوانیم به مکتب امام صادق(ع) تأسی کنیم باید بدانیم که زندگی ایشان بر اساس چه اصولی استوار بوده است.
وی بیان کرد: سائلی از امام صادق(ع) سؤال کرد که شما زندگی خود را بر چه مبناهایی قرار دادهاید؟ ایشان فرمودند من رفتار و زندگی خود بر مبنای چهار اصل قرار دادهام برخی گمان میکنند که حدیثی از یک معصوم بر دیگر معصومان صدق نمیکند در حالی که نسبت دادن سخن یک معصوم به دیگر معصومان اشکالی ندارد.
کارشناس مسائل مذهبی در ادامه به بیان شرح حدیث امام ششم پرداخت و افزود: ایشان فرمودند من دانستم یک مولا و آقا دارم و آن مولا تکالیفی را بر من قرار داده که باید به آنها عمل کنم از این سخن امام صادق(ع) درمییابیم که بهشت را به بهانه نمیدهند بلکه به ازای آن بها میخواهند.
وی ادامه داد: هیچگاه نباید نسبت به واجبات اهمال بورزیم قیامت برای انسان همان اعمالی است که در دنیا انجام داده است اهلبیت نیز بر این نکته تأکید داشتهاند که اگر به درجهای از معرفت رسیدهاند به دلیل انجام عبادات بوده است.
حجت الاسلام پورموسوی اشاره کرد: قرآن کریم نیز همواره ایمان را توأم با عمل صالح میکند زیرا هیچ یک بدون وجود دیگری اهمیت ندارند نباید انجام واجبات را به تعویق بیندازیم و اگر از نعمت سلامتی برخوردار هستیم در انجام واجبات کوشا باشیم.
وی رکن دوم زندگی امام صادق(ع) را ارتزاق الهی برشمرد و اظهار داشت: ایشان فرمودند من دانستم که توسط خداوند روزی داده میشوم تمام جنبندگان عالم روزی خود را از خداوند میگیرند به عنوان مثال جنینی که در رحم مادر است با تدبیر خداوند تغذیه میشود.
کارشناس مسائل مذهبی خاطرنشان کرد: سومین ستون زندگانی امام ششم این است که فرمودند دانستم که خدا مرا میبیند و از او شرم کردم تمام گناهان ما ناشی از این است که به بینایی و نظارت خداوند ایمان نداریم او تمام اعمال ما را زیر نظر دارد و برای همین هم بیش از چهارصد بار از قیامت در قرآن سخن میگوید.
وی با اشاره به اصل چهارم زندگی امام صادق(ع) تصریح کرد: ایشان فرمودند دانستم که مرگ بر من حاصل خواهد شد و خودم را برای آن آماده کردم ما باید همیشه منتظر فرارسیدن مرگ باشیم امام صادق(ع) برای ما آخرالزمانیها گریه کردند و فرمودند اینان به مصیبتهای بسیاری گرفتار میشوند اما دو ویژگی را از خصوصیات شیعیان واقعی امام زمان(عج) دانستند اول قائل بودن به امامت ایشان و دوم انتظار ظهور آیا شیعه واقعی از بدحجابی بیزار نیست و آیا نماز خود را سبک میشمرد؟ لذا باید برای گام برداشتن در جهت انتظار فرج از معاصی دست بکشیم./831/پ202/ب