زکات از پایه های اساسی نظام مالی و ستون فقرات اقتصاد اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام سیدشهاب الدین طباطبایی، امام جمعه کوهرنگ، عصر امروز در نشست ستاد زکات این شهرستان، زکات را یکی از صدقات واجب الهی خواند و گفت: زکات نه تنها در مکتب اسلام بلکه در تمام ادیان، صدر تعالیم همه انبیاء به همراه نماز قرار دارد و از ضروریات مهم دینی است.
وی با اشاره به معنای لغوی زکات افزود: زکات همان گونه که از معنای لغوی آن پیداست، اگر در جامعه اسلامی به درستی و در جایی که باید مصرف شود؛ موجب برکاتی چه از نظر فردی و چه از جنبه اجتماعی و عمومی خواهد بود.
امام جمعه کوهرنگ بیان داشت: در اسلام مسأله زکات از اهمیت خاصى برخوردار است، تا آنجا که در ردیف مهمترین عبادات قرار گرفته و در بسیارى از موارد با نماز همراه ذکر شده است.
این مقام مسؤول پرداخت زکات را سبب بیمه شدن اموال خواند و ابراز داشت: پرداخت زکات نه تنها سبب افزایش اموال می شود، بلکه اموال انسان را از خطر آتش سوزی، سرقت، غرق شدن و ورشکست شدن مصون نگه می دارد.
حجت الاسلام طباطبایی با بیان این که زکات فاصله طبقاتی را از بین می برد و سبب نشاط در جامعه می شود، ادامه داد: زکات یکى از ارکان اسلام است که شخص توانگر بدون پرداخت زکات، اسلامش کامل نمىشود.
وی با اشاره به این که زکات فقر و فساد را از بین می برد، تصریح کرد: زکات از پایه های اساسی نظام مالی و اقتصاد اسلامی و به مثابه ستون فقرات اقتصاد اسلامی است، نظام مالی اسلام بر این اصل استوار است که در حقیقت امر خدا مالک همه اشیا است.
رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان کوهرنگ در ادامه بیان داشت: یکی از مسائل مهم جامعه وجود بیکاری است که زمینه ساز انواع فسادها است، اگر مردم خمس و زکات خود را بپردازند، چرخه های اقتصاد به گردش در می آید و بخش مهمی از افراد بیکار شاغل خواهند شد.
این مقام مسؤول با انتقاد از این که متأسفانه پرداخت زکات در شهرستان کوهرنگ جایگاه مناسبی ندارد و مردم نسبت به این امر مهم دینی کم توجهی می کنند، گفت: متأسفانه پرداخت زکات در شهرستان کوهرنگ همانند سایر فروع دین مورد غفلت و بی توجهی قرار گرفته است و این شایسته جامعه دینی نیست.
امام جمعه کوهرنگ، عدم فرهنگ سازی مناسب و عدم آگاهی بخشی به مردم را مهم ترین عوامل کاهش پرداخت زکات در شهرستان کوهرنگ دانست و تصریح کرد: بختیاری ها از آن جایی که به سخاوت و بخشندگی معروف و زبان زد خاص و عام هستند، زمینه و استعداد پرداخت زکات در وجود آن ها نهادینه شده است، تنها باید آن ها را هدایت و راهنمایی کرد.
این مقام مسؤول با اشاره به رسالت سنگین روحانیان در بحث تبلیغ و آگاه سازی مردم در زمینه پرداخت زکات در شهرستان کوهرنگ، گفت: مبلغان اعزامی به شهرستان و روحانیان مستقر در روستاها باید آگاه سازی و آشنا کردن مردم با امور واجب دین به ویژه پرداخت زکات را در اولویت برنامه های تبلیغی خود قرار دهند و این مهم ترین رسالت امروز آن ها است.
حجت الاسلام طباطبایی ملموس سازی در زمینه پرداخت زکات در جامعه را بسیار لازم و ضروری دانست و افزود: اگر می خواهیم فرهنگ پرداخت زکات در جامعه فراگیر و نهادینه شود، باید نشان دهیم که کمک ها و زکات های پرداختی مردم در چه راهی هزینه می شوند و این نقش بسیار مهمی در افزایش پرداخت زکات در جامعه خواهد داشت.
وی با تأکید بر این که اقدامات انجام شده در حوزه زکات باید به صورت مصور در اختیار عموم مردم قرار گیرد و اطلاع رسانی کامل در این زمینه انجام شود، خاطرنشان کرد: در پرداخت زکات و آگاه سازی مردم در این زمینه، نباید از پتانسیل بالقوه ریش سفیدان و بزرگان خاندان غافل شد.
رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان کوهرنگ با اشاره به این که برگزاری همایش تقدیر و تشکر از فعالان عرصه زکات، نقش بسزایی در بالا بردن فرهنگ عمومی مردم خواهد داشت، گفت: ما بر این باور هستیم که شهرستان کوهرنگ در فقر اقتصادی به سر می برد که به یقین یکی از راه های رفع این محرومیت در شهرستان، پرداخت زکات خواهد بود که باید مسؤولان به این مسأله بیشتر توجه داشته باشند./9457/پ202/ح