۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۳
کد خبر: ۲۸۱۸۱۷
امام جمعه فریمان:

زندگی تک محوری خطر جامعه امروزی است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه فریمان گفت: متأسفانه امروزه تربیت و آموزش های سبک زندگی در جامعه به سمت زندگی تک محوری و تنها مدارانه در حرکت است و افراد به زندگی های مجردی و سپری کردن اوقات خود در خانه‌ای جداگانه و یا در اتاق‌شان روی آورده اند.
امام جمعه فريمان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید ابوالفضل طباطبایی اشکذری، امام جمعه فریمان عصر 28 مردادماه در جمع زائران و مجاوران بارگاه رضوی اظهار کرد: آن چه به عنوان برنامه تربیتی برای جامعه، نسل آینده و خانواده تدوین و ترسیم می کنیم باید با فطرت انسانی مخالفت نداشته باشد؛ فطرت انسان یک قانون، سنت الهی، امری مسلم و پذیرفته شده و تکیه گاهی است که هر آن‌چه خداوند برای آموزش انسان قرار داده و بیان کرده است با آن هم‌خوانی دارد؛ فطرت یک انسان عاقل و موحد در مسیر خداوند است و ما حق نداریم در مسیر آموزش و تربیت برخلاف فطرت انسان حرکت کنیم.

 

 

امام جمعه فریمان با تأکید بر این‌که فطرت انسان خدا و دین و قانون الهی مطابق با فطرت انسان است، تأکید کرد: خداوند در دین چیزی که بر خلاف فطرت انسان و موجب آسیب رساندن به او باشد وضع نکرده است؛ حتی در مورد واجباتی مانند روزه در صورتی که برای انسان ضرر داشته باشد نیز مطالبه ای درخواست نشده است.

 

وی ابراز کرد: یکی از موضوعاتی که با فطرت انسان سازگاری دارد، روحیه، روابط و زندگی اجتماعی و جمعی و علاقه انسان به برقراری ارتباط با سایر بخش ها و اعضای جامعه است. فطرت انسان با عزلت گزینی، تنها زندگی کردن، تنها مسافرت رفتن و همه رفتارهای تنهایی حتی تنها غذا خوردن مخالف است به گونه ای که تأکید شده است قبل از مسافرت ابتدا همسفر و مؤنسی برای خود انتخاب کنید و بعد سفر را آغاز کنید.

 

حجت الاسلام طباطبایی با بیان این‌که یکی از وجه تسمیه هایی که برای کلمه انسان مطرح شده به معنای انس گرفتن است، گفت: انسان به طور طبیعی به آشنایی بیشتر با اطرافش علاقه مند است و با خداوند، حجج الهی و انسان های مؤمن اطرافش انس می‌گیرد.

 

امام جمعه فریمان تصریح کرد: بر اساس آنچه ما به عنوان تربیت به جامعه القا می‌کنیم باید فرزندانی اجتماعی با روابط عمومی قوی که با اقوام و همسایه‌ها غریبه نباشند تربیت کنیم؛ اسلام نیز بر این نوع تربیت تأکید و نام آن را صله رحم عنوان کرده است.

 

سخنران حرم رضوی عنوان کرد: متأسفانه امروزه تربیت و آموزش های سبک زندگی در جامعه به سمت زندگی تک محوری و تنها مدارانه در حرکت است و افراد به زندگی های مجردی و سپری کردن اوقات خود در خانه‌ای جداگانه و یا در اتاق‌شان روی آورده اند.

 

حجت الاسلام طباطبایی افزود: از آن‌جایی که در تربیت اصول روابط اجتماعی رعایت نشده است، فرزندان خانواده به بهانه هایی چون درس داشتن، فیلم دیدن، بی حوصلگی و غیره از رفتن به خانه اقوام سر باز می‌زنند و یا اینکه در مهمانی ها از دیگران دوری کرده و با ابزارهای جدیدی چون گوشی همراه و تبلت خود را سرگرم می‌کنند.

 

وی اظهار کرد: طبق روایتی از امام علی(ع)، انسان باید اقوامش را بزرگ بشمارد و تکریم کند زیرا آن ها در حکم بال پرواز، ریشه انسان و دست‌های او هستند که انسان به کمک آن‌ها نیاز دارد.

 

امام جمعه فریمان تأکید کرد: در صله رحم معیارهای مذهبی، دینی، جناحی، سیاسی و هم‌زبانیوجود ندارد و تنها معیار نسبت خویشاوندی است و طبق روایات انسان نمی‌تواند حتی به بهانه‌ای چون هم‌دین نبودن اقوام صله رحم را ترک کند.

 

سخنران حرم رضوی به برکات مادی و معنوی صله رحم در روایات اشاره و ابراز کرد: پذیش اعمال انسان به عنوان اعمالی پاک، افزایش برکت اموال انسان، رفع مشکلات، سختی ها و بلاها، طولانی شدن عمر و بخشیده شدن گناهان از جمله برکاتی است که برای صله رحم در نظر گرفته شده است.

 

حجت الاسلام طباطبایی تصریح کرد: یکی دیگر از برکات صله رحم ایجاد پایگاهی عمومی از خویشاوندان برای حل مشکلات است که می‌تواند انسان را از وام های سنگین شرعی و غیر شرعی بی‌نیاز می‌کند./1308/پ202/ب4

ارسال نظرات